avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Sufletul minorului este oricum mutilat de despartirea parintilor sai.
Puteti intelege ca toate visurile, toate idealurile lui se naruie, sa prabusesc, se simte prins intr-un vartej din care nu stie cum sa iasa: la stanga e tatal, cu noua lui conceptie despre viata, la dreapta e mama, un pachet de nervi, ura si razbunare... sau invers, depinde care dintre parinti a cerut desfacerea casatoriei.
Colegii il privesc altfel, societatea il priveste altfel, se simte purtator al unui stigmat...
Iar psihologii din scoli, acolo unde exista, sunt prea ocupati cu raportari si statistici...
Iar instanta, pe baza unor probe, mai mult sau mai putin relevante, poate unele stangaci prezentate, poate altele, desi importante, treccute cu vederea... trebuie sa decida cui sa incredinteze minorul....
Daca tatal , desi toate atuurile ar inclina in favoarea lui, se prezinta obosit, nebarbierit si fara costum? Dezastru! A pierdut tot ce construise pana atunci!
Valabil si pentru mama...
Deci, problema este nu cata dreptate ai, ci, bineinteles, cata arta vei pune in scena pentru a demonstra ca ai dreptate...
Aveti mari sanse sa castigati dar trebuie ca situatia prezentata de dvs. aici pe forum sa fie la fel de bine argumentata si dovedita prin probatoriu in fata instantei.
Mult conteaza avocatul care va reprezinta dar conteaza si ancheta efectuata de autoritatea tutelara. O ancheta bine facuta este o proba buna in favoarea dvs. este ca si cum judecatorul ar fi facut o cercetare la fata locului. Are incredere in anchete si hotararile si le motiveaza in raport de acestea dar si in raport cu celelalte probe; adica cu martori,acte, situatie locativa,comportamentul si atitudinea pasiva a sotiei fata de familie si in special fata de minora. Toate aceste motive bine inchegate pot duce la obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabile dvs.
Va doresc succes!
cred ca are sanse,eu nu sunt prostituata,locuiesc in strainatate si la divort aveam un loc d emunca acte sa dovedesc ca intretineam minorele in fiecare luna,dovada ca sotul ma insela martori care au declarat ca am fost data afara din casa care era pe numele socrilor dar pe munca mea.copiii au fost la mine in strainatate in vacanta daca ii plateam tatalui sa semneze procura.nu ma puteam prezenta in fiecare luna lainfatisare dar avocatul avea procura de la mine si totusi am pierdut custodia ca nu am avut suficiente probe...sa ai un avocat bun si sa fii sigur ca avocatul ei nu face mare lucru ,atunci ai sanse.bafta
Prezenta mamei conteaza enorm la proces.
Simplul fapt ca se afla prezenta conteaza enorm...
Daca o persoana este plecata din tara pleaca cu sansa a doua intr-un astfel de proces.
Din proprie experienta va spun ca am avut pe rolul instantelor de judecata numeroase dosare de incredintere minor iar reclamatii reprezentati de mine erau plecati in strainatate, pe perioade determinate, si nu s-au prezentat la nici un termen de judecata. Cu toate acestea instanta de judecata a dat vastig de cauza acestor persoane. Reinterez ca doar probele din dosar "vorbesc" si nu prezenta unui parinte sau altul in fata instantei de judecata. Nu mi se pare normal ca instanta de judecata sa aibe in considerare , la pronuntarea unei hotarari, daca unul din parinti a fost prezent sau nu la termenele de judecata.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)