avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme infiintare SRL

Mi-am infiintat un SRL la etajul 1 al unui bloc. Problema este ca mi-au iesit actele de la orc cu privire infiintarea sa dar mi-au trecut fara accesul publicului (fiin etajul 1). Toate bune si frumoase pana primesc o citatie de la un vecin (vecinul de la etajul 2), de la curtea de apel, cum ca-mi tb. acceptul vecinilor si asociatiei de proprietari. Problema mea ce mare este, acum dupa ce am citit si eu legislatia in vigoare, cam are dreptate, DAR cei de la registru nu mi-au spus ca-mi tb. si acceptul vecinilor si a asociatiei. Cum pot sa ies din aceasta incurcatura, mai ales ca se apropie termenul si tb. sa depun intampinarea la curtea de apel. Astept mici sfaturi. Multumesc. Am uitat sa mentionez: acolo am numai birouri, deci nu vine nimeni inafara de angajati.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:39, 16 Februarie 2008
...ma consolez si eu cu acest raspuns...siguranta nationala trebuie sa ptimeze intereselor indivizilor...:D...

Mi-am infiintat un SRL la etajul 1 al unui bloc. Problema este ca mi-au iesit actele de la orc cu privire infiintarea sa dar mi-au trecut fara accesul publicului (fiin etajul 1). Toate bune si frumoase pana primesc o citatie de la un vecin (vecinul de la etajul 2), de la curtea de apel, cum ca-mi tb. acceptul vecinilor si asociatiei de proprietari. Problema mea ce mare este, acum dupa ce am citit si eu legislatia in vigoare, cam are dreptate, DAR cei de la registru nu mi-au spus ca-mi tb. si acceptul vecinilor si a asociatiei. Cum pot sa ies din aceasta incurcatura, mai ales ca se apropie termenul si tb. sa depun intampinarea la curtea de apel. Astept mici sfaturi. Multumesc. Am uitat sa mentionez: acolo am numai birouri, deci nu vine nimeni inafara de angajati.

In mod normal nu ar fi trebuit sa-ti accepte dosarul la RC , chiar daca desfasori doar activitate de birou. (ar fi fost suficint doar acordul vecinilor cu care se invecineaza peretii- depinde de judecatorul delegat)Te sfatuiesc, asa cum spunea cineva mai sus, sa faci o lista cu toti vecinii si sa incerci sa aduni jumatate plus unu din totalul lor. Sa faci, in dreptul fiecarui vecin si o rubrica de observatii, si sa specifici refuzul fiecarul vecin care nu doreste sa semneze. Refuzul trebuie sa fie justificat...daca nu are justificare e avantajul tau. Succes, ai toate sansele sa reusesti.
parerea mea este ca nu se putea infiinta S.R.L. decat in conditiile in care se depunea la dosar, alaturi de restul actelor, un acord al asociatiei de proprietari cu infiintarea firmei ( si daca se noteaza ca sunt si vecinii de acord de pe verticala si orizontala nu mai era necesar sa fie toti trecuti si sa semneze ci doar stampila si semnatura administratorului), astfel incat aveti acordul inclusiv sa primiti clienti la sediu ( sediu social) pentru ca nu se face diferenta ca si-ar da acordul pentru firma care desfasoara activitatea la beneficiari sau inafara sediului.
nu stiu cand ati facut-o dar acum asa este legal si daca exista la dosar acel acord al asociatiei de proprietari faceti cerere sa va fie eliberata o copie sau faceti direct prin instanta ( ca si proba), astfel incat cererea vecinului "ingrijorat" sa fie respinsa.
daca nu aveti un asemenea acord culpa o poarta ORC (sau ma rog judecatorul delegat la ORC). Succes!
Ordonanta nr. 85 din 30/08/2001 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
* Text actualizat până la data de 30.04.2002 avându-se în vedere următoarele acte: Legea nr. 234/2002.

Art. 11. - (1) Închirierea sau folosirea de către persoanele fizice ori juridice a spaţiilor aflate în proprietatea comună a proprietarilor se face numai prin contract de închiriere sau de folosinţă, semnat din partea asociaţiei de proprietari de către preşedinte, pe baza hotărârii adunării generale a proprietarilor, cu acordul proprietarilor direct afectaţi.
(2) Schimbarea destinaţiei apartamentului de către proprietar sau chiriaş se face numai pe baza hotărârii adunării generale a asociaţiei de proprietari, cu acordul proprietarilor direct afectaţi.

Norma metodologica din 02/04/2003 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
* Text actualizat până la data de 04.12.2003 avându-se în vedere următoarele acte: H.G. nr. 1386/2003.

Art. 6. - (3) Schimbarea destinaţiei locuinţelor şi/sau a spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, situate în clădiri colective, se poate face numai cu acordul proprietarului clădirii sau al asociaţiei de proprietari şi, în mod obligatoriu, cu aprobarea proprietarilor cu care se învecinează pe orizontală şi pe verticală, indiferent dacă proprietarul care intenţionează să facă această schimbare este sau nu este membru al asociaţiei de proprietari.

Lege nr. 114 (r1) din 11/10/1996 Legea locuinţei
* Text actualizat până la data de 01.07.2005 avându-se în vedere republicarea din Monitorul Oficial, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, precum şi următoarele acte: O.U.G. nr. 44/1998, O.U.G. nr. 127/1999, Legea nr. 145/1999, O.U.G. nr. 17/2000, O.U.G. nr. 22/2000, O.G. nr. 76/2001 şi O.U.G. nr. 42/2005.

Art. 61. - Orice litigiu în legătură cu aplicarea prevederilor prezentei legi se soluţionează de către instanţele judecătoreşti.
Art. 64. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului sau al asociaţiei de proprietari. În vederea efectuării acestei schimbări, este necesar avizul favorabil al proprietarilor şi, după caz, al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
Daca am din 2003 intr-un apartament dintr-un condominiu sediu social fara activitate inseamna ca deja am schimbat destinatia de locuinta?

Alte discuții în legătură

Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic in bloc de locuinte mancipri mancipri Un cabinet psihologic functioneaza la demisolul locuit al unui bloc ( cu sau fara aprobari !? ). Recent psihologul vinde locatia de la demisol si cumpara un ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament (spatiu locativ) unei firme TTina TTina Un apartament din bloc a fost inchiriat de catre proprietarul lui unei firme, fara a cere acordul asociatiei de proprietari si pe cel al proprietarilor ... (vezi toată discuția)