avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
av.antoanelageaman a scris:

Este da ajuns sa cititi presa sa va dati seama ca sunteti in eroare! Canva( acum 4-5 ani) am castigat 7-8 procese de( re) incredintare a minorilor la tata!la un

Cum am zis situatia s-a inrautatit intre timp.
Ca sfaturi juridice , daca aveti o speta in care tatal a castigat incredintarea unui copil mai mic de 5 ani, va rog , daca se poate, sa enumerati probele care s-au administratat si sa postati pe scurt partea cea mai importanta a motivarii instantei.

Tot ca "sfat juridic" v-as intreba daca ati avut vreo speta in care instanta sa motiveze cu "dragostea de mama este de neinlocuit" sau "la aceasta varsta minorul are nevoie de afectiunea mamei" sau "mama reprezinta centrul universului copilului".

Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
custodie.comuna, utilizator
Pot sa va spun urmatoarele:
-ancheta sociala a fost in favoarea tatalui fara echivoc
-copilul a fost vazut de mai multi psihologi pediatri si chiar de psihiatru pediatru care au facut expertizat si si-au spus parerea( in cest sens am apelat si la serviciile uor ONG-uri de protectia copilului )
-in cadrul probei cu martori au fot adusi martori veridici ( adica nu care bateau campii) care au punctat avantajele incredintarii la tata si au convins ca este in interesul minorului sa fie dat tatalui nu mamei
-am adus probe din care rezulta ca tatal are o situatie mult mai confortabila financiar decat cea a mamei( nu neaparat e bogat , cat este stabil )

-tot in cadrul probei cu inscrisuri am depus declaratii ale altor persoane ( vecini, educatori) ce probau grija tatalui si dezinteresul mamei

- tot felul de alte probe ca aratau ca e in interesul minorului sa fie incredintat tatalui nu mamei( spre ex, mama se recasatorea , iar sotul ,prietenul nu agrea copilul in timp ce tatal ii amenajase o camera a lui...mama facea afirmatii ca ar mai face cativa copii daca i se da o suma de bani...cam asa..)

...si altele...va inchipuiti ca detalii strict pe caz nu va pot da( mai ales ca unele au fost si mediatizate la vreme) deoarece sunt tinuta de deontologia profesionala...mai ales ca incredintarile de minori sunt spete extrem de sensibile, intrandu-se adanc in intimitatea oamenilor..

sper sa va fie de folos sugestiile mele...dar mai ales sa va dea curaj.desigur, fara un ajutor juridic cu adevarat competent nu prea aveti sanse, recunosc.
dar daca dreptatea e de partea dvs. cu adevarat, sigur va va iesi in cale si avocatul care sa va indrume...

nu, nu am intalnit motivari de genul careia ati dat exemplu...
Pana la urma veti reusi . Succes!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Trifan Bogdan, utilizator
ar fi bien sa vedeti mesajul lui gabi75...a obtinut custodia...deci , vedeti ca se poate!
Copiii sunt acum la mine de 4 luni. Mama se bate sa-i ia inapoi. Ei au rezultate bune la scoala si sunt bine integrati la scoala. Baietii au 11 si 14 ani.

Ancheta facuta de Aut. Tutelara, i-mi este favorabila, am conditii de locuit, copiii doresc sa ramana cu mine. E o problema care nu prea stiu cum o va privi judecatorul. Mi-am deschis o firma de fabricatie de masinarii de comanda. Dar inca sunt in faza de constructie a atelierului. Deci firma nu functioneaza inca. Traim din banii din banca. Am pus ca proba la dosar copie cu suma din banca, cca 500mil. La atelier mai am de terminat unele mici detalii. Am avut si o mica lucrare in valoare de 9 mil. De la o alta fabrica am promisiune ca o sa-mi comande o masinarie de fabricat indata ce voi fi gata cu atelierul. Pot sa prezint aceasta scrisoare de intentie in instanta. In plus acum a trebuit sa ma ocup mai intai de integrarea copiilor la scoala ca inainte erau catastrofe la scoala, cand erau la ea. Am considerat ca ei sunt mai importanti acum, si am lasat lucrarea la atelier in plan secundar, ca sa-i ajut pe copii cu scoala, dar desigur ca sunt cu ochii pe banii din banca. Traim aici cu mama mea. Nu mi-e usor deloc, dar ii iubesc si fac totul pentru ei. Sunt pentru mine prioritatea vietii mele, ii iubesc si ei ma iubesc. La modul cel mai sincer nu cred ca voi avea dificultati sa castig bani. Dar trebuie sa ma linistesc cu procesul asta si imediat ma apuc serios de treaba. Eu intotdeuna am facut bani. Am probe ca inainte am realizat masinarii pe care vreau sa le fabric acum in atelierul propriu. Doar ca pe moment deci, atelierul este nefunctional. Cum pot sa conving judecatorul ca o sa am un venit, ca e doar o chestiune de putin timp ? Cum pot functiona in atelierul unde mai am de facut niste pereti, coama pe acoperis, caci cand ploua mai tare sa face baltoaca in atelier ? A trebuit sa ma concentrez pe copii pentru ca nu invatau, acum au note bune si fara absente nemotivate. In plus aveau apucaturi bizare din lipsa de procupare a mamei lor. Am reusit sa-i aduc la limita decenta acum dupa 4 luni. Totusi mai e de lucru cu ei si din pacate inca nu pot fi mai ferm fata de ei, desi ma inteleg excelent cu ei, tocmai de frica sa nu-i spuna judecatorului ca vor la mama ( gandind ei ca la mama sunt liberi sa nu-si faca lectii, sa aiba pantaloni cu 25 de cm mai lungi sa-i taraie pe jos, din aia acordeon cu a-ti vazut in filme la amerecani, din aia cu capul in luna. Etc. Deci astea ma impiedica sa lucrez chiar de saptamana viitoare.

Mai inainte a adus cineva vorba de ''venit stabil''. as incepe sa am comenzi, ar putea zice ca nu e garantie ca va fi stabil !! In cazul meu chiar daca as incepe sa am comenzi, adica sa ma concentrez pe lucru, ar putea zice ca nu va fi stabil castigul. Totusi daca as avea un serviciu, in ziua de azi poti sa pierzi serviciul a doua zi. Deci nimic nu e stabil.

Ma gandesc acum inainte de proces sa ma angajez undeva pe 9 mil, provizoriu. Ar fi mai bine asa ?, sau mai bine sa termin procesul, sa termin atelierul si apoi sa caut comenzi pentru masinarii ? Daca termin procesul si o sa am si copiii desigur ca o sa am si ''aripi''. Eu asa simt, am facut bani mereu si am sa fac si de acum inainte.

Va rog, cum vedeti situatia aceasta ?

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)