avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Pentru ce se bat.................?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Pentru ce se bat.................?

Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ Votul pentru "noul Guvern" stau si urmaresc acest circ: aceiasi dresori,aceiasi spectatori apare din cand in cand cate un debutant aruncat in GROAPA CU LEI ,bagat la inaintare pentru a lua suturi din stanga si dreapta , .motive de nemultumire sant o sumedenie;nu sant bani de pensii de salarii,sanatatea e pe ducà cultura a apus de mult,infrastructura nu exista ,NU MAI AVEM NIMIC si totusi ei se lupta inversunat pentru ceva ,Pentru ce se lupta clasa politica ? Desigur cativa vor spune ca sant mereu nemultumit ,stiu asta dar ce nu inteleg este faptul ca ; dupa fiecere BATALIE toti politicieni ies mai puternici nici unul nu vine se declare clar" da am pierdut"ei zic in schimb AM IESIT MAI PUTERNICI poate cu mai multe cotracte pentru clientela politica ,acum sant in joc banii de la FMI pentru a merge inainte ,ar trebuie sa lasam deopate ranchiuna ipocrizia ,manrdria prostului(daca eu nu conduc nici tu nu).EU ASTEPT DE LA POLITICIENI UN VOT PENTRU ROMANIA,pentru cei care si-au pus speranta o data cu votul dat pentru a fi in parlament.cata rabdare vor mai avea si reprezentantii FMI pusi in situatia da a astepta finalul CIRCULUI.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 22:14, 21 Noiembrie 2009
Pe langa maxime si cugetari mai sunt si bancuri.
La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni să prospere, a hotărât să dea printr-o "Lege Divină" fiecărei naţii câte două virtuţi.
Astfel, El i-a făcut :
- pe elveţieni - ordonaţi şi respectuoşi faţă de legi;
- pe nemţi - disciplinaţi şi raţionali;
- pe englezi - perseverenţi şi studioşi;
- pe japonezi - muncitori şi răbdători;
- pe unguri - hotărâţi şi buni meseriaşi;
- pe francezi - culţi şi rafinaţi;
- pe spanioli - veseli şi ospitalieri .............şamd.
Când a ajuns la români, I-a spus îngerului consilier care şi nota:
- românii vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni..
După ce a publicat-o în "Monitorul Celest", îngerul a remarcat:
- Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte două virtuţi, iar românilor trei.
Oare în acest fel, nu cumva ei îi vor depăşi şi exploata pe toţi ceilalţi ?
- Aoleu, aşa e ! Ai dreptate ! Atunci să revenim cu o "Ordonanţă".
"Pentru că virtuţile Dumnezeieşti, odată acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez că nimeni nu va putea avea şi folosi mai mult de două virtuţi, în acelaşi timp!"
ªi astfel, se explică de ce românii...
- care sunt inteligenţi şi cinstiţi, în nici un caz nu fac politică;
- cei care sunt cinstiţi şi fac politică, in mod sigur nu sunt inteligenţi;
- care fac politică şi sunt inteligenţi, categoric nu sunt cinstiţi.
Binenteles ca vorbim de politica noastra,care ne furnizeaza in fiecare zi subiecte tari.Daca erau mai buni sant sigur nimeni nu participa la discutii,asa ca ceva tot fac politicieni nostri,macar ne furnizeaza subiecte .Pacat ca o fac pe banii nostri si mai ales pe timpul nostru,pate veti spune de ce timpul,Germania a renascut din cenusa lasata de al II lea razboi mondial,japonia din cenusa bombelor atomice, ca o paragonare in aproximativ 20 de ani cat au trecut de la marea LOVITURA .Dar potae ne meritam aceasta soarta,pentruca santem un popor care se multumeste cu putin,cu foarte putin..
Imi este rusine...

Si imi este rusine in primul rand de mine. Imi este rusine, pentru ca fara sa vreau, mi-am mintit proprii copii. Le-am spus copiilor mei, ca revolutia, va face din Romania o tara in care viata lor va fi alta. Le-am spus copiilor mei, ca invatatura la care i-am obligat, furandu-le o parte din copilaria lor, le va fii cu adevarat de folos. Le-am spus copiilor mei, ca nu trebuie sa-si mai faca griji fata de copiii lor asa cum mi-am facut eu. Le-am spus toate aceste lucruri, iar astazi, dupa 20 de ani, sunt acoperit de rusinea cuvintelor rostite cu bunacredinta unui parinte. Astazi, dupa 20 de ani, imi este rusine sa deschid in fata lor televizorul, pentru ca nu as putea explica, care dintre cei prezenti in batalia oarba pentru putere sunt cei care lupta pentru Romania promisa de mine. Pentru ca nu nu as putea explica cu nimic diferenta celor 20 de ani. Si daca eu, un om simplu, am muncit mult sa-mi pot acoperi macar o parte din promisiunile facute copiilor mei fara sa scap de rusine, lor, pentru repetatele promisiuni din toti acesti 20 de ani, ar trebui sa le crape obrazul.
Eu privesc mai mult partea plina a paharului, aceea din care pot sa-mi sting setea.
Le explicam celor mai tineri cand au inceput schimbarile din tara noastra imediat dupa '89 ca trebuie sa fim pregatiti pentru a lupta sa obtinem sau sa ne pastram locul de munca; ca ne asteapta o economie de piata ceea ce inseamna concurenta; ca vom asista la o lupta politica intre mai multe partide; ca va fi somaj; ca trebuie sa ne pregatim foarte bine in scoala; ca trebuie sa deslusim tainele economiei de piata si sa renuntam la economia centralizata; ca vor fi in continuare abuzuri, excese provenite din obisnuinta comunisto-balcanica dar si preluate din strainatate. Toate acestea s-au intamplat si inca altele mai mult sau mai putin acceptate de noi. Dar le mai spunea ca am mari sperante ca vom trai mult mai bine in viitor (era imediat dupa '89), ceea ce s-a si intamplat.
Nu m-am inselat nici cu lupta pentru tot ce facem (politic, social, economic, etc) nici cu nivelul de trai ( acces la bunuri necesare traiului, acces la informatie, liberi sa muncim oriunde, liberi sa vorbim, sa facem afaceri, politica, etc).
Bine ati venit pe pamant!=D>

Alte discuții în legătură

Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa fie dreapta politica a romaniei ! Roland Mindrila Roland Mindrila Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta ... (vezi toată discuția)