avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate mama mea să divorțeze dacă tata meu nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate mama mea să divorțeze dacă tata meu nu dorește asta? Menționez că este alcoolic, violent și impulsiv

mama mea ar dori să divorteze de tata , dar acesta nu este de acord . tatăl meu este alcoolic, violent si impulsiv. eu si cu sora mea ( eu 19 ani , sora mea 16 ani) ne dorim ca mama sa fie fericita si sa divorteze. singura optiune ar fi instanta. mama nu vrea bani , nu isi doreste jumătatea de avere , vrea doar sa scape. ea ar dori si un ordin de restricție deoarece primește amenințări frecvente de la el . ar ajuta in instanta videoclipuri sau inregistrari sau conversații dintre ei , in care se vede clar violența tatălui meu?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 21:31, 17 Mai 2018
Nu este nicio problema!
Reclamantul face adresă la DEPAB, dacă se comunică adresa procedura se va îndeplini.
În caz că nu se află nici așa domiciliul, instanța procedează la citarea prin publicitate, întrucât s-au depus diligențele necesare pt aflarea domiciliului de către reclamant.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Divortul poate fi promovat din culpa exclusiva a tatalui dumneavoastra, retinand actele de agresivitate, precum si adictia fata de bauturi alcoolice.

Opozitia tatalui dumneavoastra este nerelevanta, in speta, cata vreme relatia maritala a fost grav si iremediabil vatamata de conduita defectuoasa manifestata de tatal dumneavoastra.

In speta, daca tatal a manifestat un dezinteres vadit in procesul de crestere si educare , instanta de tutela poate dispune ca autoritatea parinteasca fata de dvs. sa fie exercitata in mod exclusiv de mama dumneavoastra.

Pentru ordinul de protectie , starea de pericol trebuie dovedita.

Aceasta se atesta prin inscrisuri( plangeri penale, certificate medico-legale, orice alte acte doveditoare ), interogatorii, inregistrari audio/ audio-video,precum si martori.


Succes.
Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Nu este nicio problema!
Reclamantul face adresă la DEPAB, dacă se comunică adresa procedura se va îndeplini.
În caz că nu se află nici așa domiciliul, instanța procedează la citarea prin publicitate, întrucât s-au depus diligențele necesare pt aflarea domiciliului de către reclamant.


Exista riscul iminent ca instanța sa ceara sa indice adresa exactă si nu sa il citeze prin mica publicitate dupa ce nu mai are unde sa locuiască.
Orice instanța riguroasă asa ar proceda.
Si cam sunt riguroase instanțele de fel pe proceduri...

Nu mai spun ca eu mi-aș întoarce la prima instanța daca fac citarea prin publicitate...
Trebuie bine gandit cum spuneam ca daca pot eu pot si altii...daca isi dau seama ca se poate... si avocații își cam pot da seama si daca au timp sa si caute argumente pertinente...
Ar dura procesul.de divorț vreo 3 ani probabil...daca nu cumva s-ar anula acțiunea sau ar aștepta până revine el în domiciliul conjugal ca sa fie legal citat...
Adică ar sta vreo 6 luni cu divorțul pe loc...
Nu ca s-ar termina divorțul într-o lună și jumătate cum era pe vechea lege care era considerată prea...lenta...
Dacă mergem pe ideea ca in 6 luni nu se intampla sa înceapă divorțul ar fi o.k...dar se poate bloca procesul daca instanța se va grăbi...cu citarea de unde a fost evacuat...
Vedeți cate variante simple apar?
Si cu siguranta ca exista si cele complicate si sofisticate...

Cat priveste lipsa de rigurozitatea sau...altceva...m văzut însă si un caz în care clientul ă fost citat la o adresa din buletinul expirat fără să se mai verifice ca el de fapt locuiește undeva si are domiciliul si in noul buletin la alta adresa.
Bineinteles ca s-a trimis cauza spre rejudecare si reclamata ă facut crize de nervi...ca de abia începea procesul si nu era finalizat asa cum credea ea...
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Experiența mea converge, invariabil, spre situația învederată de mine...
Însă practica este variată deci se pot ivi diverse impedimente...cu stimă!
Experiența mea converge, invariabil, spre situația învederată de mine...
Însă practica este variată deci se pot ivi diverse impedimente...cu stimă!

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Violenta conjugala-parasire domiciliu Moni99 Moni99 As dori sa știu daca se poate face ceva dpdv legal pt mama mea care a părăsit domiciliul conjugal din cauza violentei tatălui meu, cunoscut în comunitate ... (vezi toată discuția)