avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nulitate absoluta : PV AG vs. Hotarare AG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nulitate absoluta : PV AG vs. Hotarare AG

Buna tuturor!
PV-ul unei adunari generale a fost incheiat fara a respecta conditiile generale de ordine publica prevazute in L230/2007 si HG1588/2007 privind convocarea, cvorumul si desfasurarea unei AG si nici conditiile private date de Statutul Asociatiei cu privire la conditiile ce trebuie indeplinite de participanti si a celor care-l semneaza.
Intru-cat totul a fost facut in ascuns, pentru XY motive si cf. legii hotararile luate se pare ca nu le mai pot ataca. Vreau insa sa cer instantei ca in baza art. 2502(1)/NCC, sa constate nulitatea absoluta expresa (eventual virtuala) a PV-ului ca "act juridic de drept civil substantial".
Rezultatul final urmarit de mine este bine-nteles cu subinteles : anularea hotararilor luate in cadrul unei AG nestatutare.
De ce? Poveste lunga ... foarte lunga!
Am reusit in sfarsit sa pun mana pe anumite inscrisuri care intaresc dovezile precum ca legea nu a fost respectata la acel moment (inclusiv Statutul - in conditiile art. 1270/NCC).

Intrebarea mea :
Exista o distinctie intre PV-ul AG (ca act juridic) si Hotararile AG (scrise in el)?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Username33, utilizator
multumesc @flory_mr de raspunsul dvs. incurajator. Cred ca ale dvs. erau postarile cu termenul "si" din HG ! In PV-ul pe care vreau sa-l declar ca fiind nul unul din restantieri s-a autoproclamat presedinte si sincer nu m-ar fi deranjat daca ulterior si-ar fi indeplinit functia asa cum ar fi trebuit (sau macar e aproape) insa a lansat zvonuri cum ca as fi furat din gestiune si asta in ciuda expertizei contabile facuta de un expert CECCAR. Ma rog povestea-i lunga (citeste-mi celelalte postari) dar promit sa nu ma dau batut. Dreptatea si justitia trebuie sa infrunte.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
Username33, utilizator
Username33 a scris:

multumesc @flory_mr de raspunsul dvs. incurajator. Cred ca ale dvs. erau postarile cu termenul "si" din HG ! In PV-ul pe care vreau sa-l declar ca fiind nul unul din restantieri s-a autoproclamat presedinte si sincer nu m-ar fi deranjat daca ulterior si-ar fi indeplinit functia asa cum ar fi trebuit (sau macar e aproape) insa a lansat zvonuri cum ca as fi furat din gestiune si asta in ciuda expertizei contabile facuta de un expert CECCAR. Ma rog povestea-i lunga (citeste-mi celelalte postari) dar promit sa nu ma dau batut. Dreptatea si justitia trebuie sa infrunte.

Dacă e adevărat că președinte e un restanțier la cheltuielile Asociației, acesta nu are dreptul de a conduce Asociația !
După cum v-am mai spus, dacă invocați Nulitatea Absolută, aceasta e imprescriptibilă și poate fi invocată oricând și de către oricine, inclusiv de Instanță, din oficiu !
Logic și legal ar fi să nu se mai invoce de către Instanțe vreun termen de a a cere Nulitatea Absolută a unui act juridic precum e hotărârea Adunării Generale, care e de ordin public, interesând pe toți proprietarii, mai ales dacă aceștia nu sunt convocați legal !

flory_mr a scris:

Dacă e adevărat că președinte e un restanțier la cheltuielile Asociației, acesta nu are dreptul de a conduce Asociația !

ce bine ar fi daca in lege ar scrie lucrul asta dar nu e asa ... din contra in l230/2007 pe la inceput zice ca orice proprietar membru are dreptul sa ....bla bla bla.... si sa fie ales. In cazul meu ma lovesc cu o mentalitate de grup extrem de nociva.
Username33 a scris:

flory_mr a scris:

ce bine ar fi daca in lege ar scrie lucrul asta dar nu e asa ... din contra in l230/2007 pe la inceput zice ca orice proprietar membru are dreptul sa ....bla bla bla.... si sa fie ales. In cazul meu ma lovesc cu o mentalitate de grup extrem de nociva.

Dar ce ziceți că în Asociația noastră e președintă una care nu era proprietară până anul trecut în Condominiul nostru ? Am spus asta Instanțelor, dar parcă sunt surdo-muți și orbi judecătorii, dacă nu respectă Legea 230/2007, art. 7 și art.9 !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua.
Ați putea să-mi spuneți care este nr. dosarului d-voastră, prin care a fost anulată o hot. nelegală a ad. generale; pentru a o invoca în fața instanței, într-un caz asemănător?
Vă pot da nr. de dosar, aflat pe rol de câteva luni bune. Preșul asociației, un fost milițian, a fost și amendat de către instanță, pentru că nu vrea să depună ”dovezile” convocării, nici după mai multe cereri ale instanței. Eu știu că nu există nicio dovadă, nu există nici dovada aducerii la cunoștința proprietarilor a hotărârilor adoptate.
Cea mai tare ”hotărâre” este aceea că a fost modificată legea (conform pr.-verbal) pentru ca trecerea de la contorizarea pe verticală la contorizarea pe orizontală să se poată face fără acordul tuturor proprietarilor, dar și fără vot unanim în ad. generală - așa cum cere L. 241/2006 actualizată.
De altfel, numai milițianul știe ce a votat; pentru că a găsit câțiva semnatari doar ulterior întocmirii pr.-verbal.
Există o complicitate și între reprezentantul asociației, primărie și alte instituții!
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
IonPopescu-B, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces verbal anulat al adunării generale a asociației de proprietari - consecințe Carmen-D Carmen-D Bună ziua. Am câteva nelămuriri și mulțumesc anticipat dacă voi primi răspuns la întrebări. Este vorba tot despre asociații de proprietari. Un ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea presedintelui Niculescu Gella Niculescu Gella Cum poate fi sancționat comitetul executiv al asociației de proprietari care a ales președinte al asociației fără să convoace adunarea generală? Are ... (vezi toată discuția)