avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil / copil nascut in alta tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil / copil nascut in alta tara

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatie/concediu crestere copil din Romania daca intentionez sa nasc intr-o alta tara din UE , (pe asigurarea sotului, care lucreaza legal), eu avand in Romania 3 ani lucrati consecutivi anterior nasterii?
Sau trebuie obligatoriu sa nasc in Romania ptr a beneficia de indemnizatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 18 Ianuarie 2025
Bună ziua ! Eu am născut în Uk anul trecut în februarie, aș mai putea avea indemnizație la copilașul meu ? Sau cum se procedează?
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ... Matasel23 Matasel23 Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)
Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimii ... Neagu Antoanela Neagu Antoanela Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimele 16 luni înainte de nașterea copilului am dreptul la indemnizatie de creștere a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)