avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie definitiva mai poate fi atacata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie definitiva mai poate fi atacata?

Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu am primit deloc pensia alimentara pusa de instanta , acum fostul sot a aflat de executare si doreste sa atace decizia instantei din 2013 spunand ca nu este copilul lui , desi eu pot demonstra contrariu prin testul ADN . Mai poate ataca decizia care este irevocabila? Si inca o intrebare mai am am primit acordul judecatorului pt executatrea silita cat mai dureaza pana la executarea in sine? Multumesc tare mult !
Fostul sot nu vrea sa plateasca pensia de intretinere pe motiv ca acel copil nu este al lui. El trebuie sa deschida un proces de tagada a paternitatii , iar testul ADN el va trebui sa il plateasca . Nu cred ca mai poate deschide acel proces dupa 5 ani de la divort .Pt executare silita ar fi trebuit sa mergeti la un executor si executarea se va face doar pe ultimii 3 ani de cand ati depus cererea.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
kyrakyra_65, utilizator
Pentru peultimul raspuns , domnul acum 5 ani nu s-a prezentant la proces desi stia de el , inainte de procesul de custodie am avut la diferenta 1-2 saptamani proces pt ordin de restrictie a fost informat despre al 2 proces , eu sunt plecata din tara de 4 ani ( am depus acte aici pt optinerea cetatenie eu si copilul ) in cazul meu fiul nu isi cunoaste tatal natural , nu cred ca instanta ii va da castig pt custodie ! Pt ultimul raspuns va spun asa si la copilul meu nu a platit 5 ani nimic si nici inainte nu ma ajutat cu nimic la cresterea lui , find separati de cand copilul avea 6 luni ! Acum vrea ori test ADN ori vrea custodia la copil ! Eu fac si testul ADN daca asa doreste instanta , dupa aia cer eu daune morale si nu ma joc ! Asa sa faceti si dv ! O seara buna !
Anişoara, eu vă înţeleg situaţia, dar sunteţi o naivă dacă credeţi că neplata pensiei alimentare şi dezinteresul său sunt un impediment pentru autoritate părintească comună. El trebuie să demonstreze doar că aspectele avute în vedere în urmă cu 5 ani s-au schimbat, el a devenit băiat cuminte şi crea din tot sufletul să fie tată pentru copilul său.
De aceea, vă atrag atenţia ca, în cazul în care el ajunge la acest demers, să trataţi problema cu toată seriozitatea.
Buna ziua , sunt sigura ca aveti dreptate pana acum nu am stiut acest chestie ca el poate sa ceara custodia comuna ! Am vb cu avocata mea acest aspect , suntem sigure ca decizia de acum 5 ani nu o mai poate schimba ! Situatia lui difera un pic fata de acum 5 ani , are un servici stabil si inca 2 copii in grija , dar are 2 dosare penale care nu au legatura cu mn ! Trebuie sa fie o legatura intre eii ca el sa ceara custodia comuna pt copil ! Nu concep ideia ca copilul sa stea 1 ora in prezenta lui ! Doamne fereste ! Are un baietel de 2 ani copilul are in mana o sabie iar poza este pusa pe fb ! Si inca foarte multe dovezi care le voi aduce in fata instantei sa demonstrez ca el nu are treaba cu cuvantul "tata " ! Multumesc o seara buna !
Deci 1, cereti pensie de intretinere retroactiv pe 3 ani, se scot veniturile se da pensie chiar daca nu a avut venituri de 25% din minimul pe economie.Apoi cu pensia meegenti la executor sa i execute 30% din actualul salariu de acumnsi alte bunuri daca are casa masina etc.
Apoi nu va primi custodie comuna caci trebuie sa dovedeasca schimbarea imprejurarilor si daca optine custodie comuna cu domiciliu la dvs si program de vizita la el nu are ce sa va faca ca nu poate lua copill...deci..nimic nu vaputea face.

Alte discuții în legătură

Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva mai poate fi atacata? ANISOARA MUNTEANU ANISOARA MUNTEANU Buna ziua , am o decizie definitiva si irevocabila pt custodia copilului, de 5 ani am aceasta decizie acum depus actele pt executarea silit, in acesti 5 ani nu ... (vezi toată discuția)
Posibilitate refuz de catre mama a testului adn cerut de tata Monica 21 Monica 21 In urma cu 8 ani fostul meu sot a bagat divortul de mine imediat dupa nasterea baiatului nostru,la divort el a declarat ca copilul nu este a lui desii copilul ... (vezi toată discuția)