justitiarul3 a scris:
Am sa incerc o explicatie a evenimentelor din ultima luna si sa vedem unde ne duce simpla lor insiruire.
1PM Boc propune PSD schimbarea ministrului Nica
2PSD nu accepta si ministri PSD isi depun in bloc demisia.
3Ramas cu jumatate din oameni, guvernul Boc redistribuie ministerele ramase fara ministru.
4PNL depune motitiune de cenzura... PSD si UDMR se aliaza si ei si jumatatea de guvern cade si ea.
5In acest moment Romania, fara bani la buget, este in pericol de a pierde transelle de imprumut de la la FMI si UE.
6Presedintele propune un nou premier, (Croitoru) dar alianta "motiunii de cenzura" il respinge in cel mai jalnic mod posibil. Nu este de neglijat nici taraganarea de care s-a dat dovada in tot acest "proces" de respingere.
7Aici aparuse o rascruce cu acelas rezultat politic, avand totusi o mare diferenta pe motiv administrativ. Sa ma explic... si guvernul Boc si guvernul Croitoru erau in felul lor PDL-iste dar cu o singura deosebire. Guvernul Croitoru avea dreptul depunerii bugetului de stat pe 2010 precum si legea fiscala, cele doua actiuni fiind obligatia fata de FMI si UE pentru a obtine banii promisi la negogierile anterioare.
8Aici ne aflam acum, fara guvern operativ, fara bani la buget si cu singura posibilitate de imprumut numai de pe piata interna la dobanda dubla. Si acum pun intrebarea... care este scopul acestei opozitii vehemente din partea "aliantei majoritare" ?
Hai sa judecam invers
1 Fara preaviz si consultari cu partenerul de guvernare!. Nica era corespondentul lui Boc din partea PSD( deci echivalent Geoana). Adica exact pe cine trebuie ca sa ataci un intreg partid.
2 Normal sa nu se accepte situatia.
3 Solutie corecta politic : nu pui secretari de stat.
4 Nu te- ai inteles cu un partener iti cauti o alta majoritate. S- a format o majotitatea parlamentara, deci e un lucru normal in orice tara democrata din lume.
5 Pai este guvern care sa gestioneze. S- au nu mai poate trai decat prin ordonante ? Iar tara urma sa aiba repede un nou guvern daca presedintele desemna premierul propus de majoritatea parlamentara( Ca sa preintampin un contraargument « constitutional »: dati- mi mai bine un exemplu dintr- o alta tara europeana in care sa nu fie asa)
6,7 Il respinge in spiritul celei mai normale democratii. Guvernul Boc avea termenul de depunere a bugetului inainte de demitere( oare l- a tinut pt santaj ?).
8 Indiferent de scop democratia trebuie aparata. Prefer sa platesc acea dobanda in plus, dar sa- mi fie aparate drepturile democratice. Eu poate nu am votat cu PDL, deci pe mine m- a respins Basescu nu pe Hrebengiuc.