avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doresc o lamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doresc o lamurire!

buna,
am o problema mai delicata
timp de 9 luni am activat in cadrul unei firme pe un post platit cu salariul fix+bonusare lunara aprobata de catre seful ierarhic. in aceasta perioada am primit lunar bonusare ptr munca depusa, nu am avut avertizari scrise sau penalizari salariale. la un moment dat am primit un e-mail de la seful ierarhic superior prin care se stabilea noua organigrama a departamentului, prin care postul pe care il ocupam a fost desfiintat. atunci mi s-a oferit un alt post (mult inferior celui detinut).nu mi s-au dat explicatii despre ce este vorba. la o discutie cu directorul firmei, juristul
Cel mai recent răspuns: camely , utilizator 21:31, 2 Martie 2006
am mai scris de 2 ori mesajul, acum fac un rezumat:
din febr 2005-pina in 14 oct 2005 am detinut un post, fara nici o explicatie mi s-a cerut demisia
din 14oct2005-1febr.2006 postul nu a existat in organigrama, atributiile le-a suplinit un subaltern remunerat doar ptr postul sau
din 1 febr 2006 apare postul!
postul nou creat in organigrama in 14 oct 2005 nu a fost niciodata ocupat
vreau sa stiu cui sa ma adresez si ce se poate face in cazul unei astfel de nedreptati
in urma demisiei am ramas fara nici un venit conform legii (somer neindemnizabil),
a urmat o neincredere in fortele proprii,
bani cheltuiti ptr cautarea unui nou loc de munca conform pregatirii si experientei pe care o am
doresc o realibitare morala
stati asa ca se complica treaba...cum sa vi se ceara demisia? Demisia inseamna vointa dvs de a inceta C.I.M. Ei puteau sa faca concediere ....nu este acelasi lucru..daca v-ati dat demisia putea angaja oricand pe altcineva in locul dvs......dvs. ati vazut vreodata organigrama? Aveti decizia prin care s-a facut schimbarea de post? Ce scrie in ea?Trebuie sa stiti clar ce scrie in decizie. Se poate fara sa stiti sa fi cazut intr-o plasa intinsa de angajator..daca v-ati dat demisia din ostul respectiv este greu sa faceti dreptate. Demisia este actul dvs. de vointa!
Detaliati speta!

am mai scris de 2 ori mesajul, acum fac un rezumat:
din febr 2005-pina in 14 oct 2005 am detinut un post, fara nici o explicatie mi s-a cerut demisia
din 14oct2005-1febr.2006 postul nu a existat in organigrama, atributiile le-a suplinit un subaltern remunerat doar ptr postul sau
din 1 febr 2006 apare postul!
postul nou creat in organigrama in 14 oct 2005 nu a fost niciodata ocupat
vreau sa stiu cui sa ma adresez si ce se poate face in cazul unei astfel de nedreptati
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2006
rnv, utilizator
instiintarea suna astfel:"pentru atingerea obiectivelor departamentului......se reorganizeaza astfel:
-functia de ....-post vacant (functia se transforma in ....; am adaugat responsabilitatea de.....
-X se numeste pe functia... (post inferior) si suplineste responsabilitatile postului vacant ... pina la numirea unei persoane corespunzatoare specificatiilor postului nou infiintat
-.....
-organigrama este .....

Alte discuții în legătură

Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post andreea.cobianu andreea.cobianu Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)