avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi de autor - Indemnizatia pentru crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi de autor - Indemnizatia pentru crestere a copiilor

Buna ziua,

Am facut ieri o vizita la DGSAPC pentru a ma interesa din timp despre hartiile necesare pentru a-mi inregistra niste venituri din strainatate in vederea indemnizatiei pentru cresterea a copiilor, dar am aflat in schimb, cu stupoare, ca veniturile din drepturi de autor nu mai sunt luate in calcul de la OUG 18 incoace pentru ca nu mai fac parte din veniturile din activitati independente. Cum e posibil asa ceva? Nu este o discriminare? Sunt totusi venituri pentru care se platesc impozite. Exista temei pentru o actiune in instanta?
Cel mai recent răspuns: Florin19775898 , utilizator 17:34, 8 Noiembrie 2018
Stiu ca este si am inca alte multe confirmari de la avocati, juristi, contabili, oameni care stiu sa citeasca etc. Trebuie sa astept decizia de plata, apoi sa o contest, apoi sa ii actionez in instanta.

Florin19775898 a scris:

Buna ziua,

Eu inca nu am depus dosarul, dar raspunsul pe care l-ati primit e o bataie de joc si o incalcare a legii. Ordonanta e foarte clara:

(2) Pentru persoanele cărora li s-a stabilit cuantumul indemnizației lunare prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, fără a fi luate în calcul veniturile din drepturi de proprietate intelectuală realizate începând cu data de 23 martie 2018, agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București au obligația de a stabili noul cuantum în termen de 60 de zile de la depunerea documentelor prevăzute la alin. (1) sau, după caz, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, în cazul în care aceste documente sunt deja depuse..

Florin

Ba mai mult, calcul de la primul contrat a fost facut eronat (zic eu). Din suma bruta mi-a fost retinut impozitul forfetar (10% din 60 % din suma). Din suma rezultata (care este neta din punctul meu de vedere) mi-au scazut CASS si Cas pt o luna (durata contractului), apoi mi au aplicat inca un impozit de 10% la suma rezultata. Apoi au aplicat factorul de 85% si l au luat in considerare la ICC. E corect modul de calcul?
Nu, nu e corect modul in care au calculat. Aveti dreptate. Daca aveti carte de munca, suma neta e 60% din brut minus impozit. Nu datorati nici CASS, nici CAS pentru acel venit. Cat despre dubla impozitarea a venitului,,,, nu te mai mira nimic in Romania de azi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil din venituri de drepturi de autor alexandru_ptc alexandru_ptc Buna ziua. Sotia mea lucreaza pt o companie cu un contract individual de munca nedeterminat. Mediul de activitate Media. In urma cu cateva luni a negociat un ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pfa si pf cu venituri din drepturi de autor Bogozaur Bogozaur Buna ziua, Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns. Daca nu am cautat suficient de bine si s-a mai raspuns la o situatie similara imi cer scuze. Am ... (vezi toată discuția)
Se calculeaza și sumele provenite din drepturi de autor la indemnizația de creștere copil? MariaKiky MariaKiky Bună ziua, În viitorul apropiat mi se va încheia concediul de creștere copil. Între timp, am rămas însărcinată, perioada de la încheierea ... (vezi toată discuția)