avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Construiesc o casă și doresc să folosesc beton de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Construiesc o casă și doresc să folosesc beton de la o stație. Unde și cum îl pot analiza, ca să fiu sigur că primesc ce plătesc?

Construiesc o casa si doresc sa folosesc beton de la o statie. Ce trebuie sa primesc de la statia de beton in afara de factura si certificatul de garantie? Eu vreau sa fie analizat betonul in laborator,. Sa apelez la un alt laborator de analiza a betonului? (pe cont propriu). Trebuie sa vina ei la fata locului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Corect, dar numai analiza de laborator poate sa-mi spuna daca am cumparat marca de b
eton ceruta
Ionut.ion a scris:

Nu poate dar si acel beton trebuie turnat intr un anumit fel, o anumita consistenta, suprafata curata, vibrat, etc.pentru a si pastra calitatea cu care a plecat din statie. Plus ca, dupa noile reguli in constructii, sunteti obligat sa aveti unul, indiferent daca construiti in regie proprie...

Acum sunt pe clase de beton... si mai bine ati vb.cu un laborator specializat ca ei stiu cum se ia mostrele, conurile de beton si dupa cat timp se face incercarea. Si difera mult, din ce stiu, ma pot insela...incercarea la un beton armat si la unul nearmat... Din ce citi laboratorul de mai sus va poate ajuta cu toate acestea. Mult succes si o constructie trainica :)
Inca de la primul meu mesaj am mentionat calea de urmat pentru a fi sigur de compozitia betonului conform certificatului de calitate emis de catre furnizorul de betoane pentru fiecare betoniera primita.
Conditiile de livrare se mentioneaza in clar, in contractul incheiat intre parti pentru livrare beton.
Daca sunteti beneficiarul, e nerecomandat tehnic sa construiti blocuri in regie proprie, chiar daca e legal. Daca sunteti constructorul...
Ce blocuri domnule, eu vreau sa-mi fac casa!!!!!Am contactat o firma de constructii, ei se ocupa de tot. Eu vreau sa stiu pe ce dau banii!!!
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu legal pv de analiza a betonului? marius740 marius740 Buna ziua. Am turnat beton cu CIFA (pompa) si am primit declaratia de conformitate a betonului (clasa, reteta etc) la fiecare CIFA. Dpdv legal am ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)