avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Pentru ce se bat.................?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Pentru ce se bat.................?

Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ Votul pentru "noul Guvern" stau si urmaresc acest circ: aceiasi dresori,aceiasi spectatori apare din cand in cand cate un debutant aruncat in GROAPA CU LEI ,bagat la inaintare pentru a lua suturi din stanga si dreapta , .motive de nemultumire sant o sumedenie;nu sant bani de pensii de salarii,sanatatea e pe ducà cultura a apus de mult,infrastructura nu exista ,NU MAI AVEM NIMIC si totusi ei se lupta inversunat pentru ceva ,Pentru ce se lupta clasa politica ? Desigur cativa vor spune ca sant mereu nemultumit ,stiu asta dar ce nu inteleg este faptul ca ; dupa fiecere BATALIE toti politicieni ies mai puternici nici unul nu vine se declare clar" da am pierdut"ei zic in schimb AM IESIT MAI PUTERNICI poate cu mai multe cotracte pentru clientela politica ,acum sant in joc banii de la FMI pentru a merge inainte ,ar trebuie sa lasam deopate ranchiuna ipocrizia ,manrdria prostului(daca eu nu conduc nici tu nu).EU ASTEPT DE LA POLITICIENI UN VOT PENTRU ROMANIA,pentru cei care si-au pus speranta o data cu votul dat pentru a fi in parlament.cata rabdare vor mai avea si reprezentantii FMI pusi in situatia da a astepta finalul CIRCULUI.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 22:14, 21 Noiembrie 2009
toti dar absolut toti se bat ptr binele nostru
justitiarul3 a scris:

Am sa incerc o explicatie a evenimentelor din ultima luna si sa vedem unde ne duce simpla lor insiruire.
1PM Boc propune PSD schimbarea ministrului Nica
2PSD nu accepta si ministri PSD isi depun in bloc demisia.
3Ramas cu jumatate din oameni, guvernul Boc redistribuie ministerele ramase fara ministru.
4PNL depune motitiune de cenzura... PSD si UDMR se aliaza si ei si jumatatea de guvern cade si ea.
5In acest moment Romania, fara bani la buget, este in pericol de a pierde transelle de imprumut de la la FMI si UE.
6Presedintele propune un nou premier, (Croitoru) dar alianta "motiunii de cenzura" il respinge in cel mai jalnic mod posibil. Nu este de neglijat nici taraganarea de care s-a dat dovada in tot acest "proces" de respingere.
7Aici aparuse o rascruce cu acelas rezultat politic, avand totusi o mare diferenta pe motiv administrativ. Sa ma explic... si guvernul Boc si guvernul Croitoru erau in felul lor PDL-iste dar cu o singura deosebire. Guvernul Croitoru avea dreptul depunerii bugetului de stat pe 2010 precum si legea fiscala, cele doua actiuni fiind obligatia fata de FMI si UE pentru a obtine banii promisi la negogierile anterioare.
8Aici ne aflam acum, fara guvern operativ, fara bani la buget si cu singura posibilitate de imprumut numai de pe piata interna la dobanda dubla. Si acum pun intrebarea... care este scopul acestei opozitii vehemente din partea "aliantei majoritare" ?

Hai sa judecam invers
1 Fara preaviz si consultari cu partenerul de guvernare!. Nica era corespondentul lui Boc din partea PSD( deci echivalent Geoana). Adica exact pe cine trebuie ca sa ataci un intreg partid.
2 Normal sa nu se accepte situatia.
3 Solutie corecta politic : nu pui secretari de stat.
4 Nu te- ai inteles cu un partener iti cauti o alta majoritate. S- a format o majotitatea parlamentara, deci e un lucru normal in orice tara democrata din lume.
5 Pai este guvern care sa gestioneze. S- au nu mai poate trai decat prin ordonante ? Iar tara urma sa aiba repede un nou guvern daca presedintele desemna premierul propus de majoritatea parlamentara( Ca sa preintampin un contraargument « constitutional »: dati- mi mai bine un exemplu dintr- o alta tara europeana in care sa nu fie asa)
6,7 Il respinge in spiritul celei mai normale democratii. Guvernul Boc avea termenul de depunere a bugetului inainte de demitere( oare l- a tinut pt santaj ?).
8 Indiferent de scop democratia trebuie aparata. Prefer sa platesc acea dobanda in plus, dar sa- mi fie aparate drepturile democratice. Eu poate nu am votat cu PDL, deci pe mine m- a respins Basescu nu pe Hrebengiuc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator
Pentru @justitiarul3
Am inteles optiunea dv si e clar de ce omiteti din "explicatia evenimentelor din ultima luna" lucruri esentiale:
- majotitatea parlamentara a propus un premier in mai putin de 48 de ore de la caderea guvernului Boc. Deci nu ei au tergiversat.
- presedintele a tergiversat si a desemnat mult mai tarziu un premier cu scopul de a nu fi acceptat de parlament si a prelungi sederea actualului guvern la putere pentru a avea ajutor in campanie si alegeri si a mai aloca ceva fonduri din buget celor care-i sustin.
- premierul propus de majoritatea parlamentara nu facea parte din PSD sau PNL, pe cand premierii desemnati de presedinte sunt din PD.
- presedintele si PD-ul nu au cu ce se lauda ca realizari si-au bagat in campanie referendumul pe care putea sa-l initieze oricand in ultimii 5 ani.
- in afara de promisiunea presedintelui si PD-ului ca ne vor micsora veniturile prin aplicarea legilor unice de salarizare si pensionare, nu am auzit de la ei de nici o strategie, viziune economica, plan anticriza sau vreo afirmatie logica de cum am putea trai mai bine in viitor.
Asa ca lozinca "Sa traiti bine!" a ramas o bataie de joc la adresa romanilor.
Iar "De ce va e frica, nu scapati!" se adreseaza tuturor romanilor ca nu cumva sa-i reprosam ca nu ne-a avertizat ca o sa o ducem si mai rau in cazul cand va castiga din nou alegerile.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
Pentru@ricu
Cel mai perfect raspuns... nu mai are nevoie nici macar de ghilimele...

