avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post - probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post - probleme

va salut,

am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga.
motivul invocat, restructurare post, asta oficial, in acte, lucrurile stand cu totul altfel in realitate.
problemele sunt urmatoarele ?
- desi in decizia de concediere se pomeneste de preaviz, acesta nu mi-a fost adus la cunostinta nici pana in ziua de astazi; poate a fost emis, am avut niste instiintari de la posta dar din cate stiu nu mi s-a transmis niciun astfel de preaviz
- la inceputul lui septembrie am semnat act aditional de trecere de la 8 la 2 ore, pentru a imi muta unitatea de baza, lucru care s-a si intamplat
- am fost incadrat in munca cu prevederile articolului 80 din legea 76/2002, fiind absolvent de studii superioare. Legea prevede foarte clar ca termen minim de mentinere a raporturilor de munca angajator - salariat sa fie de 3 ani;
- contractul de munca a fost incheiat in noiembrie 2006, deci perioada mai sus-amintita nu s-a consumat in totalitate
- am mai expus problema pe forum, meseria necesita studii superioare si totusi am fost incadrat cu un coeficient 1,5 x salariul minim si nu 2x cum s-ar fi impus;
- intentionez sa atac in instanta decizia de concediere ca fiind abuziva; societatea are mari probleme cu legea, se lucreaza la negru etc.
Cel mai recent răspuns: i0n , utilizator 22:29, 13 Octombrie 2010
În condiţiile art.315 alin.4 C.proc.civ. , la judecarea recursului, dispoziţiile art. 296 sunt aplicabile în mod corespunzător, respectiv că recurentului nu i se poate crea în propria cale de atac o situaţie mai grea decât aceea din hotărârea atacată.

Potrivit art.312 alin.1 C.proc.civ. , instanţa poate admite recursul, îl poate respinge sau anula ori poate constata perimarea lui.
Nu cred ca m-ati inteles. Eu m-am referit strict la speta mea, unde lucrurile par foarte clare. Ar putea o instanta de apel sa treaca peste toate documentele de la dosar si sa intoarca decizia initiala ?

Nu discut de recursul meu pentru cheltuielile de judecata. Sunt curios care vor fi motivele de recurs ale societatii, in conditiile in care pe fond nu a emis obiectii la expertiza sau la raspunsul ITM-ului in problema ridicata.
Eu v-am spus ce poate pronunta instanta de recurs (in litigiile de munca nu exista apel) .. este posibil ca instanta de recurs sa modifice sau sa caseze hotararea instantei de fond.. s-au mai vazut astfel de cazuri si in litigiile de munca.

O intrebare retorica, daca angajatorul nu a avut obiectii atunci de ce a formulat recurs ? ..:-/
Pai asta ma intreb si eu.. Ca o paranteza, e vorba de Curtea de Apel, si poate de asta m-am grabit sa o cataloghez drept instanta de apel. Dosarul pleaca de la Tribunalul din localitatea mea spre Curtea de Apel, din alta localitate, alt judet.

Discutam despre absenta obiectiilor.. Treaba asta a fost stipulata clar si in hotararea instantei de fond.
In primul rand, "prin adresa ITM nr.../..., NECONTESTATA de catre parata, ITM a comunicat incadrarea conform REVISAL, cod ocupatie..."etc.

Alt aspect: "Este de mentionat ca sumele calculate de catre expert prin raportul de expertiza judiciara contabile au fost acceptate implicit si de catre parata, care nu a formulat obiectiuni." (am citat din hotararea instantei de fond).

In conditiile astea, si eu sunt foarte curios sa vad care sunt motivele de recurs. Trebuie sa repet, am mai avut o speta cu aceeasi societate, au pierdut aici, au facut recurs la CA, au pierdut si acolo si, mai mult decat atat, nici macar nu s-au prezentat sau solicitat judecare in lipsa.
Posibil doar sa-si exercite dreptul constitutional la exercitarea cailor de atac, de aceea au formulat recurs ... insa daca este asa cum sustineti dvs , atunci nu au sanse de castig in recurs (parerea mea).

Alte discuții în legătură

Sentinta wap54 wap54 Care este diferenta intre hotarare si sentinta? Dupa recurs, mi s-a formulat contestatie in anulare la fond, respinsa ca tardiva si am primit SENTINTA, la ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Concediere dupa reintegrare viorell2004 viorell2004 In litigiu de munca ce a avut ca obiect contestatia impotriva concedierii individuale pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, in recursul formulat de ... (vezi toată discuția)