avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de vizită. Cum se poate rezolva?

Ce se poate rezolva daca am terminat divortul si copilul este incredintat mamei si tata are drept de 2 zile pe luna si copilul plange ca nu vrea sa se duca si este luat cu forta de tatal lui
?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Interesant! Daca copilul "e interesat de iubire", atunci nu mai punem problema lipsei de discernamant a minorului. Sentimentele minorului sunt de luat in seama si justificate.

Daca minorul nu are lipsa de discernamant pana la 18 ani de ce mai este minor? Care credeti dumneavoastra ca este logica?
Copilul este interesat sa fie iubit, consitient sau nu.
Daca in schimb minorul nu vrea cu nerezidentul si "nu e interesat" de iubirea acestuia, ehe, aici se schimba treaba si invocam lipsa de discernamant a minorului, care trebuie sa plece cu nerezidentul, asa cum trebuie sa plece la scoala sau sa mearga la doctor.

Copilul este neinteresat de dragostea unui parinte doar daca acesta a lipsit din viata lui ( dar chiar si asa multi ii cauta dupa ani de zile) sau daca acesta l-a abuzat.
Copilul ( SI STIU CA ASTA DOARE) constient sau nu, va fi intotdeauna interesat de dragostea ambilor parinti indiferent de ce sustine el. Si chiar daca nu va convine, nu schimba realitatea.
In al doilea rand, citatul recunoaste judecata valorica a minorului, altfel contrazisa permanent prin teorii de tipul "si ce, daca nu vrea sa plece la scoala, il lasi sa nu mearga?"

Eu zic sa recititi pentru ca citatul recunoaste nevoia copilului nu judecata acestuia.
1. daca copilul nu pune pret pe lipsurile financiare, nefiind constient de costurile de viata, si aici intr-adevar e nevoie de discernamant, caci nu te poti astepta ca la 10 ani un copil sa realizeze si sa tina socoteala la cat costa intretinerea la bloc, rechizitele, benzina, lectia de judo etc, nerezidentul in schimb le constientizeaza si le ignora, in baza ca plateste rezidentul, adica "alienatorul" sau "abuzatorul".

Haideti sa luam invers, credeti ca un copil care primeste tableta. adidasi de sute de euro, profesor particular de tenis insa care e dus de bona filipineza in parc si care nu isi vede parintii fara telefon in mana este fericit?
Daca mai avea de trait 10 secunde si ati avea de ales intre a oferi copilului dumneavoastra 1000 eur si o imbratisare ce ati alege?
Va legati obsesiv si profund de lucrurile materiale.
Da, e nevoie de bani sa traiesti insa nu poti face troc intre sentimente si partea materiala.
Tot mentionati de cazuri in care nerezidentul plateste 100-200-300 de lei pe luna insa niciodata nu mentionati de cazurile in care da mii de lei pe luna.
Va cramponati de exceptii. De ce?
Si sa mai stiti ceva, cand va referiti la rechizite si la foame....si astea tot din dragoste vin. Pentru ca daca nu era iubirea, exista optiunea ca acel copil sa ajunga la casa de copii sau trimis spre adoptie sau nici nu vedea lumina zilei.
Pana la urma, tot ce ati mentionat si dumneavoastra si eu vin din dragostea parinteasca, adica principalul lucru de care e interesat copilul.
Daca mai avea de trait 10 secunde si ati avea de ales intre a oferi copilului dumneavoastra 1000 eur si o imbratisare ce ati alege?

