avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Un alt punct de vedere ar fi ca este periculos sa va opuneti psihologului!
In primul rand el este cel care asigura ca minorul nu e amenintat, nu da raspunsuri invatate, nu e sub influiente... De ce ar vrea un parinte, se pune intrebarea, de a avea un om care sa fie de partea copilului acolo, cu judele?

IN conditiile in care repetati cu minorul diverse raspunsuri si/sau lucruri si acestea ies la iveala, nu vad sa va avantajeze atat de tare. Caci orice adult isi va pune intrebarea: de ce oare l-a invatat?
Am avut caz concret cand judele nu i-a intrebat pe minori cu cine vor sa stea, ci de ce si cine le-a spus lor ca e mai bine?
Am intalnit caz in care parintele care statea impreuna cu copilul a fost invitat sa intre in camera la jude, sa-l aseze pe copil unde vrea, sa-l familiarizeze cu locul, sa-i explice anume unde il vor asetepta parintii si ce se va intampla acolo. Asta ca acel copil sa nu simta locul si oamenii ca fiind impotriva sa.
Nu or fi ei psihologi, insa juzii au experienta in audieri de zeci de cazuri si simt cat de invatat sau de sincer e un copil; ii ajuta si faptul ca nu o iau personal, ca nu sunt implicati emotional in caz.

Nu am incurajat niciodata parintele sa-si invete copilul ceva, acesta poate oricand sa spuna asta sau ceva din care sa reiasa asta si nu ar fi dezavantaj mai mare... Nu am repetat nici eu cu copilul vreodata, insa i-am explicat personal ce se va intampla in acea camera si de ce. Atat si nimic mai mult.

Evident ca fiecare are propria abordare, dupa propria experienta de viata, dupa cum ii cred pe proprii copii mai maturi sau nu.
Am avut caz in care un parinte i-a spus copilului cum va fi viata lor impreuna, dezinteresat si fara legatura cu dosarul, mai ales ca nu se stia ca va fi audiat minorul, insa acest lucru a fost in defavoarea sa, copilul intelegand aceste discutii pe niste promisiuni, iar judele ca pe o "mita" oferita copilului!

Grija in abordare, in a nu impovara copilul, in a nu-l face sa se simta presat, stresat etc., asta e parerea mea.
Succes!
Va multumesc foarte mult pentru lamuririle pe care mi le-ati dat. Mai am o intrebare.
A avut loc administrarea probelor si urmeaza discutiile pe fond. La administrarea probelor judecatorul m-a intrebat daca doresc sa contestez o piesa de la dosar, depusa de fosta nevasta. I-am spus ca da, dar nu am insistat, am fost cam ambiguu si s-a trecut la alte discutii. Urmeaza deci discutiile pe fond. As dori sa stiu daca mai pot cere sa fie respinsa acea proba (o scrisoare) si cum sa fac asta ?
Depinde, nu stiu ce inscris e ala, ce relevanta are... poate fi combatut cu alte probe sau invocat ca nu are relevanta, ca nu emana de la cine spune...
Nu stim mai multe amanunte, asa nu putem face discutii pe dosar fara sa-l vedem, putem numai da pareri generale.
Dv. nu aveti un avocat? Va putea ajuta macar o consultatie juridica, ceva...
Angajati-va avocat..cum spune si colega, noi nu ne putem pronunta fara sa vedem dosarul...sincer, mai ales ca instanta va pune in discutie anumite lucruri la care trebuie sa raspundeti pe loc...ganditi-va, mai ales ca sotia are avocat...iar sustinerea ca nu va puteti permite angajarea unui aparator nu e cea mai buna afirmatie, in conditiile in care vreti sa convingeti ca puteti intretine cei doi copii.
Multumesc de raspunsuri. Cred ca am gresit la adm. probelor. Eu am depus acea intampinare la dosar in termen legal, cu 5 zile inainte, dar numai intr-un exemplar. In ziua primului termen am mai depus cateva documente pe care judecatoarea mi le ceruse deoarece erau mentionate in finalul intampinarii, dar si pe acestea le-am dat tot intr-un exemplar. Asta face ca partea adversa sa pretinda ca nu au fost adminstrate corect probele mele deci sa speculeze in favoarea ei. Mai am trei saptamani pana la al doilea termen cel cu concluziile pe fondul cauzei.

As dori sa repar greseala mea, adica sa depun al doilea exemplar al documentelor, cu mentiunea sa fie comunicat catre partea cealalta. Am aflat de acest articol:

Art. 138
Dovezile care nu au fost cerute in conditiile Art. 112, 115 si 132 nu vor mai putea fi invocate in cursul instantei, afara de cazurile:
1. Abrogat prin Decretul 208/1950;
2. cand nevoia dovezii ar reiesi din dezbateri si partea nu o putea prevedea;
3. cand administrarea dovezii nu pricinuieste amanarea judecatii;
4. cand dovada nu a fost ceruta in conditiile legii, din pricina nestiintei sau lipsei de pregatire a partii, care nu a fost asistata sau reprezentata de avocat. In cazurile prevazute la pct. 2 si 4, partea adversa are dreptul la contraproba numai asupra aceluiasi aspect.
In cazul amanarii, partea este obligata, sub pedeapsa decaderii, sa depuna, cu cel putin 5 zile inainte de termenul fixat pentru judecata, copii certificate de pe inscrisurile invocate.


As dori sa stiu daca este corect ce vreau sa fac, eu neavand avocat ? Si a doua intrebare este cum sa fac mai bine aceasta reparatie ?




Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)