avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... semnare contract de vanzare de altcineva si nu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

semnare contract de vanzare de altcineva si nu de titular

buna ziua daca am avut un apartament de 4 camere, a parintiilor care am avut dreptul si noi si l am cedat in favoarea suroriii mele mai mari, la insistentele parintiilor si in contract la titular la semnaturile parintiilor mei si a surorii mele , ca intre ei 3 au fost contract semnatura tatalui meu nu este reala. Semnatura la tata in contract e tremurata si nu e a lui, au trecut 26 de ani intre timp apartamentul e al surorii mele cum dovedesc ca nu e semnatura lui tata? Si mai am vreo sansa la acest apartament ? Ce trebuie sa fac si daca demontrez ce se intampla in situatia asta? Mai am sanse sa rezolv ceva cu apartamentul ca drept? daca nu e semnatura lui tata, si a trecut atata timp semnatura aceea nu este falsa, ca el are altfel de semnatura. astept raspuns multumesc o zi buna
Stimata doamna,

Daca apreciat ca actul nu a fost semnat de parintii dumneavoastra, atunci lipseste consimtamantul in vederea perfectarii acestuia, ceea ce atrage nulitatea absoluta.

In preabila, verificati atent modul in care tatal dumneavoastra executa o semnatura, de pe alte documente.

Nulitatea absoluta, ca si cauza de ineficacitate, lipseste de efecte actul perfectat, in totalitate.

Aceasta poate fi invocata oricand, existand consecinta repunerii in situatia anterioara.

Nulitatea absoluta poate fi invocata de catre orice persoana care justifica un interes, in sensul de a desfiinta un contract.

E greu de crezut ca notarul public a autentificat in mod fraudulos un act, insa acest aspect poate fi verificat, in instanta, pe cale de expertiza.

Succes!
am verificat si alte acte semnate de tata si le-am confruntat cu acest act toate actele celalalte au aceeasi semnatura iar asta nu seamana chiar daca spuneti ca omul ii mai tremura mainile sau ca i si schimba stilul de semnatura deci restul e aceeasi iar in contractul asta de vanzare cumparare nu seamana nici un pic semnatura asta clar a fost imitata de altcineva si nu seamana cu celalalte de aceea i mi trebuie expertiza grafologica sau cum ii spune sa se confrunte alte acte cu acest act clar i mi spune intuitia ca nu a fost a lui pt ca el devenise alcoolic si numai puteai sa l duci nicaieri dar sa mai semneze un act actul s a semnat si stie numai mama sora mea si aceea persoana care a fost cu ele.
nu aveti nicio sansa in privinta apartamentului.
parintii dvs au decedat ? daca da, cand ?
Verificati daca in arhiva biroului notarial care a autentificat contractul nu exista cumva si o cerere de autentificare scrisa de mana tatalui si semnata de acesta - caz in care chiar ca nu aveti nici un fel de sansa.
Sora mea cu ajutorul părinților ca nu a achitat ea singura apartamentul cum era normal părinții mei i a donat mai multe sume de bani pt a achita acest apartament nu la achitat integral cum spune ea exista donațiile ca dovada cu sumele care i a dat ei sa l achite dar ea tine una și buna ca ea l a achitat dar nu e adevărat vorbesc hârtiile adică donațiile făcute de părinții mei la mai mulți notari sunt facute

Alina Tudose 1 a scris:

Cine a cumparat, efectiv, casa de la ICRAL?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare raului17 raului17 intrebarea este. Daca suntem 3 surori si i am cedat apartamentul in favoarea celei mari, noi doua apartamentul fiind al parintilor am cedat la icral cu ... (vezi toată discuția)
Fals in contract de vanzare- cumparare Calugareni17 Calugareni17 Buna ziua noi am avut un apartament cu 3 camere si suntem, 3 fete cand s-a maritat prima cea mare parintii mei au spus sa-i cedam ei si sotului ei apartamentul ... (vezi toată discuția)
Autentificare semnatura din contract de vanzare cumparare raului raului buna ziua am si eu o rugaminte am facut un contract impreuna cu parintii mei noi suntem 3 surori si aveam un apartament cu 4 camere dat de la servici lui mama ... (vezi toată discuția)