avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Precontract achiziție apartament înainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Precontract achiziție apartament înainte de căsătorie. Care va fi situația bunului după achitare, va trebui să-l împart dacă pe contract voi apărea ca fiind căsătorită?

Buna ziua,
Sunt divortata de 9 ani si in prezent am o relatie cu un domn .
In momentul de fata am achizitionat o casa ,urmand ca in luna august anul acesta sa platesc constructorului ultima transa de bani.Precontractul de vanzare cumparare este pe numele meu.In luna mai vreau sa ma casatoresc.As dori sa stiu daca dupa casatorie aceasta casa devine bun comun daca pe contractul de vanzare cumparare voi apare ca fiind casatorita ?Dupa divort sau deces va trebui sa impart aceasta locuinta cu cineva?Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:53, 12 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~


SALLAY CATALINA a scris:

Eu asa am procedat. Mi-am vandut apartamentul proprietatea mea exclusiva de inainte de casatorie, in timpul casatoriei, si mi-am cumparat o casa.

Asa este, a fost corect, insa e extrem de dificil sa argumentezi asta fara sa fi avut bun imobil propriu. Au fost cazuri de vanzari de imobile mostenite si solutia a fost ca la dv.
Totusi, cand sunt bani anume, situatia se complica. E usor de atacat declaratia din act, uneori bunul ala propriu e semipropriu, situatiile sunt extrem de variate.
Poti incerca sa argumentezi foarte bine in contractul de cumparare, insa e discutabil daca la CF vei fi singurul proprietar.
Ideea atunci cand cineva iti cere tie, ca jurist, sa ii dai o solutie de protectie, e sa cauti cea mai putin riscanta solutie. In opinia mea, vazand practica in domeniul familiei si civil, conventia ar fi solutia mai sigura in cazul de fata.
Mereu sunt mai multe solutii, doamna le va discuta pe fiecare cu un avocat analizand timpi, costuri, efecte si riscuri la fiecare. Aici, generic, asta e solutia juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale soților în noul cod civil Antoanela Geaman Antoanela Geaman Noul cod civil nu mai prevede ca bunuri propii ale sotilor bunurile dobandite inainte de casatorie. Ce consecinte apreciati ca va avea inlaturarea acestei ... (vezi toată discuția)