avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii / ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii / ajutor somaj

Buna seara,

Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o compensatie de 5.079 lei brut.

In aceste conditii, mai am dreptul la indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 20 Februarie 2012
Buna ziua!Am fost concediata din motive ce nu tin de persoana mea,mi s-a desfiintat postul.Mi s-a dat preavizul de 20 de zile si in el scrie si de salariul compensatoriu.Cand mi s-a adus preavizul mi s-a spus ca salariul acela compensatoriu este acelasi cu salariul pe care il iau pentru perioada de preaviz.Este adevarat sau incearca sa ma pacaleasca?Mentionez ca in perioada de preaviz voi lucra intr-adevar cate 4 ore.
Salariul compensatoriu este diferit de salariu pe care-l primiti aferent perioadei de preaviz ... acesta poate avea valoarea unui salariu lunar al dvs.
Cum sa fac acum sa ii fac sa imi dea si salariul acela compensatoriu din moment ce ei mi-au zis ca este cel care mi se da pentru preaviz?
Trebuie sa vedeti unde este prevazuta acordarea acestui salariu compensatoriu si ce scrie acolo ... acordarea salariilor compensatorii trebuie sa fie reglementata in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ori in c.i.m. incheiat cu acesta.
In contract nu este prevazut acest lucru dar este specificat in preaviz ca mi se va acorda un salariu compensatoriu echivalent cu venitul net pe o luna,iar cand au venit cu preavizul mi-au spus ca salariul acela compensatoriu de care scrie in el este cel care mi se da pentru perioada de preaviz,ceea ce nu mi s-a parut corect pentru ca eu muncesc perioada asta,chiar si pentru 4 ore si in lege scrie ca asta nu afecteaza drepturile salariale,deci trebuie sa ma plateasca normal.Iar acel salariu compensatoriu sa vina in plus.

Alte discuții în legătură

Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)