avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV contravenție. Nu știu dacă a existat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV contravenție. Nu știu dacă a existat vreun radar, dacă da unde a fost plasat, și nici viteza mea nu cred că a depășit limita legală pe zona respectivă. Ce șanse am?

Buna seara,

Astăzi am fost oprit de poliția rutiera sub pretextul că am depasit viteza legală în localitate cu 20 km- 70 vs 50.
Nu am fost înregistrat de cei ce m-au opriți zic ei de un alt aparat plasat pe o alta masina, lor comunicând -li-se viteza prin stație.
Am mentionat 2 lucruri in fata politistei , sa - mi arate si mie filmarea si faptul ca era zona de 50km ceea ce au refuzat.
În PV am specificat ca obiecții ca nu mi-au arătat filmarea.
Eu nu stiu daca a existat vreun radar, daca da unde a fost plasat si nici viteza mea nu cred ca a depasit limira legala pe zona respectiva.
Pot contesta în 15 zile amenda si cele 2 puncte de penalizare dar ce sanse sunt?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 20:06, 25 Iulie 2018
din pacate nu mai este obligatoriu ca agentul care foloseste cinemometrul sa aiba atestat operator radar.stiu asta dintr-o sentinta.

latka a scris:

Puteti contesta, sansele depind de ce se poate observa pe inregistrarea video si pe eventuale greseli din completarea PV de contraventie. Politia nu e obligata sa arate filmarea, de asemenea faptul ca nu ati fost oprit de cei care v-au filmat (e posibil sa fi fost o masina neinscriptionata, e inca legal, daca nu se modifica legea) nu reprezinta o incalcare a legii. In PV de contraventie ar trebui sa fie mentionata o localizare mai exacta a locului unde ati savirsit fapta (km X, strada Y etc), asa ca puteti revedea locul si studia daca era limitare de viteza (e foarte important, daca limita nu exista sau e alta, fapta nu exista, judecatorul nu o reincadreaza si da alta sanctiune).
Daca veti contesta PV , sunteti indreptatit sa cereti (cf art. 121 din HG 1391/2006 , pentru care ati fost sanctionat) ca in intimpinare, intimatul (politia) sa prezinte urmatoarele: inregistrarea video a masinii dvs. la momentul respectiv, copie dupa avizul metrologic in termen (se reavizeaza in fiecare an) al echipamentului radar respectiv, copie dupa atestatul de operator radar al celui care v-a filmat si care are un ID ce trebuie sa fie identic cu cel ce apare pe filmare, copie tradusa dupa manualul de utilizare a aparatului radar.
Studiati OG2/2001, NML-021/2005, eventual manualul in limba engleza pentru echipamentul radar mentionat in PV. Pentru AUTOVISION BEE III un exemplu aici:
[ link extern ]
Daca nu va descurcati, apelati la serviciile unui avocat.

mariuscia a scris:

din pacate nu mai este obligatoriu ca agentul care foloseste cinemometrul sa aiba atestat operator radar.stiu asta dintr-o sentinta.

Nu m-ar mira, as fi curios cum este justificat acest fapt, daca stiti detaliile din speta respectiva.

Aparatul care masoara concentratia de alcool in aerul expirat Drager 7410, nu l-au omologat si nici nu-l verifica metrologic, desi dupa indicatiile sale , in raspar cu legea, trimit sau nu la recoltare biologica in functie de limita de 0,4 mg/l in aerul expirat. Ei spun ca acest aparat e similar unei fiole alcooltest.
Radarele functioneaza ilegal, in contradictie cu norma metrologica NML-021/05, pentru ca, desi la verificarea metrologica din fiecare an, sunt obligati sa respecte un sir strict de teste, unul il "mimeaza" de fiecare data, pentru ca este imposibil de trecut, din moment ce producatorul scrie ca aparatul nu poate face asa ceva (sa deceleze automat intr-un grup de masini, ce viteza,cui apartine).
Acum vad ca nu mai e nevoie nici sa te instruiesti a utiliza un echipament special, desi in acelasi manual, producatorul spune ca jurisprudenta in materie depinde de abilitatea operatorului respectiv de a oferi inregistrari de mare incredere.
Eu inteleg ca fac economie de bani, dar...unde-i lege nu-i tocmeala..

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua "gabivoicu2003".

1. Faptul ca "... nu am timp sa am o confruntare cu militianca si in instanta ...", nu are nici o relevanta in cadrul acestei spete in care dumneavoastra, personal, sunteti unicul "initiator".
Sorry. Adica, regret.
Nu doresc sa fac vorbire despre limbajul utilizat, uneori, inadecvat.

2. Pentru afirmatii de genul "Ciuda imi e ca nu am nicio data despre presupusa fapta incrimata de ei", va sugerez sa studiati legislatia romana, INCA, in vigoare.
Probabil, sunteti posesorul unui permis de conducere auto.
Legislatia rutiera, teoretic, va este cunoscuta. Practic, ................. .
Doar ati obtinut permisul de conducere auto !!!

3. Recititi postarile facute de catre unii participanti la aceasta discutie/speta.
Sunt cat se poate de pertinente.


Va doresc succes in trafic !!!







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal/restituire bani - amenda rutiera ContSters424228 ContSters424228 Buna ziua! Am circulat cu aprox. 80km/h in localitate cu limita de 50, am fost oprit de un radar mobil circuland pe sensul opus si am fost sanctionat cu 6 ... (vezi toată discuția)
Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)