Sufletul minorului este oricum mutilat de despartirea parintilor sai.
Puteti intelege ca toate visurile, toate idealurile lui se naruie, sa prabusesc, se simte prins intr-un vartej din care nu stie cum sa iasa: la stanga e tatal, cu noua lui conceptie despre viata, la dreapta e mama, un pachet de nervi, ura si razbunare... sau invers, depinde care dintre parinti a cerut desfacerea casatoriei.
Colegii il privesc altfel, societatea il priveste altfel, se simte purtator al unui stigmat...
Iar psihologii din scoli, acolo unde exista, sunt prea ocupati cu raportari si statistici...
Iar instanta, pe baza unor probe, mai mult sau mai putin relevante, poate unele stangaci prezentate, poate altele, desi importante, treccute cu vederea... trebuie sa decida cui sa incredinteze minorul....
Daca tatal , desi toate atuurile ar inclina in favoarea lui, se prezinta obosit, nebarbierit si fara costum? Dezastru! A pierdut tot ce construise pana atunci!
Valabil si pentru mama...
Deci, problema este nu cata dreptate ai, ci, bineinteles, cata arta vei pune in scena pentru a demonstra ca ai dreptate...
Aveti mari sanse sa castigati dar trebuie ca situatia prezentata de dvs. aici pe forum sa fie la fel de bine argumentata si dovedita prin probatoriu in fata instantei.
Mult conteaza avocatul care va reprezinta dar conteaza si ancheta efectuata de autoritatea tutelara. O ancheta bine facuta este o proba buna in favoarea dvs. este ca si cum judecatorul ar fi facut o cercetare la fata locului. Are incredere in anchete si hotararile si le motiveaza in raport de acestea dar si in raport cu celelalte probe; adica cu martori,acte, situatie locativa,comportamentul si atitudinea pasiva a sotiei fata de familie si in special fata de minora. Toate aceste motive bine inchegate pot duce la obtinerea unei hotarari judecatoresti favorabile dvs.
Va doresc succes!
cred ca are sanse,eu nu sunt prostituata,locuiesc in strainatate si la divort aveam un loc d emunca acte sa dovedesc ca intretineam minorele in fiecare luna,dovada ca sotul ma insela martori care au declarat ca am fost data afara din casa care era pe numele socrilor dar pe munca mea.copiii au fost la mine in strainatate in vacanta daca ii plateam tatalui sa semneze procura.nu ma puteam prezenta in fiecare luna lainfatisare dar avocatul avea procura de la mine si totusi am pierdut custodia ca nu am avut suficiente probe...sa ai un avocat bun si sa fii sigur ca avocatul ei nu face mare lucru ,atunci ai sanse.bafta
Din proprie experienta va spun ca am avut pe rolul instantelor de judecata numeroase dosare de incredintere minor iar reclamatii reprezentati de mine erau plecati in strainatate, pe perioade determinate, si nu s-au prezentat la nici un termen de judecata. Cu toate acestea instanta de judecata a dat vastig de cauza acestor persoane. Reinterez ca doar probele din dosar "vorbesc" si nu prezenta unui parinte sau altul in fata instantei de judecata. Nu mi se pare normal ca instanta de judecata sa aibe in considerare , la pronuntarea unei hotarari, daca unul din parinti a fost prezent sau nu la termenele de judecata.