avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare simpla despre donatie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare simpla despre donatie!

Salutare!

Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul si cu autentificarea notarului? In concret, un angajat al institutiei mele vrea sa doneze un bun material (un calculator). Trebuie sa autentificam la notar acest contract?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: OvidiuDanut , utilizator 16:17, 27 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Conditia este data de Codul civil....,,contractul/actul de donatie se incheie in forma
autentica,si acesta in puterea legii o face:-notar,avocat si chiar in situatie expresa pentru pers.in dificultate,in fata cs juridic al primariei !
:rtfm::closedtopic:

spuneti-mi si mie cum autentifica avocatii actele de donatie va rog
daca s-a modificat legea avocaturii nu am auzit de nicio discutie pe tema asta.
OvidiuDanut a scris:

Salutare!

Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul si cu autentificarea notarului? In concret, un angajat al institutiei mele vrea sa doneze un bun material (un calculator). Trebuie sa autentificam la notar acest contract?

Multumesc!

Ca regula , donatia trebuie sa indeplineasca forma autentica .

Numai donatiile indirecte , sau cele sub forma darului manual (unde e necesara traditiune, remiterea manuala a bunului ), si care sunt sunt varietati ale donatiei , supuse acelorasi conditii de fond , nu , insa si de forma .(nu e ceruta forma autentica , ad validitatem).
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Asteptam si eu o lamurire privitor la cum autentifica avocatii actele ... intr-o fraza ...

Alte discuții în legătură

Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)
Ma da in judecata pentru niste bani daruiti. Elena28 Elena28 Buna ziua, Am si eu o intrebare.acum 2 ani jumatate tatal meu vitreg mi-a dat suma de 8 mii euro in apropierea zilei mele de nastere.A facut acest gest cu ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)