avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune in contract - vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune in contract - vanzare cumparare auto

Buna ziua

Am achizitionat o masina second hand. Persoana de la care am luat masina sustine ca nu imi da cartea de identitate doar cand o sa o inmatriculez. Am dat un avans, mi-a dat masina si certificatul de inmatriculare, urmand ca restul de acte sa le primesc in data de XX si sa dau restul de bani. Toate acestea sunt stipulate intr-un contract, de mana. Persoana nu mai raspunde la telefon. Masina nu este pe numele lui, este pe un "var" de-a lui, eu nu il cunosc. Data XX a trecut.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Este caz penal, pot sa-l acuz de inselaciune? Eu cum imi recuperez banii daca masina este a unui "var" de-a lui
Cel mai recent răspuns: Andre@ , utilizator 14:51, 27 Noiembrie 2024
Din cate am inteles:
1. Trebuie facute o notificare prin executor judecatoresc, chiar daca termenul a trecut. Cate zile sa pun pana la termenul limita din notificare? Trebuie facuta consemnarea la CEC inainte si sa fie trecuta in notificare?
2. Consemnarea la CEC este obligatorie? Deja sunt cu cativa bani dati.
3. Actionarea in judecata, ce sa cer, banii inapoi sau drept asupra masinii?
Este o varianta de a duce masina de exemplu la un parc de dezmabrari penrtu a-mi recupara avansul?

Va multumesc. Sper sa fie de folos si altora si sa nu mearga pe buna credinta in situatii de genu, ca ii costa.

Nu exista termen pentru notificare
Este bine ca depozitul financiar sa fie realizat concomitent notificarii
Prin actiunea catre instanta solicitati restituirea bunului mobil=masina
Ce doriti sa intreprindeti dvs cu masina ,dezmembrari,rabla,este dorinta dvs ca si proprietar
Incredere si pierdre vor exista cat lumea,se merge pe ideea "mie nu mi se poate intampla"
ynocentta a scris:

Nu exista termen pentru notificare
Este bine ca depozitul financiar sa fie realizat concomitent notificarii
Prin actiunea catre instanta solicitati restituirea bunului mobil=masina
Ce doriti sa intreprindeti dvs cu masina ,dezmembrari,rabla,este dorinta dvs ca si proprietar
Incredere si pierdre vor exista cat lumea,se merge pe ideea "mie nu mi se poate intampla"

Un lucru nu am inteles la consemnnul la CEC (depozit financiar). Daca este facut de mine, in favoarea vanzatorului si este la dispozitia executorului judecatoresc, in caz ca nu se ajunge la proces, eu pot sa-mi retrag suma?

Bunului este la mine, ce imi lispseste sunt actele pentru inmatriculare. De aceea eram curios ce este mai simplu sa cer: restituirea avansului sau sa se respecte contractul (sa primesc actele,dar care nu sunt pe numele cumparatorului).
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ma tem pt dvs ca e vorba de o neintelegere civila.
Puteti sa faceti insa si plangere penala chiar daca sansele de reusita sunt minime si depind de ceea ce declara vanzatorul...

avocat Claudiu Lascoschi

Noutati la situatie:

Am dat de persoana care este proprietar de drept. Aceasta este intr-o situatie similara cu a mea, adica a vandut masina pe buna credinta, in rate, pastrand o parte din acte, dar nu si-a mai primit ratele. Eu am cumparat masina, tot in rate, de la acea persoana intermediara, dar care nu doreste sa intre in contact cu mine. Ba mai mult a deschis un proces impotriva mea de actiune in constatare, cum ca eu nu vreau sa ma intalnesc cu el. Eu am facut o notificare inainte.
O sa rezolvam problema cu proprietarul de drept, eu o sa imi recuperez banii si proprietarul masina.
Intrebarea este urmatoarea: Se mai poate face o plangere importiva intermediarului? Chiar o merita e renumit pentru inselaciuni, locul lui nu e pe strada.
Dreptul de a face plangere penala in situatia expusa de dvs. exista si nu poate fi contestat acest lucru.
Daca omul se ocupa cu inselaciuni politia e posibil sa se bucure.

Alte discuții în legătură

Vanzari utilaje agricole catre banci mary6 mary6 Buna ziua.In anul 2016 am dorit sa achizitionez o combina agricola second hand,de la o persoana fizica in urma unui anunt postat online.Am platit un avans ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
De curand am achizitionat o masina second hand, neinmatriculata ... Miha111 Miha111 De curand am achizitionat o masina second hand, neinmatriculata de la un dealer auto. Toate bune si frumoase pana in momentul in care am achitat avansul. Din ... (vezi toată discuția)