avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune unic mostenitor

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari pt urmatoarea situatie. Exista un apartament al parintilor, cumparat de ei acum 35 ani.
Acum 1 an mama a decedat. Eu sunt unic mostenitor.
1. Care este partea mostenita de mine dupa decesul mamei?
2. Influenteaza vreo viitoare mostenire o eventuala recasatorire a tatalui? In viitor ma refer.
Multumesc
Andreea
Cel mai recent răspuns: Atreya , utilizator 23:53, 27 Iunie 2018
Buna ziua, revin cu o intrebare legata de o alta situatie. Deasemenea in legatura cu mostenire. In mesajele anterioare am discutat de drepturile mele dupa decesul mamei. Cu tatal meu relatia nu este una buna caci el nu doreste sa pot beneficia dupa mama de vreun ban cat traieste. El refacandu si viata in acest moment si vrand banii dupa apartament, eventual sa vanda sa ia in alta parte altceva. El mai are dreptul la o jumatate dupa parintii lui(bunicii mei) de la un apt din zona centrala, evaluate 2 camere la aprox 60k eur. In acest moment eu locuiesc in acest apartament neavand alta locuinta sau posibilitatea de a cumpara un apt. Locuiesc cu cei 2 copii. Intrbarea mea este daca am vreun drept legal in aceasta situatie dupa bunici?sau totul este doar la mostenitor direct grad 1?multumesc mult
Cat timp traieste tata, nu.
Daca tatal dvs ar deceda inaintea ambilor bunici, atunci, veti mosteni dvs direct.
Am inteles. Multumesc pt rasluns, banuiam...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)
Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor ghotycul ghotycul Buna ziua. Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea. Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu ... (vezi toată discuția)