avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatălui! Cum pot obține ca programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatălui! Cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu?

Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui nu vrea sa mi-l dea din varii motive,iar eu la ea acasa nu vreau sa ma duc deoarece nu ma simt bine in mediul acela,iar plus de asta mi se pare nedrept sa imi pot vedea copilul doar 2,3 ore cine stie cand.As fi foarte recunoscator daca mi-ati spune ce e de facut si daca am dreptul sa imi iau copilul acasa.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dumnezeule,Doamna/Domnule nici daca v as explica cu lux de amanunte tot ce s a intamplat de cand ne am mutat la ea si de ce am pus intrebarea nu m ati intelege!

Am vrut doar sa stiu ce e de facut,sa primesc un sfat constructiv,in niciun caz sa fiu pus la zid!
Multumesc!


Si inca ceva,hainute nu am avut ocazia sa aleg pentru ca le poarta doar pe cele care ii plac mamei asa ca nu are rost,la plimbare nu se iese deoarece se gaseste tot timpul cineva din familie sa zica ca e prea frig,prea cald,prea...la baita nu am loc ca nah,nu am(nici ea,ca nu e capabila,dupa spusele maica-si),imi era frica sa imi iau copilul in brate ca nu cumva sa zica ceva....intelegeti acum?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca nu vreti sa ajungeti la conflict lasati sugarul acolo unde ii e locul, langa mama!

Si unde anume in lege scrie ca locul sugarului e musai doar langa mama mai ales cand acesta NU e alaptat? Asta ca sa nu vorbim vorbe bazate doar pe niste convingeri eronate sau experiente de viata disfunctionale.
Atata timp cat copilul e hranit cu lapte praf normal ca tatal il poate lua mai mult timp. Nu e nici un dezatsru si nu provoaca nici o trauma. Sau credeti ca atmosfera profund tensionata din casa cand parintele de sex masculin vine sa isi vada copilul cotribuie la dezvoltarea armonioasa a acestuia?

Personal va sfatuiesc sa va inscrieti la un curs de parenting si puericultura si sa cereti program extins de vizita atasand atestatele obtinute plus dovezi ca minorul nu este alaptat si ca sunteti capabil sa aveti grija de el si sa ii asigurati toate conditiile.

Foarte "special" trebuie sa fi ca in loc sa te gandesti ce sa faci mai repede si mai bine pentru copil, sa te preocupe tot persoana proprie, respectiv ce drepturi ai fata de acel pui de om, de parca ar fi vreun bun ce trebuie partajat.

Cuvintele dumneavoastra se potrivesc si celor care invocand varii motive au senzatia ca minorul este un bun pe care sa il predea cand si daca au ei chef. Acel copil are dreptul sa aiba relatii cu familia extinsa respectiv parintele cu care nu locuieste si familia acestuia pentru a-si forma relatiile de atasament pe care mai incolo tipati pe la alte subiecte ca nu le are.

Stimate user, faceti cum v-am sfatuit actiune in instanta si in cateva luni aveti drept de vizita pe care daca mama nu-l respecta o executati silit. Penalitatile au darul sa transforme de cele mai multe ori un parinte necooperant intr-un mielusel.
In plus, userul PS pare sa puna la zid toti tatii care indraznesc sa isi doreasca un loc in viata copilului. Nu are sens sa va bateti capul, unde nu este nici Dumnezeu nu cere.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
When, utilizator
Va multumesc din suflet pentru sfat Domnule!

Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere varsta copilului, mi-este greu sa cred ca un judecator va admite ca minorul sa fie luat din ambientul unde traieste. Cereti in instanta drept de vizitare ,daca nu doriti la domiciliul mamei atunci intr-un loc neutru, in parc etc. Nu cred ca este admisibil sa luati minorul la dv. zile intregi. Din experienta mea nu s-au admis astfel de cereri pentru copii cu varste mai mari de 3 luni. Puteti face mai multe cereri in instanta, puteti sa va adresati Directie pentru Protectia Copilului din orasul dv. pentru ca va sunt impiedecate legaturile cu minorul. Astfel de situatii trebuie judecate bine iar actiunile in instanta nu se pot baza pe reactii emozionale, cursuri de parenting etc. Consultati un avocat si intreprindeti ceea ce trebuie din punct de vedere legal.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama nu este obligata sa va dea copilul si nici sa va lase sa il vedeti , atata timp cat nu aveti nici o hotarare . Solicitati in instanta stabilirea unui program de vizitare , dar nu cred ca vi se va permite ,cel putin deocamdata, sa luati copilul la dumneavoastra . Probabil veti putea sa il vizitati cateva ore pe saptamana , pana va mai creste si cu siguranta se va stabili si o pensie de intretinere lunara .

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ramgam ramgam este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)