Da, puteti sa chemati executorul care sa constate ca minorul este luat cu forta pentru ca sa zicem dumneavoastra nu le incurajati relatia asa cum cere legea si nu pregatiti emotional copilul.
When draga, nu mai sfatuiti mama "sa-si dovedeasca nevinovatia". Dincolo de faptul ca demersul e inacceptabil juridic, e o tinta in miscare, pe care nu ai cum sa o atingi, deoarece nimic din aceasta betie de cuvinte nu e definit, cuantificat sau cuantificabil sau obiectivat.
Ce e aia "pregatit emotional"? Ce e mama, psiholog? Ce e aia "incurajati" relatia? Unde s-a normat cum arata incurajarea si pregatirea emotionala? Care sunt criteriile obiective in baza carora stabilim ca a fost incurajat si pregatit? Precum spuneam, o betie de cuvinte lipsita de orice suport obiectiv, manipulabil astfel incat orice faci e fie gresit, fie insuficient, fie la momentul nepotrivit etc. Greseala majora pe care parintele rezident o poate face e sa intre in acest joc cu tinte in miscare. Odata intrat in acest joc va merge cu copilul din psiholog in psiholog, din cosiliere in consiliere si de aici in expertize etc. Odata ce roata incepe sa se invarte ea va produce tone de hartii cu continut exclusiv subiectiv si de aici incolo... Dzeu cu mila.
Luarea cu forta when draga nu e acceptata de leguitor in nicio situatie si sub niciun motiv. Si aici punem punct. Il ia cu forta sau il preseaza, e simplu: incalca legea!
Caci altfel, nebunia continua:
Nu inseamna ca daca scoateti copilul cu hainele in fata blocului nu l-ati abuzat ermotional inainte in spatele usii inchise.
Adica, ati deschis usa, copilul e imbracat, il incurajati sa plece, dar ce sa vezi, nici asta nu e suficient sau bine, caci poate "l-ati abuzat emotional inainte, in spatele usii".
Acum, ca sa dovediti ca nu l-ati abuzat in spatele usii inchise, urmeaza sa filmati permanent viata privata din casa, ca sa dovediti ca nu faceti asa. Dar si asta se poate dovedi insuficient caci exista momente, zile, ore pe care copilul le petrece la bunici, si poate acestia il abuzeaza emotional. Iata ce bine ar fi daca ati filma 24 din 24 si viata bunicilor.
Si circul nu se mai opreste.
Cred ca ar putea sa va ajute in mod real mai bine decat executorul judecatoresc.
Nu va va ajuta DGASPC-ul niciodata! Va va chema si impinge in moara lor de macinat hartii, va va consilia, va va aduce la cunostinta drepturile copilului etc, adica a total bullshit.
Eu am gresit acum multi ani si am intrat in acest joc. Am filmat, am inregistrat, am fost la psihologi si totul era permanent rediscutat, re evaluat si o luam de la capat de fiecare data. Intr-o zi am decis sa nu-mi mai pese de nimic, sa ignor dementa si sa traiesc o viata normala alaturi de copilul meu.
Asa am descoperit ca exista viata si dupa divort, si in ciuda DGASPC-ului si in pofida plangerilor penale, si chiar daca primesc notificari saptamanale cat si atunci cand imi explodeaza mailul etc. Pur si simplu am ales sa apas, metaforic, butonul "ignore". Ce bine a devenit!
Cred insa ca nu poate nimeni intelege asta din povesti. Fiecare, probabil, va intra in acest joc dement pentru o perioada mai lunga sau mai scurta, si va iesi, fie cand va avea puterea sa ignore si sa se distanteze de acest delir, fie cand va claca si va renunta. fiecare va crede ca probele lui sunt beton, ca in cazul lui va fi altfel, ca a intalnit judecatorul, psihologul, politistul empatic, cu mintea deschisa. Nimic mai gresit! toti sunt la fel!
Ceea ce as sfatui orice mama haituita de aceste legi imbecile, ar fi sa NU lupte. "Lupta" tatilor e alimentata de testosteron si de pierderea luptelor reale, de care ei nu mai sunt in stare.
Dragi mame, nu veti produce mai mult testosteron decat fostul partener oricati avocati ati angaja! Lupta insa e istovitoare, consumatoare de timp, energie si bani. Iar asta poate deveni un avantaj, daca stiti sa-l folositi. Adunati dovezi in tacere, cu minim consum de energie, taceti, nu contraziceti, ziceti ca ei, faceti ca dvs, nu incercati sa convingeti, n-aveti pe cine, scrieti si vorbiti frumos, nu raspundeti la provocari, nu incercati sa le demontati acele cateva idei, putine, simple si obsesive, ci repetati-le, nu va impotrivati, intrati in limbajul lor de lemn si repetati-l etc, Daca va spun ca n-ati incurajat suficeint copilul, nu-i contraziceti, e absolut inutil, spuneti ca-l veti incuraja mai mult. Alegeti viata, nu "lupta" imbecila. DOAR traiti, bucurati-va de viata si lasati-i sa latre la luna,
Mai devreme sau mai tarziu copilul va creste si va sti ce sa faca si, totdata, ce a facut fiecare din parintii lui. (pentru el, in principal, trebuie sa strangeti acele dovezi: cum erati injurata la telefon, cum primeati o pensie de mizerie, cum alergati cand la tribunal, cand la politie, cand la parchet, cum dvs munceati si el platea avocati, cum dvs cresteati puiul si tatal ii lua de la gura cu amenzi si credeti-ma, ziua adevaratei dreptati, cea facuta de copil, va veni. Dar nu spuneti asta nimanui, asteptati sa vina vremea.).
Insa pana la acea zi: traiti si bucurati-va de viata si lasati-l pe el sa lupte, in vreme ce dvs, cu zambetul pe buze, apasati butonul ignore!