avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare gaze.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare gaze.

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua apartamente sunt debransate. In cazul in care asociatia de proprietari decide sa schimbe coloana de gaze veche cu una noua , care sa treaca prin acelasi loc,,ce pot face proprietarii celor doua apartamente debransate, ca acea teava sa nu mai treaca prin apartamentele lor?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:11, 22 Iulie 2020
Buna ziua.
In cursul lunii ianuarie 2018, in aceiasi zi, s-a facut verificarea/revizia coloanelor de gaze si aparaturii ,,legate,, la ele. Cele doua apartamente debransate au platit verificarea/revizia iar teava de gaze a fost sigilata in ambele apartamente. La verificarea/revizia care se va face peste doi ani, cele doua apartamente vor mai plati ceva?

Probabil ca da, in conditiile in care vor dori sa se rebranseze candva la teava comuna care se verifica si aceasta in timpul reviziei.
Sigur nu se vor mai rebransa. Au cuptoare electrice si plite pe inductie, achizitionate recent si de care se vor folosi cel putin 10 ani. Nu au de ce sa se mai rebranseze. Nu se vrea o intalatie noua de gaze pentru a nu da posibilitatea ca oamenii sa-si puna contoare si centrale de apartament.
Deci daca nu s-au rebransat intre cele doua verificari (se fac din 2 in doi ani), daca nu au beneficiat de gaze si alte servicii legate de acestea. de ce trebuie sa platesca daca nu sunt bransati/rebransati? In cel mai rau caz, nu ar trebui sa plateasca verificarea/revizia in momentul bransarii/rebransarii?
Din momentul in care au fost debransati/ sigilati nu mai au de ce sa plateasca revizia cu conditia ca teava comuna sa nu treaca dintr-un apartament in altul (chiar debransati fiind).
Pai asta este problema! Teava trece dintr-un apartament in altul iar proprietarii respectivi nu beneficiaza de aceste servicii! De ce sa plateasca ceva de care nu beneficiaza?
Daca intervin lucrari la aceste coloane care trec si prin apartamentele celor care nu sunt racordati, acestia platesc si aceste lucrari?

Alte discuții în legătură

Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)