avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... După divorț, am descoperit o cameră de supraveghere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

După divorț, am descoperit o cameră de supraveghere cu înregistrare HD pe montată de fostul soț. Vă rog să mă sfătuiți unde îl pot reclama, întrucât este inadmisibil să fiu urmărită și înregistrată în casa unde locuiesc

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , unde sa merg si ce sa fac .
Am divortat in luna mai anul acesta , s-a pronuntat divortul cu minori , copilul ramanand cu domiciliul la mine .
Domiciliul este un bun comun , achizitionat de dupa casatorie , pentru care nu s-a efectuat inca partajul .
Fostul sot a parasit domiciliul cu 1 an jumatate inainte de pronuntarea divortului , insa avand cheie de intrare .
In timpul divortului , dna judecator l-a informat ca nu are dreptul sa intre in casa , chiar daca este bun comun si participa la plata apartamentului , cat eu sunt cu minorul , neavand dreptul sa intervina pe timpul meu cu acesta .
Insa din intamplare , am descoperit o camera ascunsa de supraveghiere , cu inregistrare HD pe timp de zi si noapte , probabil instalata dupa divort .Am deconectat camera , probabil si-a dat semana , urmand ca ulterior sa nu mai gasesc cablurile de instalare a acesteia ( probabil a vrut sa stearga orice urma )
Va rog sa ma sfatuiti unde il pot reclama , intrucat este inadmisibil sa fii urmarita si inregistrata in casa unde locuiesc, sa mi fie violata intimitatea .

Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
dle When ....camera aceea este instalata de maxim o luna, si stiti de ce ?
pentru ca eu fac curat in acea casa , si stersul prafului de pe / dupa televizor il efectuez eu regulat , credeti ca nu observam camera ?
Mai mult , de ce si-a scos cablurile de alimentare dupa ce am deconectat-o eu , daca nu era vizat de efectuarea unei infractiuni ...crezand ca eu nu a poze la tot sistemul de instalare , si camera este in posesia mea .
Din pucntul meu de vedere , plecand din casa , cu dovezi ca locuieste intr-o alta lcuinta de mai bine de 1 an de zile , locuinta in care duce copilul si eu ca parinte rezident am dreptul sa stiu unde locuieste minorul cat timp este in preajma lui , actiunea de a monta camera de supraveghere are un singur scop : de a ma urmari pe mine , oamenii care intra in casa ( probabil sa verifice cine intra in casa) si alte detalii despre viata mea personala .
Va decide un procuror daca este infractiune sau nu , atat timp cat ma simt in casa in care locuiesc , pt care am platit , am muncit ca un infractor ....acest individ trebuie sa plateasca in orice forma .
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Daca vine si spune ca sunteti nebuna, ca el nu a montat nici o camera si doar doriti sa ii faceti probleme?????
Eu va doresc succes in demersul cu procurorul insa imi doresc sa va atrag atentia ca daca fostul partener isi gaseste un avocat cat de cat prieten cu legea este posibil sa va treziti dumneavoastra cu probleme mai mari decat aveti in acest moment.
Si v-am mentionat mai sus faptul ca poate sa ceara chirie sau poate sa aduca oameni in locuinta dumneavoastra ba chiar poate reveni si el in casa.
.acest individ trebuie sa plateasca in orice forma .

Va inteleg perfect indignarea insa pentru a va domoli din suparare va atrag atentia ca acest individ cum il numiti este tatal copilului dumneavoastra.
As mai avea o idee si anume........de ce nu montati dumneavoastra o camera in apartament?
Pe viitor sa surprindeti asemenea activiati ale fostului partener si sa demonstrati fara probleme incalcarea dreptului la intimitate.
Dle When , ori sunteti acest individ , ori il cunoasteti , insa va voi raspunde strict la intrebarile retorice:

1) sa zica ca sunt nebuna , vor gasi amprentele pe camera , atat ale mele cat si ale lui in caz de urmarire penala . Sunt convinsa ca un procuror nu se opreste strict la declaratiile partilor , sunt nenumarate motode de a depista adevarul.
2 ) sa-si gaseasca un avocat care sa-l sfatuiasca pe viitor ca anumite actiuni sunt ilegale , si daca nu probabil ca are timp si bani de cheltuit cu avocati .
3) poate sa vina sa locuiasca , insa cat timp locuiesti cu concubina si ai o relatie de mai bine de 2 ani , il rog sa se mute impreuna cu dumneaei in casa , astfel voi putea urmari comportamentul acelei femei fata de copilul meu , sa puna pe cineva cu chirie sau in ce forma doreste dumnealui , asta va decide legea daca are dreptul in domiciliul minorului sa locuiasca persoane straine .
4 ) acest individ este tatal copilului , insa prin actiunea de a supraveghea mama copilului , in timpul ei liber si in intimitatea sa ( cum e imbracata, ce vorbeste la teleofn ), mi se pare o problema majora de comportament si ar putea sa fie o problema in a mai considera copilul in siguranta cu el.
5 ) de ce nu montez o camera in casa in care locuiesc : pt ca prioritatile din viata mea nu sunt sa observ oamenii care ar putea intra in locuinta si nici nu ma pasioneaza viata privata a unui om , cum se pare ca este el interesat .

Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle When , ori sunteti acest individ , ori il cunoasteti , insa va voi raspunde strict la intrebarile retorice:

Faptul ca nu va convine ce auziti nu inseamna ca sunt prieten cu fostul dumneavoastra partener. In plus, intrebarile mele nu erau intrebari retorice.
1) sa zica ca sunt nebuna , vor gasi amprentele pe camera , atat ale mele cat si ale lui in caz de urmarire penala . Sunt convinsa ca un procuror nu se opreste strict la declaratiile partilor , sunt nenumarate motode de a depista adevarul.

Sigur vor gasi amprentele dumneavoastra si amprentele fostului partener. Ce dovedeste asta? Ca a pus mana pe camera inainte cand locuia in casa sau dupa ce s-a mutat, cand i-ati aratat-o dumneavoastra atunci cand a venit sa ia copilul. Aveti cumva insa o dovada ca el a instalat camera? Credeti ca e ca in filme si ca procurorul va pune fostul partener la detectorul de minciuni? Sau ce nenumarate metode de depistare a adevarului credeti ca exista?
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un avocat mai sus tocmai ce v-a spus ca sunteti la limita unei actiuni penale. Adica omul a pus o camera pe proprietatea lui. Va fi foarte greu sa demonstrati intentia.
asta va decide legea daca are dreptul in domiciliul minorului sa locuiasca persoane straine .

In casa lui poate locui oricine, nu conteaza ca e domiciliul unui copil. Nu e trecut nicaieri in lege ca daca s-a stabilit domiciliul copilului la o adresa proprietarul nu poate inchiria o camera sau nu poate primi musafiri in casa.
4 ) acest individ este tatal copilului , insa prin actiunea de a supraveghea mama copilului , in timpul ei liber si in intimitatea sa ( cum e imbracata, ce vorbeste la teleofn ), mi se pare o problema majora de comportament si ar putea sa fie o problema in a mai considera copilul in siguranta cu el
.

Aveti dreptate pe jumatate, este o problema grava de comportament si ceva destul de bolnav in opinia mea insa chiar daca demonstrati fara echivoc ca el a montat camera tot nu e nici cea mai mica proba ca actiunile lui pun copilul in pericol.
Va inteleg ca sunteti suparata , ce s-a intamplat este foarte deranjant insa inainte de a va avanta in actiuni care nu pot fi duse pana la capat si care cel mai probabil va vor rapi timp si bani, va sfatuiesc sa va reconsiderati actiunile.
Va multumesc pentru sfaturi .
Insistanti cu niste lucruri care sunt foarte clare pentru mine .
Simplul fapt ca a demontat sistemul de instalare imediat de la deconectarea camerei il incrimineaza , asa cum si dna avocat de mai sus a subliniat.
Va decide politia si eventual parchetul daca putem dovedi sau nu , cine a inregistrat si a urmarit pe cine si motiele pentru care a facut-o
Mie imi este foarte clar de ce a facut-o , din pacate ma asteptam la asa ceva, insa o actiune negandita se plateste . Din fericire , dumenealui a declarat in fata cuiva ca va face anumite demersuri sa vada ce se intampla in casa , sfatuit de un avocat , probabil avocat care -l va ajuta si in urma reclamatiei mele .
Nu cred ca pierd atat de mult timp sa depun o plangere.

Alte discuții în legătură

Utilizare bun comun in perioada divortului, montare camere inregistrare audio-video irinavasiliu irinavasiliu Buna seara! Sunt in divort cu sotul meu, din iunie 2013. A avut loc doar un termen si urmeaza al doilea in decembrie. Locuim intr-o casa, proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Buna seara, cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video ... ionut.nechifor ionut.nechifor Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna? Mentionez ca a instalat fara acordul meu ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. buna ... iLL357 iLL357 Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. Buna ziua, detin un teren imprejmuit cu gard de plasa de 2m si plasa de umbrire peste. Vecinul si-a ... (vezi toată discuția)