avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme infiintare SRL

Mi-am infiintat un SRL la etajul 1 al unui bloc. Problema este ca mi-au iesit actele de la orc cu privire infiintarea sa dar mi-au trecut fara accesul publicului (fiin etajul 1). Toate bune si frumoase pana primesc o citatie de la un vecin (vecinul de la etajul 2), de la curtea de apel, cum ca-mi tb. acceptul vecinilor si asociatiei de proprietari. Problema mea ce mare este, acum dupa ce am citit si eu legislatia in vigoare, cam are dreptate, DAR cei de la registru nu mi-au spus ca-mi tb. si acceptul vecinilor si a asociatiei. Cum pot sa ies din aceasta incurcatura, mai ales ca se apropie termenul si tb. sa depun intampinarea la curtea de apel. Astept mici sfaturi. Multumesc. Am uitat sa mentionez: acolo am numai birouri, deci nu vine nimeni inafara de angajati.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:39, 16 Februarie 2008
Ca parca vine judecatorul sa vada daca sunt 3, 4 sau 100 de vecini afectati! Daca semneaza ceilalti si asociatia, nu cred ca vei avea probleme.
deci abcdeadi, ziceai ca geamul vecinei nu incalca codul civil (vezi art. 611 din codul civil). iar asociatia nu imi da semnatura fara semnatura vecinei cu pricina.
Depinde ce fel de om este vecinul respectiv. Procedura este de a primi acordul vecinilor direct afectati. La documentatie trebuie depus acordul majoritatii proprietarilor plus al vecinilor direct afectati.
Poate fi acuzat pentru fals in declaratii sub semnatura privata, in cazul in care indica un alt vecin ca s-ar invecina direct cu apartamentul respectiv sau in cazul in care declara ca se invecineaza in mod direct cu ceilalti vecini mai putin vecina cu problema.
s_i_suca a scris:

deci abcdeadi, ziceai ca geamul vecinei nu incalca codul civil (vezi art. 611 din codul civil). iar asociatia nu imi da semnatura fara semnatura vecinei cu pricina.

Pai sigur ca nu incalca!
ART. 611 Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun.
A facut vecina fereastra in timp ce erati dv proprietar acolo fara a va cere consimtamantul? Eu cred ca nu.
Dv. ca si vecina dv. ati cumparat apartamentele care initial au avut acelasi proprietar (probabil statul).
Cand a fost facuta fereastra cu pricina nu s-a incalcat codul civil. Dv. ati cumparat apartamentul in cunostinta faptului ca exista aceasta fereastra, acceptand aceasta situatie.
s_i_suca a scris:

Sigur nu incalca Codul Civil !

ART. 611 :
Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun.
A facut vecina fereastra in timp ce erati dv proprietar acolo fara a va cere consimtamantul? Eu cred ca nu.
Dv. ca si vecina dv. ati cumparat apartamentele care initial au avut acelasi proprietar (probabil statul).
Cand a fost facuta fereastra cu pricina nu s-a incalcat codul civil. Dv. ati cumparat apartamentul in cunostinta faptului ca exista aceasta fereastra, acceptand aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic in bloc de locuinte mancipri mancipri Un cabinet psihologic functioneaza la demisolul locuit al unui bloc ( cu sau fara aprobari !? ). Recent psihologul vinde locatia de la demisol si cumpara un ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament (spatiu locativ) unei firme TTina TTina Un apartament din bloc a fost inchiriat de catre proprietarul lui unei firme, fara a cere acordul asociatiei de proprietari si pe cel al proprietarilor ... (vezi toată discuția)