avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acordul proprietarilor pt. o societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acordul proprietarilor pt. o societate comerciala

Intr-un bloc prevazut din constructie cu spatii comerciale la parter si unde a functionat pana acum o firma care comercializa textile, s-a mutat o societate comerciala cu profilul activitatii "pariuri sportive". Noua societate trebuie sa obtina acordul asociatiei de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:12, 9 Noiembrie 2009
Mai nou si eu ma lovesc de acest aspect, in sensul ca trebuie sa dovedesc ca nu exista asociatie de proprietari intr-o vila cu un singur proprietar si fara vecini. Cei de ONRC, cum vad pe un act de proprietate trecute numere de apartamente, gata vor acordul vecinilor, inexistenti insa.
Ca sa puteti depunde dosarul la ONRC si sa scapati de termene, ar trebui o declaratie pe proprie raspundere a proprietarului ca nu exista asociatie de proprietari in imobil, iar daca sunt vecini, in plan orizontal si vertical sa le cereti acordul. Daca exista asociatie de proprietari nu ezitati sa le cereti acordul ca in lipsa declaratiei proprietarului ca ea nu exista, vi se va solicita in continuare avizul proprietarilor! Pentru linistea dvoastra, incercati sa-l obtineti altfel o sa va tot plimbati pe la Reg. Comertului.
Chiar daca destinatia spatiului este de spatiu comercial, fiind intr-un bloc, tot vi se cere acordul. Eu cunosc situatii cand un proprietar de astfel de spatiu, il tine inchis si se judeca cu vecinii, intrucat acestia nu-i dau acordul pentru a functiona ca spatiu comercial.
Mult succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
ContSters69724, utilizator
Acordul proprietarilr nu este necesar daca spatiul este comercial .Insa, dupa cum arata o colega mai devree, cei de la Reg Com poarte de multe ori ochelari de cal si nu accepta fara Aviz un dosar ...
O asociatie de proprietari se constituie daca sunt cel putin 3 proprietari.
Solicitantul consultatiei spune ca prin constructie spatiul al carui proprietar este, are destinatie comerciala.
Nu are nevoie de acordul asociatiei de proprietari pentru a desfasura activitati comerciale
Solicitantul spune ca este un spatiu comercial la parterul unui bloc. In acest caz, este necesar acordul proprietarilor. Daca adresa spatiului este Bloc nr., judecatorul ONRC o sa-i ceara acordul asociatiei. Cazacioc, de cand nu ai mai depus acte la Registrul Comertului?#-o
legalpro a scris:

Solicitantul spune ca este un spatiu comercial la parterul unui bloc. In acest caz, este necesar acordul proprietarilor. Daca adresa spatiului este Bloc nr., judecatorul ONRC o sa-i ceara acordul asociatiei. Cazacioc, de cand nu ai mai depus acte la Relamuriti fratilor gistrul Comertului?#-o
[/
quot]

Si implicit omul intreaba daca acest lucru este in regula,daca este legal,care este legea in baZa careia ONRC cere acest lucru, doar de aia a postat intrebarea,stie si el ca i+a cerut,

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Se poate sa functioneze legal un spatiu comercial fara acordul vecinilor direct afectati? mateiluc mateiluc Daca pentru deschiderea unui spatiu comercial se solicita acordul vecinilor, dar acordul nu este solicita vecinilor direct invecinati, ci se deschide spatiul ... (vezi toată discuția)