avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune unic mostenitor

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari pt urmatoarea situatie. Exista un apartament al parintilor, cumparat de ei acum 35 ani.
Acum 1 an mama a decedat. Eu sunt unic mostenitor.
1. Care este partea mostenita de mine dupa decesul mamei?
2. Influenteaza vreo viitoare mostenire o eventuala recasatorire a tatalui? In viitor ma refer.
Multumesc
Andreea
Cel mai recent răspuns: Atreya , utilizator 23:53, 27 Iunie 2018
Am inteles. Si acest lucru este valabil si in caz de divort? Va trebui facut partaj, in caz ca se va intampla?
Asta intreb pentru tata, caci el nu stie...
Il caz de divort, fosta sotie nu il mai mosteneste
Ok, multumesc mult.
O ultima intrebare, ce act poate face el inainte de casatorie? Vz-cump sau donatie ca in caz de deces sa ramana mie?
Orice fel de act.
Vanzare-cumparare, daca ii achitati efectiv un pret sau donatie.
Ok. Deci actul de donatie nu poate fi atacat

Alte discuții în legătură

Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)
Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor ghotycul ghotycul Buna ziua. Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea. Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu ... (vezi toată discuția)