avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Nu cred ca atasamentul minorului este egal.
Exista un dezechilibru.Depinde cat de mare este acest dezechilibru.In general minorul este atasat mault mai mult fata de mama.Dar, exista si exceptii, or aici apar marile probleme in procesele de dreptul familiei.

Faptul ca minorul isi vrea familia inapoi denota un anumit echilibru.
Sansele dvs vor spori dupa ce copilul va implini 10 ani daca arata instantei unde vrea.
..se stie foarte bine ca o despartire intre parinti perturba foarte mult echilibrul emotional al unui copil !!...mai mult , atata timp cat acesta sesizeaza ca echilibrul care a fost in familie (contrar argumentelor invocate de unul din parinti in motivele introducerii actiunii de divort ) , dupa care acesta constata ca actiunea sa nu este cea mai buna si nu da posibilitatea copilului sa perceapa si comportamentul , starea de fapt si mediul care celalalt parinte i l-ar putea oferi -este teama ca acesta sa nu tanjeasca dupa acel mediu care nu-l are in compania actuala (in cazul meu alaturi de mama lui ) si limitarea orizonturilor acestuia pentru a-si da seama singur (la varsta de 8 ani si jumatate ) unde este mai bine !!!
..dureros si inacceptabil este faptul ca , o persoana menita sa EDUCE SI SA MODELEZE CARACTERE recurge la un comportament inacceptabil , care ar trebui sa fie supusa unui control psihologic si psihiatric riguros!!!
Sincer , nu va dau mari sanse daca si mama solicita incredintarea minorului .Insa ,va sfatuiesc sa solicitati incredintarea minorului si in subsidiar legaturi personale cu minorul intr-o modalitate adaptata varstei si programului acestuia , evident in domiciliul dvs. .Daca instanta de judecata incredinteaza minorul mamei printr-o hotarare definitiva si irevocabila aveti posibilitatea sa va exercitati drepturile parintesti prin intermediul acestor legaturi personale cu minorul si daca apreciati ca mama nu isi indeplineste atributiile corespunzatoare interesului copilului , puteti solicita oricand reincredintarea minorului .
Depinde foarte mult si de varsta minorului.
Depinde foarte mult si peste ce instanta da.
Depinde si daca se ajunge in caile de atac in apelul sau recursul mamei.
Lucrurile sunt destul de relative si depind de ceea ce se petrece in concret.Daca privim lucrurile la modul abstract nu are sanse pentru ca este... tata.

Chestia cu reincredintarea minorului este relativa si ea.
De cerut se poate cere orice, dar depinde iarasi...( a se vedea mai sus primele paragrafe).
Un client imi spunea, nu cu mult timp in urma, ca instanta mutileaza sufletul minorului daca il da mamei.Si instanta l-a dat...mamei doar ca minorul nu avea nici 3 ani macar.
Eu sper ca instantele superioare vor fi mai intelepte.Cred ca acel proces va dura mult timp...
Teoria lui Ion Alin imi pare interesanta.Sper sa nu ajung sa ii dau dreptate adica sa vina peste un timp si sa ne spuna ca i-a fost mutilat sufleteste minorul...
Inca mai sper in intelepciunea instantelor...Nu cred, doar sper...dar si speranta inseamna ceva...inseamna ca se mai poate...
Dar mama a solicit incredintarea minorei? Nu ati spus decat ca recunoaste ca sunteti un tatal model.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)