toti dar absolut toti se bat ptr binele nostru

Pentru@adriantot
E foarte usor sa tragi concluzii cand esti stapanit de o idee gresita sau, de ce nu afiliat uneia dintre tabere. Pentru lamuriri suplimentare;

[ link extern ] /
[ link extern ]

In ce ma priveste, va apreciez optiunea pentru ca asa e democratic, dar nu am cum sa cred in ea. Pe televiziuni ni se spune numai ce vor ei sa auzim, realitatea este in alta parte. Cu cat se lauda ei ca au facut in cei 20 de ani ar trebui sa fie drumurile pline de lapte si miere, dar deocamdata nu sunt nici drumuri. Averea lor insa a crescut vazind cu ochii. Pentru a sustine aberatiile lor trebuie sa fii motivat, (ori sa fii bugetar, ori afiliat unei tabere, ori sa iei de bun ce ne spun pe sticla televizoarelor) si eu nu sunt in nici una dintre situatii.

justitiarul3, utilizator
Nu inteleg de ce sunt gresite argumentele lui@adriantot, sau ale mele si nu ale dvs. Eu de exemplu am argumentat logic fiecare opinie. Ce au facut in 20 ani? Pai cu toate pacatele lor( destul de mari!), ne- au deschis granitele, ne- au dus in Europa, au elaborat mii de legi suficient de viabile chiar daca nu perfecte...
Eu nu inteleg tutusi judecatile extreme. Acesti oameni ne reprezinta si la propriu si la figurat. O diversitate de caractere, comportamente, ambitii sau idealuri...romani de- ai nostri. Pentru ce se bat ? Pentru a pune mana pe putere si a- i reprezenta pe cei care sunt in respectiva tabara( ideologic sau chiar pragmatic). Asa cum « ne luptam » noi aici avand pareri diferite despre lume si viata, la nivel politic o facem prin reprezentanti. Deci intr- adevar o fac pentru noi. Ca lupta e pentru ciolan ? Asta e o vorba romaneasca. Nu exista om normal pe lumea asta( cu exceptia celor cu chemare misionara, sau a lenesilor patologi) care sa nu se lupte pt. ciolan. Asta nu inseamna ca ii scuz pt hotiile exagerate la care se dedau f multi. Vreau doar sa nu cadem la extreme. La fel este si cu autodenigrarea nationala. Parca am fi resturile pe care le- a aruncat Dumnezeu pe pamant dupa ce a terminat de distribuit celorlalte popoare toate calitatile. Cred ca de la Cioran( nu ciolan !) ni se trage.
Eu am si pareri bune. EX:
Noi românii avem un bun simt in gene. Uitati- va cat de ridicoli suntem in modul in care ne manifestam lipsa de bun simt care ne- a cuprins ca o gripă.
Noi romanii avem simtul penibilului. Uitati- va cât ne lamentam ca suntem ridicoli.
PS
1 Pe televizor nu se spun minciuni. Fiti sigur ca 90% din acuzatiile care se aduc unora sau altora, de catre unii sau de catre altii, sunt adevarate. Iar promisiunile se mai si duc la indeplinire din cand in cand.
2 Si daca nu esti bugetar trebuie sa tii seama de ei( ei iti dau legi sau norme care te pot incuraja sau te pot strivi)
marius cioca, utilizator

Alte discuții în legătură

Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa fie dreapta politica a romaniei ! Roland Mindrila Roland Mindrila Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta ... (vezi toată discuția)