avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de vizită. Cum se poate rezolva?

Ce se poate rezolva daca am terminat divortul si copilul este incredintat mamei si tata are drept de 2 zile pe luna si copilul plange ca nu vrea sa se duca si este luat cu forta de tatal lui
?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai incercati sa bagetalizati, when. Nu e cazul! Aici nu e vorba despre un planset ocazional al unui copil mic, care poate plange si cu mama si cu tata si cu bunica etc. Aici este vorba despre provocarea, cu buna-stiinta, copilului a unei stari emotionale negative, de catre tata,
Art 910
alin (4) Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

Adica ce va place dvs altfel foarte mult: abuz emotional, prin acte de bruscare si presiune asupra minorului, interzise de lege. Retineti va rog ca leguitorul precizeaza si tipul de acte interzise de lege, anume cele fizice de tip bruscare, dar si cele psihologice, de tip exercitarea de presiuni, cat si scopul: pentru a se realiza executarea. Pe cale de consecinta legea este, macar aici, extrem de clar. Plangere penala pentru rele tratamente aplicate minorului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
proastasatului, utilizator
Si repet, atunci cand lasi copilul la gradinita in bratele educatoarei in care nu doreste sa stea nu este exercitarea unei presiuni?
Sau cand il imobilizezi ca sa ii iei sange nu este tot exercitarea unei presiuni?
Care copil de doi ani merge linistit la medic si accepta sa ii fie facute analizele? Niciunul. Are atunci parintele dreptul sa il imobilizeze si sa exercite forta asupra lui?
Aici este vorba despre provocarea, cu buna-stiinta, copilului a unei stari emotionale negative, de catre tata,

E un parinte care vine sa isi ia copilul la programul de vizita.
Daca plange cand trebuie sa il lase la mama la finalul programului de vizita este ok sa il pastreze? ca altfel exercita mama presiune asupra lui si poate face si tatal plangere.
Credeti ca omul acela se trezeste de dimineata cu unicul scop acela de a-si abuza copilul si a-l face sa planga?
Este absolut bolnava dorinta asta de a gasi motive puerile de a indeparta pe celalalt din viata copilului. Nu e ca la aprozar, in sufletul uman incape foarte multa iubire. Nu inseamna ca daca il iubeste si pe celalalt primiti dumneavoastra mai putina dragoste.
E ok sa il las la gradinita cu un strain chiar daca plange si nu vrea insa nu e ok sa il las la parintele care i-a dat viata si il iubeste daca plange si nu vrea? Va dati ce absurd e ce sustineti acum?
poate merge penibilul mai departe de atat?
Mergeti doamna sa faceti plangere pentru rele tratamente aplicate minorului. Sa ne scrieti si noua ce s-a intamplat dupa ce o sa fiti trimisa la plimbare , asta ca sa afle si doamna PS ca nu tot ce zboara se mananca.
Si repet, atunci cand lasi copilul la gradinita in bratele educatoarei in care nu doreste sa stea nu este exercitarea unei presiuni?

Doar ca nu exista un text de lege care sa interzica asta. Cand va exista se va putea face plangere si pentru acest caz.Pana atunci, se face plangere pe textul de lege existent!
Doamna draga, pentru succesul plangerii, la fiecare reintaorcere a copilului de la un astfel de minunat program, prezentati-l pe cel mic la un medic sau la un psiholog care sa consemneze, daca e cazul, starea negativa a copilului: tulburari de somn, alimentatie, varsaturi, strai de anxietate etc. Si nu uitati, cu o camera ascunsa, sa filmati modalitatea preluarii de catre tata. Poate fi prezent si un martor, puteti chema, asa cum vpam scris, si un executor jud pentru constarea starii de fapt, cat si/sau un psiholog. Toate acestea va vor ajuta atat la sustinerea plangerii cat si pentru o eventuala cerere de schimbare a programului de vizitare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
proastasatului, utilizator
textul de lege dat de dumneavoastra este in privinta executarii silite. Nu exista text de lege care sa mentioneze ca la programul de vizita tatal nu isi poate lua copilul daca plange.
Daca exista va rugam sa il postati. Dar nu scoateti lucrurile din context. Pentru ca ce ati postat nu se refera absolut deloc la cazul de fata unde nu este executare silita.
Doamna draga, pentru succesul plangerii, la fiecare reintaorcere a copilului de la un astfel de minunat program, prezentati-l pe cel mic la un medic sau la un psiholog care sa consemneze, daca e cazul, starea negativa a copilului: tulburari de somn, alimentatie, varsaturi, strai de anxietate

sigur, dar ce va faceti daca vine vesel si bucuros? Nasol atunci.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am exprimat opinia mea, dvs pe a dvs! Doamna urmeaza, cel mai bine, sa ceara sfatul unui avocat si sa procedeze cum decid impreuna. Eu de discutii despre batut apa-n piua nu sunt interesata, si cred ca nici utilizatoarea, care va proceda finalmente, cum decide.
"Nasol" despre un copil care vine vesel si bucuros, adica netraumatizat, eu nu inteleg.
Drepturile tatalui, despre care am ajuns la isterie nationala, se pot realiza si intr-o modalitate netraumatizanta pentru copil!

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)