avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ma aștept la absolut nimic doamna ps. Precum am spus, in mod real cu anumite persoane nu ai cum sa ajungi la normalitate. Life is unfair și asta e. Si unii sunt dispuși pentru a-și salva pielea sa sacrifice un copil. Fiecare cu propriile alegeri și consecințe.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
agpas a scris:
Si unii sunt dispuși pentru a-și salva pielea sa sacrifice un copil.

Spuneti-va va rog:
1. cum a ajuns "pielea" mamaei in situatia de a fi salvata, adica ce se intampla?. Caci bauiesc ca chiar si dvs, insetat de a invinovati mamele, nu o sa ne spuneti ca mama s-a autodetonat.
2. cine i-a pus mamei "pielea" in situatia de risc, de unde trebuie salvata?
3. cum poate mama, adica oferiti-ne un scenariu posibil,in care mama isi "salveaza pielea sacrificand copilul"?
asta daca vorbiti despre o situatie reala si nu postati o noua lozinca, doar de dragul de a mai ataca mamele.

ps: faptul ca nu va asteptati la nimic, e o pozitie in sfarsit realista, dar nu pe deplin. S-ar putea sa vina anumite lucruri, dar nu cred ca din cele la care va ganditi, ca deh, se mai intoarce roata si nici mamele nu pot suporta la nesfarsit.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
proastasatului, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar vorbiți despre mama și ce “suporta” ea și nu despre copil. Mama nu are decât sa facă fix ce dorește, viata ii aparține in totalitate. Dar repet, copilul nu ii aparține in totalitate, deși se poarta precum. Prima parte nu v-o mai explic, am certitudinea ca Dvs mai mult ca alții ați inteles perfect ce înseamnă sa-ti forțezi copilul sa crească fără tata doar ca sa-și atingă unii scopurile infecte.
V-am pus niste intrebari simple sau e prea greu?
cum poate mama, adica oferiti-ne un scenariu posibil,in care mama isi "salveaza pielea sacrificand copilul"?

macar la asta (din 3) raspundeti, dar va vad iar ascunzandu-va dupa lozinci.
Fix la copiii se gandesc unii dintre aceia care sunt de parere ca exista ratati care nu au ce cauta in viata unor fiinte in formare.
copilul nu-i apartine in totalitate


Copilul nu apartine nimanui, ci siesi! Dvs credeti ca acel copil ar apartine cuiva. Sunt unii care se agata de copil, avand o viata compusa dintr-o istorie a esecurilor,pe care incearca sa o acopere cu "lupta" pentru copil si cu copilul insusi. Tocmai aici e egoismul.

sa-ti forțezi copilul sa crească fără tata


Sa-l fortezi? Inteleg ca aveti un copil care vrea cu dvs dar e incuiat in casa si legat cu lantul?
Sa stiti ca exista copiii care nu sunt "fortati", ci pur si simplu sunt agasati, deranjati, scarbiti, revoltati de acea prezenta total nedorita. Sigur insa ca, fiind un adevar greu de digerat, mai bine il negam, amagindu-ne cu copilul e "fortat", caci e greu de inghitit ca copilul nu da 2 bani.
Dar decat astfel de inutile si infinite dezbateri, nu ziceati c-ar fi lucruri misto de facut in viata? Poate ar fi mai bine sa va vedeti de ele.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)