avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua.
cum putem desface CIM al uni anagjat ca sa poate beneficieze de somaj? adica omul respectiv mai are 3 luni pana la pensie, dar nu-l putem tine pentru ca la nici un santier nu este bine venit, sefii de chipa nu mai agreaza, mi-e mila de el, fiindca aproape este pensionar. dar daca desfac CIm cu art 55 lit B CM el poate sa depune actele la AJOFM pentru beneficiarea somajului?
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 13:20, 28 Octombrie 2009
Fiind concediere individuala, puteti angaja pe altcineva. Insa angajatul concediat poate contesta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la primirea acesteia. Cum veti demonstra motivul real si serios al concedierii daca imediat angajati pe altcineva pe postul acestuia? Asteptati macar 30 de zile pana cand expira termenul de contestatie a deciziei.
Buna ziua! tot despre somaj..........se poate depune dosarul pentru somaj daca angajatorul nu si-a platit contributia la somaj? concret: am lucrat o luna cu CIM perioada determinata (1-31 august) si de atunci tot astept adeverinta, modelul dat de cei de la somaj, sa-mi fie completata de angajator, dar acesta nu a putut plati in septembrie toate contributiile care se impuneau pentru august si cred ca nici acum, in octombrie, pentru septembrie;ce pot face pentru a depune dosarul?multumesc anticipat!
ilia2007 a scris:

am lucrat o luna cu CIM perioada determinata (1-31 august)

incetarea contr pe perioada determinata nu va da dreptul la somaj. :((Este ultimul loc de munca?
este situatia unei rude..........a lucrat la o firma pana in iulie a.c, (15 ani) apoi s-a desfacut CIM art.55 lit. b.......neputand intra in somaj cei de la somaj ne-au sfatuit sa se angajeze 1, 2 luni pe o per. det. ceea ce am si facut, adica l-am angajat la firma unui prieten ,in august, dar acum firma nu are momentat bani sa-si achite contributiile iar ruda aceasta nu se poate duce la somaj cu dosarul pentru ca pe adeverinta data de acolo se cer anumite date ref. la contributiile achitate.Deci, s-ar putea depune dosarul cu adeverinta incompleta? adica fara datele referitoare la contributiile achitate?
in baza carui art s-a desfacut cim ? art 65? :O

nu se poate fara plata contributiilor ... eventual sa faca o compensare cu tva de recuperat daca are ...

Alte discuții în legătură

Cu ce articol desfac cim pentru ca angajatii sa beneficieze de somaj? carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am nevoie se un sfat : As vrea sa stiu cu ce articol pot desface CIM pr. 2 angajati, a.i. sa poata primi somaj ? Daca invoc desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)
Cim negrila negrila cum pot sa inchei cim al unui angajat de care nu sunt multumit, dar care nu vrea sa plece prin acordul partilor. (vezi toată discuția)