D-na Elga, revin la dvs. cu o problema mai veche. Va spuneam ca am actionat in instanta presedintele asociatiei de proprietari pt ca a refuzat sa actioneze conform legii atuci cand i-am solicitat convocarea comitetului executiv pt a lua masuri cu privire la reparatia unei terase. N-a facut nimic, am reparat pe banii mei si dupa aia l-am dat in judecata. S-a facut expertiza judiciara, mi-au dat dreptate, s-a stabilit valoarea lucrarii. Aici s-au oprit lucrurile. Din expertiza aia nu rezulta cat vine de plata fiecarui proprietar implicat. M-am interesat si am trimis la asociatie dosarul cu expertiza si am solicitat administratorului sa calculeze cat revine de plata fiecarui proprietar. Acesta s-a spalat pe maini spunand ca nu au acte din care sa rezulte cota-parte indiviza ce revine fiecărui proprietar din
proprietatea comună. Acuma, sunt 2 probleme aici: conform legii 230, asociatia de proprietari se face pe condominiu=cladire, nu pe 17 blocuri de exemplu. Dvs. cum aveti asociatia? Este pe o singura cladire, sau pe mai multe? La noi sunt 17 blocuri prinse. Iar a doua problema: cum poate functiona legal asociatia asta, daca nu detine acte fundamentale pt infiintarea unei asociatii de proprietari? Art. 6 din lege prevede foarte clar ce trebuie sa contina acordul de asociere. CUm sa procedez mai departe? Eu am vorbit cu avocatul meu si i-am spus sa solicite prin instanta asociatiei sa faca toate calculele necesare ca eu sa-mi pot recupera suma investita. (cca 9000 lei). Presedintele asociatiei a cerut expertiza judiciara asupra lucrarii, nu eu, iar acum raportul de expertiza este in favoarea mea. Dar el spune ca expertiza nu este corecta, ca n-o recunoaste, dar refuza sa plateasca o alta expertiza. E evident ca vrea sa se sustraga de la plata. Am vorbit si la Primarie despre acest aspect dar astia-s pe nicaieri. De la Protectia consumatorului mi s-a spus sa cer audienta la Prefect si sa chem si o televiziune locala pt ca e campanie electorala si nu le va conveni taraboi. Dar legal, cum sa mai procedez? Eu am pierdut o gramada de bani din cauza acestui presedinte de asociatie incompetent si sunt intr-o situatie financiara critica. Ba mai mult, m-a si agresat fizic (
[ link extern ] )