avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Nici nu cred ca are.
Si eu am avut astfel de cazuri cu partea pe care o reprezentam lipsa si nu am pierdut vreunul. Totul depinde de probe, de sustineri.
Nora linda, unde erau copiii in momentul judecatii, la care dintre parinti? In ce clasa erau? Ce au declarat copiii? Ce divezi ati adus ca ori va intoarceti in tara in momentul pronuntarii, ori au acei copii asigurat acolo sciala, gradinita etc.? Ce a spous ancheta dv. sociala?
Ca sa intelegem putin situatia.
Eu stiu cazuri in care mamele lipsa au pierdut minorul.E adevarat ca daca tatal nu vrea minorul il da mamei...
Sigur ca depinde si de probe dar daca sunt plecate din tara si copilul se afla la tata, acesta trebuie sa castige in mod normal procesul.
Se cam schimba treaba...
Dupa parerea mea mame nu prea au sanse indiferne de probe daca tatii se judeca bine.E o mare diferenta fata de procesul tipic romanesc...

avocat Claudiu Lascoschi

Eu am acum un proces care a inceput exact asa: mama afara, tatal in tara cu copiii. Sanse reale sa-i tine, nu vedeam.
Nu din cauza sexului uneia sau alteia dintre parti sau din cauza mea, ci din cauza probelor.
Adeverinte despre scoli in limba romana, dovezi ca bunicii ii cresteau, efectiv, pe micuti... si tot asa. Ancheta sociala e in curs... Si deja copiii nu mai sunt la tata, procesul a declansat si o mica revolta a loor, se pare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
buna seara.sunt de 5 ani afara,la 3 luni mergeam in tara.copiii au fost cu mine in spania in vacanta sau cand mergeam in tara erau cu mine.cand a inceput divorul nu a vrut sa m_ai semneze procura de frica ,se gandea ca nu ma intorc cu minorele in tara.am adus dovezi ca aveam loc de munca stabil,fetele au fost impatronate,au avut medicul lor de familie (cava asemanator ca si in tara) fetele incepeau clasa 1.logic ca eu vroiam sa castig custodia si sa ma stabilesc cu ele in strainatate.pentru ca eu in romania am locuit cu fostul sot intr un apartament din care hainele si toate lucrurile mi_au fost aruncate la gunoi in momentul cand m_am intors si mi_a zis ca are pe cineva si vrea sa divortam.am avut ca martor o vecina care avea grija de ele cand tatal avea vreo treaba,a declarat ca eu am intrtinut casa,pe el,amanta ma rog(asta a fost prostia mea)nu va m_ai spun ca am fost obligata la notar de catre fosta soacra sa semnez o harie inainte de divort cum ca renunt de buna voie la copiii si plec in strainatate din motiv ca ei au m_ai multe conditii ca familia mea nu am facut asa ceva..intradevar familia fostului sot are o situatie f buna materiala pe cand eu provin dintr o familie modesta.sunt din judetul bihor si procesul a fost in municipiul salonta,un orasel mic,la proces a vorbit cine a dorit si eu doar cand eram intrebata.daca am indraznit sa ma adresez pentru ca m_au numit mama denaturata mi sa spus ca pot sa fiu scoasa afara din sala si amendata.in fine..va rog sa ma crede ti nu sunt o mama denaturata,sunt disperata pt ca nu inteleg cum am pierdut.cand sa terminat procesul in mai_iunie2009.am cautat avocatul mi sa spus ca este in vacanta si nici la telefon nu raspundea,am incercat la tribunal si am primit decat nr lui de telefon sa_l sun.am ramas,fara copii,fara bani,si acum imi rade in nas si ma ameninta ca tre sa_ platesc pensia alimentara pentru ca el vrea sa isi deschida o pizzerie..va multumesc ca m_ati ascultat

Atentionare!
va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule, consultati regulamentul forumului
(v-am editat acest mesaj inlocuind majusculele)
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
George, Avocat
Da, imi pare rau pentru ceea ce vi s-a intamplat. Sigur parte din vina o are aparatorul. Motivele pentru care v-a abandonat le stie doar dansul. Nu putemsa comentam intrucat nu stim situatia de fapt . Se mai intampla, este regretabil daca situatia a fost chiar asa cum relatati dvs.
Daca erati din Bucuresti va ajutam cu placere.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)