Categoric as alege imbratisarea!
Cand ma gandesc la bunicii mei, care n umai sunt, mi-as dori inca o imbratisare, nu inca o pereche de pantofi, fara sa ezit.
Doar ca, printre amintirile mele apar si urmatoarele: Cand stateam la bunica si eram mai mare, in fiecare sambata si duminica cand plecam la meditatii, bunica imi dadea cu mandrie o suma frumusica, spunandu-mi "cand termini lectia sa te duci si tu cu fetele la cofetarie". Ma bucuram desigur (si imi cumparam tigari, nu inghetata). Cand imi amintesc de gestul acela..... si mai tarziu, cand am facut socoteala (opt sambete si duminici, adica de 8 ori banutii ei...) ma intreb de unde ii avea sarmana din pensia ei de mizerie!
La fel va gandi si copilul "generic" despre care vorbim noi aici. Ii va frange inima amintirea imbratisirii, dar ii va frange inima si penalitatile luate de la mama si informatia ca tatal facea vacante exotice si ii platea o pensie de mizerie, caci viata are o trasatura constanta in cazul fiecaruia: reevalueaza! Ce? Tot!
Si sa mai stiti ceva, cand va referiti la rechizite si la foame....si astea tot din dragoste vin. Pentru ca daca nu era iubirea, exista optiunea ca acel copil sa ajunga la casa de copii sau trimis spre adoptie sau nici nu vedea lumina zilei.

Asa e. Ramane sa-mi raspundeti si dvs cu sinceritatea cu care v-am raspuns si eu: Cum e cu dragostea celui care are si totusi isi fura copilul la pensie, platind sume de tipul celor scrise de mine?
Asa e. Ramane sa-mi raspundeti si dvs cu sinceritatea cu care v-am raspuns si eu: Cum e cu dragostea celui care are si totusi isi fura copilul la pensie, platind sume de tipul celor scrise de mine?

In Acceptia mea sunt 2 variante :
1. Tatal are la negru salariu mic, i se stabileste oficial pensie mica si plateste doar acei 200 lei fara sa ii pese altceva si dupa cum vad eu lucrurile nici nu ar trebui sa aiba custodie comuna cu rezidentul.
2. Tatal are salariu mic oficial, e stabilita pensie mica insa participa sau incearca sa participe si in natura la cresterea copilului. Iar prin asta ma refer la tabere platite, cumparaturi facute, haine luate si asa mai departe.

Va mai descriu o varianta care se desfasoara chiar in aceste momente. E vorba de fosta sotie a prietenului meu alienat. A facut executare silita si mama a contestat executarea pe motiv ca nu are bani sa o plateasca, ca are salariu minim pe economie si rate la casa si ar suferi minorul daca ea ar trebui sa plateasca executarea.
Vorbim de o mama care conduce ultimul model de limuzina BWM, care nu are sampon in casa pentru ca merge doar la coafor, care are doar iphone-uri ultimul model in timp ce rechizitele copilului sunt cumparate de tata, tratamentele copilului platite de tata, vacantele copilului ( mama pleaca maxim 3 zile cu el ) in tari straine platite de tata si dus de tata ( cand i se permitea sa il ia). Nu mai vorbim de hainele minorului, mama ii cumpara din piata sau ia ce e mai ieftin pe cand tatal se da peste cap sa ia ce e mai bun. Nu neaparat ce e mai scump insa lucruri bune si rezistente pentru copil.
Eu unul cred ca va fi silit tatal sa plateasca cheltuielile de executare pentru ca asemenea cazuri au castig in instanta si da, evident minorul va suferi. Pentru ca pe mama a durut-o fix undeva si o doare fix undeva.
probabil va urma o ordonanta pentru ca are copilul dintii strambi si iesiti incomplet si tatal vrea sa ii puna aparat, mama se face ca ploua, nu da nici un raspuns si nu lasa tatal sa duca copilul, acum aproape adolescent la dentist.
Sunt cazuri si cazuri si sustin ca fiecare trebuie tratat separat.
Insa in situatii normale, pensia de 200 lei si fluieratul spre copil e ceva ce eu nu sustin si dezaprob.

Cred ca stiu la ce se refera PS, caci tatal are firma si achita pensie la minim.
PE DE ALTA PARTE, nu toate firmele sunt profitabile.Ce nu spune dna PS este ca tatal nu este lasat sa fie tata.
De ce mama nu lasa tatal sa fie parinte pentru fata lui, de ce mama se ascunde in spatele refuzului copilului.
Aici intervine alienarea, mama considera ca poate creste singura copilul, ca nu are nevoie de tata si atunci il exclude alienandu si fata in mod direct, nu avem nevoie de taicatu ne descurcam si singure.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)