avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua.
cum putem desface CIM al uni anagjat ca sa poate beneficieze de somaj? adica omul respectiv mai are 3 luni pana la pensie, dar nu-l putem tine pentru ca la nici un santier nu este bine venit, sefii de chipa nu mai agreaza, mi-e mila de el, fiindca aproape este pensionar. dar daca desfac CIm cu art 55 lit B CM el poate sa depune actele la AJOFM pentru beneficiarea somajului?
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 13:20, 28 Octombrie 2009
dl. Valeriu promp ca de obicei....multumesc, stiam ca poate lua somaj ca doar ei m-au sfatuit asa...........dar acum ma :" oftic" pentru sept. si octombrie caci se pare ca nu va putea lua somaj........sau ar putea fi totusi o portita?
tudorvaleriu a scris:

Daca vrea angajatorul poate plati contributia la somaj numai pentru salariata respectiva.

new_2009: a scris:
incetarea contr pe perioada determinata nu va da dreptul la somaj.

Gresit! Incetarea CIM cu art.56j nu este imputabila salariatului si poate primi indemnizatie de somaj.

oare? in situatia in care nu a beneficiat anterior de somaj?

atentie! somajul nu a fost suspendat cu cim pe per. determinata :hammer:
scuze, prompt........
Pt. new_2009

Norme metodologice Legea 76/2002:
Art. 5:
(1) Prin motive neimputabile lor, in sensul art. 17 alin (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j)
incetat art.56 lit j

Alte discuții în legătură

Cu ce articol desfac cim pentru ca angajatii sa beneficieze de somaj? carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am nevoie se un sfat : As vrea sa stiu cu ce articol pot desface CIM pr. 2 angajati, a.i. sa poata primi somaj ? Daca invoc desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata vio58 vio58 o PERSOANA ESTE ANGAJATA PE PERIOADA DETERMINATA (PINA IN 31.10.2011) ,INDEPLINESTE TOATE CONDITIILE DE PLECARE IN SOMAJ.iNTREBARE decizia pt cim perioada ... (vezi toată discuția)
Cim negrila negrila cum pot sa inchei cim al unui angajat de care nu sunt multumit, dar care nu vrea sa plece prin acordul partilor. (vezi toată discuția)