am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga.
motivul invocat, restructurare post, asta oficial, in acte, lucrurile stand cu totul altfel in realitate.
problemele sunt urmatoarele ?
- desi in decizia de concediere se pomeneste de preaviz, acesta nu mi-a fost adus la cunostinta nici pana in ziua de astazi; poate a fost emis, am avut niste instiintari de la posta dar din cate stiu nu mi s-a transmis niciun astfel de preaviz
- la inceputul lui septembrie am semnat act aditional de trecere de la 8 la 2 ore, pentru a imi muta unitatea de baza, lucru care s-a si intamplat
- am fost incadrat in munca cu prevederile articolului 80 din legea 76/2002, fiind absolvent de studii superioare. Legea prevede foarte clar ca termen minim de mentinere a raporturilor de munca angajator - salariat sa fie de 3 ani;
- contractul de munca a fost incheiat in noiembrie 2006, deci perioada mai sus-amintita nu s-a consumat in totalitate
- am mai expus problema pe forum, meseria necesita studii superioare si totusi am fost incadrat cu un coeficient 1,5 x salariul minim si nu 2x cum s-ar fi impus;
- intentionez sa atac in instanta decizia de concediere ca fiind abuziva; societatea are mari probleme cu legea, se lucreaza la negru etc.
În condiţiile art.315 alin.4 C.proc.civ. , la judecarea recursului, dispoziţiile art. 296 sunt aplicabile în mod corespunzător, respectiv că recurentului nu i se poate crea în propria cale de atac o situaţie mai grea decât aceea din hotărârea atacată.
Potrivit art.312 alin.1 C.proc.civ. , instanţa poate admite recursul, îl poate respinge sau anula ori poate constata perimarea lui.
Nu cred ca m-ati inteles. Eu m-am referit strict la speta mea, unde lucrurile par foarte clare. Ar putea o instanta de apel sa treaca peste toate documentele de la dosar si sa intoarca decizia initiala ?
Nu discut de recursul meu pentru cheltuielile de judecata. Sunt curios care vor fi motivele de recurs ale societatii, in conditiile in care pe fond nu a emis obiectii la expertiza sau la raspunsul ITM-ului in problema ridicata.
Eu v-am spus ce poate pronunta instanta de recurs (in litigiile de munca nu exista apel) .. este posibil ca instanta de recurs sa modifice sau sa caseze hotararea instantei de fond.. s-au mai vazut astfel de cazuri si in litigiile de munca.
O intrebare retorica, daca angajatorul nu a avut obiectii atunci de ce a formulat recurs ? ..:-/
Pai asta ma intreb si eu.. Ca o paranteza, e vorba de Curtea de Apel, si poate de asta m-am grabit sa o cataloghez drept instanta de apel. Dosarul pleaca de la Tribunalul din localitatea mea spre Curtea de Apel, din alta localitate, alt judet.
Discutam despre absenta obiectiilor.. Treaba asta a fost stipulata clar si in hotararea instantei de fond.
In primul rand, "prin adresa ITM nr.../..., NECONTESTATA de catre parata, ITM a comunicat incadrarea conform REVISAL, cod ocupatie..."etc.
Alt aspect: "Este de mentionat ca sumele calculate de catre expert prin raportul de expertiza judiciara contabile au fost acceptate implicit si de catre parata, care nu a formulat obiectiuni." (am citat din hotararea instantei de fond).
In conditiile astea, si eu sunt foarte curios sa vad care sunt motivele de recurs. Trebuie sa repet, am mai avut o speta cu aceeasi societate, au pierdut aici, au facut recurs la CA, au pierdut si acolo si, mai mult decat atat, nici macar nu s-au prezentat sau solicitat judecare in lipsa.
Posibil doar sa-si exercite dreptul constitutional la exercitarea cailor de atac, de aceea au formulat recurs ... insa daca este asa cum sustineti dvs , atunci nu au sanse de castig in recurs (parerea mea).
Sentinta
wap54
Care este diferenta intre hotarare si sentinta? Dupa recurs, mi s-a formulat contestatie in anulare la fond, respinsa ca tardiva si am primit SENTINTA, la ... (vezi toată discuția)