Mi-am infiintat un SRL la etajul 1 al unui bloc. Problema este ca mi-au iesit actele de la orc cu privire infiintarea sa dar mi-au trecut fara accesul publicului (fiin etajul 1). Toate bune si frumoase pana primesc o citatie de la un vecin (vecinul de la etajul 2), de la curtea de apel, cum ca-mi tb. acceptul vecinilor si asociatiei de proprietari. Problema mea ce mare este, acum dupa ce am citit si eu legislatia in vigoare, cam are dreptate, DAR cei de la registru nu mi-au spus ca-mi tb. si acceptul vecinilor si a asociatiei. Cum pot sa ies din aceasta incurcatura, mai ales ca se apropie termenul si tb. sa depun intampinarea la curtea de apel. Astept mici sfaturi. Multumesc. Am uitat sa mentionez: acolo am numai birouri, deci nu vine nimeni inafara de angajati.
Ma confrunt cu problema asta de peste 5 ani.
Dupa cum am inteles vecinul te-a dat in judecata pentru infiintarea firmei fara a-si da acordul si nu pentru functionarea acesteia fara acordul lui.
Chestia asta nu stiu cum o scoti la capat e o chestie delicata si face obiectul unui proces penal - fals in declaratii. Sa nu se gandeasca nimeni ca judecatorul delegat este atat de ignorant incat sa infiinteze mii de firme fara a respecta legislatia. Cand completezi cererea pentru inmatricularea firmei exista o declaratie pe proprie raspundere ca detii acordul vecinilor pentru infiintarea acesteia (este un patratel in care se face o bifa). Cu siguranta cererea ta de infiintare a firmei are bifata chestia asta.
Daca este vorba de autorizatia de functionare sunt mai multe moduri de a-ti rezolva problema. Iti pot da informatii doar pe privat in legatura cu asta (nu de alta dar nu trebuie sa stie tot invidiosul pt ca atunci va gasi solutii in a te impedica sa le aplici.
Succes
Ma confrunt cu problema asta de peste 5 ani.
Dupa cum am inteles vecinul te-a dat in judecata pentru infiintarea firmei fara a-si da acordul si nu pentru functionarea acesteia fara acordul lui.
Chestia asta nu stiu cum o scoti la capat e o chestie delicata si face obiectul unui proces penal - fals in declaratii. Sa nu se gandeasca nimeni ca judecatorul delegat este atat de ignorant incat sa infiinteze mii de firme fara a respecta legislatia. Cand completezi cererea pentru inmatricularea firmei exista o declaratie pe proprie raspundere ca detii acordul vecinilor pentru infiintarea acesteia (este un patratel in care se face o bifa). Cu siguranta cererea ta de infiintare a firmei are bifata chestia asta.
Daca este vorba de autorizatia de functionare sunt mai multe moduri de a-ti rezolva problema. Iti pot da informatii doar pe privat in legatura cu asta (nu de alta dar nu trebuie sa stie tot invidiosul pt ca atunci va gasi solutii in a te impedica sa le aplici.
Succes
am o mare problema. mi-am infiintat un srl acum ceva timp, iar acum am fost nevoit sa imi schimb sediul in apartamentul in care locuiesc. dupa legea 230/2007 imi trebuie acordul vecinilor direct afectati si stampila asociatiei de locatari, ca eu sa pot desfasura activitatea la mine in apartament. bun, toate bune si frumoase pana aici. cu vreo 2 ani in urma mi-am facut o lucrare in locuinta prin care i-am astupat geamul de aerisire de la baie al unei vecine care se numara printre vecinii direct a fectati de srl-ul meu, acest geam fiind amplasat din constructie cu iesire pe proprietatea apartamaenului meu si conform codului civil, nu ar trebuie sa fie nici macar o gaura de 1 cm diametru de corespondenta intre proprietati. ca sa pot obtine semnatura acestei vecine sunt obligat de catre ea sa stric lucrarea din apartament care a fost autorizata de primarie. restul vecinilor direct afectati sunt de acord cu desfasurarea activitatii firmei mele la mine in apartamant. din cate ma gandesc eu vecina respectiva ma obliga sa incalc codul civil si automat ma santajeaza cu aceasta problema. va rog mult, daca puteti sa-mi spune-ti ce as putea sa fac, ce ma sfatuiti sa fac. va multumesc mult
Geamul vecinei nu incalca in niciun fel Codul Civil.
Pentru schimbare de destinatie trebuie acordul vecinilor direct afectati. Daca nu vrea sa-ti semneze acordul, nu vei primi autorizatia.