avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare simpla despre donatie!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare simpla despre donatie!

Salutare!

Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul si cu autentificarea notarului? In concret, un angajat al institutiei mele vrea sa doneze un bun material (un calculator). Trebuie sa autentificam la notar acest contract?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: OvidiuDanut , utilizator 16:17, 27 Octombrie 2009
Am decis ca cea mai facila solutie este cea a varietatii donatiei, darul manual. Multumesc pentru sprijin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)
Ma da in judecata pentru niste bani daruiti. Elena28 Elena28 Buna ziua, Am si eu o intrebare.acum 2 ani jumatate tatal meu vitreg mi-a dat suma de 8 mii euro in apropierea zilei mele de nastere.A facut acest gest cu ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)