avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, dacă nu aţi avut parte de binefacerile justiţiei până acum , vă înţeleg naivitatea.
Nu vreţi să înţelegeţi că toate cauzele sunt tratate la grămadă?Nu vreţi să înţelegeţi că toate mamele sunt "alienatoare" dacă copiii refuză să plece la program?
N-aţi auzit de cazul băiatului bătut cu furtunul în programul de vizită şi culcat pe pardosea, dar care totuşi trebuia să plece cu tata, în interesul său superior?sau de cazul copilului bătut în stradă, unde medicii au chemat la spital Protecţia Copilului, după corecţia aplicată de tată şi, după expirarea ordinului de protecţie, tot tatăl a făcut executarea silită a programului? Sau despre absenţa tatălui 9 ani, apoi program de vizită cu preluare, refuz minor, executare silită, penalizare mamă alienatoare, apoi tatăl dispărut din nou?
Despre ce vorbim aici?
Dacă nu ştiţi realitatea, este bine să nu fiţi atât de tranşantă în păreri, mai studiaţi, mai citiţi pe aici cazuri, poate vă convingeţi.
@ps
Va doare fix undeva de normalitatea și binele copilului ce ar însemna ambii părinți prezenți in viata lui si unicul interes e sa ii fie bine mamei firește. Cred ca solutia e invers. Existența unei legături normale dintre tata și copil ar determina și mai sus numita pace și normalitate.
Nu vreţi să înţelegeţi că toate cauzele sunt tratate la grămadă?Nu vreţi să înţelegeţi că toate mamele sunt "alienatoare" dacă copiii refuză să plece la program?

Ce nu vreti dumneavoastra sa intelegeti ca cea care trateaza toate cazurile la gramada cand acest topic are un subiect anume sunteti dumneavoastra. Va plangeti de instante insa vad ca repetati greseala intocmai.
N-aţi auzit de cazul băiatului bătut cu furtunul în programul de vizită şi culcat pe pardosea, dar care totuşi trebuia să plece cu tata, în interesul său superior?sau de cazul copilului bătut în stradă, unde medicii au chemat la spital Protecţia Copilului, după corecţia aplicată de tată şi, după expirarea ordinului de protecţie, tot tatăl a făcut executarea silită a programului? Sau despre absenţa tatălui 9 ani, apoi program de vizită cu preluare, refuz minor, executare silită, penalizare mamă alienatoare, apoi tatăl dispărut din nou?

Nu, nu am auzit si imi pare extrem de rau daca aceste cazuri sunt adevarate. Insa am mari dubii dat fiind faptul ca nu puteti sa aratati chiar si cu detaliile sterse macar o hartie oficiala a povestilor oribile pe care le sustineti aici. V-am tot cerut de n ori sa imi trimiteti in privat motivarile care ajung la dumneavoastra, sentintele, rapoartele medicale, ceva orice......ghiciti ce. Nu ati putut sa o faceti niciodata. De ce va este imposibil sa va probati spusele.....e treaba dumneavoastra.
Despre ce vorbim aici?

Iar ati uitat?
Dacă nu ştiţi realitatea, este bine să nu fiţi atât de tranşantă în păreri, mai studiaţi, mai citiţi pe aici cazuri, poate vă convingeţi.

Pai tot astept sa studiez si sa citesc insa nu reusiti sa imi trimiteti nimic ca sa am material. daca tot sunteti atat de in masura sa imi deschideti ochii, atunci chiar va rog, astept sa vad ca ma insel.
Vreau sa vad si eu exceptand ce scrie aici pe forum unde oricine poate spune orice, ce doscumente aveti , ca mereu spuneti ca ati vazut, ati citit, stiti totul...... hai sa vedem, reusiti astazi sa trimiteti ceva sau se lasa din nou linistea, ca de fiecare data cand trebuie sa aduceti si probe sa va sustina spusele?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am trimis, puteţi citi tot ce au postat mamele respective, iar sentinţa trimisă e publică. Să ştiţi că mamele respective există, iar ceea ce scriu e real. Sunt mult mai multe, dacă aveţi timp, citiţi din sentinţele de penalizare pe art.905, (906), unde o mamă era penalizată că fata nu a mai vrut să plece la tată, că acela i-a vărsat supa în cap.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
agpas a scris:
Cred ca solutia e invers. Existența unei legături normale dintre tata și copil ar determina și mai sus numita pace și normalitate.

Asteptati in aceasta ordine. Vor mai trece si urmatorii 6 ani sau cati scriati ca ar fi trecut deja. La multi ani, ca sa zic asa.
Si nu uitati, nu dvs, in general zic, pentru cei care "lupta", multumiti-va dvs personal si sfatuitorilor pentru deznodamantul la care ati ajuns. Dar nimic nu va opreste sa procedati in continuare tot asa. Caci suma inteligentei e sa procedezi la fel si sa asteptati un rezultat diferit.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)