avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... După divorț, am descoperit o cameră de supraveghere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

După divorț, am descoperit o cameră de supraveghere cu înregistrare HD pe montată de fostul soț. Vă rog să mă sfătuiți unde îl pot reclama, întrucât este inadmisibil să fiu urmărită și înregistrată în casa unde locuiesc

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , unde sa merg si ce sa fac .
Am divortat in luna mai anul acesta , s-a pronuntat divortul cu minori , copilul ramanand cu domiciliul la mine .
Domiciliul este un bun comun , achizitionat de dupa casatorie , pentru care nu s-a efectuat inca partajul .
Fostul sot a parasit domiciliul cu 1 an jumatate inainte de pronuntarea divortului , insa avand cheie de intrare .
In timpul divortului , dna judecator l-a informat ca nu are dreptul sa intre in casa , chiar daca este bun comun si participa la plata apartamentului , cat eu sunt cu minorul , neavand dreptul sa intervina pe timpul meu cu acesta .
Insa din intamplare , am descoperit o camera ascunsa de supraveghiere , cu inregistrare HD pe timp de zi si noapte , probabil instalata dupa divort .Am deconectat camera , probabil si-a dat semana , urmand ca ulterior sa nu mai gasesc cablurile de instalare a acesteia ( probabil a vrut sa stearga orice urma )
Va rog sa ma sfatuiti unde il pot reclama , intrucat este inadmisibil sa fii urmarita si inregistrata in casa unde locuiesc, sa mi fie violata intimitatea .

Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara
Dar din ceea ce ati scris dumneavoastra este un rand in care dumneavoastra spune-ti singura " In timpul divortului , dna judecator l-a informat ca nu are dreptul sa intre in casa , chiar daca este bun comun si participa la plata apartamentului " deci in concluzie are tot dreptul sa monteze ce vrea unde vrea atat timp cat el cotizeaza si apare in actele bunului comun corect ?

eu1984 a scris:

Am fost la politie . Indr-adevar este infractiune iar masurile pe care politia le impune este deschiderea dosarului penal pentru fapta , el fiind singurul suspect.
Ca orice infractiune , exista aceiasi procedura , CFL , deschiderea dosarului si restul procedurilor care se impun , nu exista abatere sau interepretare de la procedura in caz de infractiune .
Asa cum ati spun poate politia e incompetenta, insa ei au o procedura simpla pe care o urmeaza in caz de infractiune , astia sunt pasii , asta fac.
Cu dovezi sau nu , omul va fi chemat sa dea explicatii .Explicatii care vor fi bineinteles de negare.
Nu cred ca este atat de idiot , incat sa mai procedeze in acest fel vreodata , cu o plangere deja facuta pentru acest fapt si cu informarea pe care mie personal politia mi-a oferit-o de urmarile pe care le poate avea acest fapt .
Prin urmare , e bine sa gandim inainte sa facem mizerii , ca icompetenta sau nu , art 226 cp este simplu ca buna ziua si se aplica instant , si nu cred ca cineva vreodata are chef sa dea explicatii in fata unui politist amuzat de o fapta pe atat de nebuneasca , pe atat de penala .

schimbati incuietorile...
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
gutu, utilizator
maanu ....nu cred ca are dreptul sa instaleze camere de supraveghere in care nu locuieste de mai bine de 1 an jumatate , mai mult fara sa ma informeze de existenta acestora .
Cred ca plasare de dipozitive de surpraveghere video sau audio , fara stirea sau acordul celui care locuieste este interzisa.
El poate face ce doreste in casa in care este proprietar , atat timp cat eu stiu de existenta lor .
Asa bine poate aduce oameni straini in casa, care sa ma priveze de bunuri personale , singurul suspect fiind el , intrucat numai noi 2 avem cheie.
Asa cum am scris , camera transmitea in timp real , fiind conecatat cu cabluri la un router .
Nu ma pricep la detalii , doar am cerut informatii suplimentare unui furnizor de astfel de accesorii .
Camera inregistreaza si stocheaza informatiile, insa din momentul deconectarii de catre mine , el a stiut ca acel instrument a fost descoperit , probabil m-a surprins cand am gasit-o .
Am facut poze la tot sistemul de prindere , pe ea am deconectat-o , insa fiind prinsa cu diverse cabluri si mufe , nu le-am scos ...fiind uimita cum la 2 zile dupa , tot sistemul de prindere a disparut ca prin minune , ca si cum niciodata nu ar fi existat vreun cablu , mufa sau altceva care sa faca legatura cu acea camera , lucru care confirma infractiunea lui .
Cred ca daca considera ca este indreptatit sa monteze camere de supraveghere si era un lucru nomal pe care putea sa-l faca , nu venea in lipsa mea sa stearga urmele .
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Utilizare bun comun in perioada divortului, montare camere inregistrare audio-video irinavasiliu irinavasiliu Buna seara! Sunt in divort cu sotul meu, din iunie 2013. A avut loc doar un termen si urmeaza al doilea in decembrie. Locuim intr-o casa, proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Buna seara, cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video ... ionut.nechifor ionut.nechifor Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna? Mentionez ca a instalat fara acordul meu ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. buna ... iLL357 iLL357 Vecinul imi filmeaza copilul minor si sotia peste gard. Buna ziua, detin un teren imprejmuit cu gard de plasa de 2m si plasa de umbrire peste. Vecinul si-a ... (vezi toată discuția)