avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum schimbam presedintele comisiei de cenzori si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum schimbam presedintele comisiei de cenzori si administratorul?

Buna ziua,
Blocul in care stau se confrunta cu diverse probleme si as vrea sa fac ceva in privinta aceasta pentru ca nu prea are cine.
Sa incep cu inceputul:
Administratorul sta in aceasta functie de 16 ani.
AP s-a infiintat abia acum 2 ani. Nu stiu cum si in ce fel s-au facut alegerile pentru comisi de cenzori, presedinte si din nou administrator pentru ca la mine la et.8 nu au ajuns informatiile.
Problema este ca de 16 ani de zile administratorul ,sotia lui ,presedintele comisiei de cenzorisi presedintele ales de ei si-a facut de cap pe banii nostri.
Nu multi vecini comenteaza lucrul acesta sa auda si ei de frica sau eu stiu de ce...
Cert este ca am cateva intrebari si tare as vrea sa primesc si raspunsuri la ele sau macar sfaturi.
1. Daca din comisia de cenzori faceau parte 2 cenzori si un presedinte al comisiei si acestia 2 isi dau demisia presedintele comisiei mai este presedinte?
2. Cum pot cere sa se verifice toate actele AP si cui ma adresez (pentru ca exista multe nereguli in ele ,dar a fost un caz in care a II-a cand a venit un expert contabil la verificat nu a mai gasit "nimic") ?
3. Cum putem inlocui administratorul?
4. Noul admistrator (daca se va alege altul ) trebuie sa fie deja scolit sau se poate angaja unul din afara AP?
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:45, 15 Noiembrie 2009
Trebuie sa demarati de urgenta procedura de a va face asociatie de proprietari, macar pe scara Dv., cu conditia sa aveti contoare de bransament separate...sau in cel mai rau caz pe tot blocul.
Si nu va mai chinuiti in asemenea hal. Apa cum o platiti? Lift aveti? Gaze aveti? Caldura aveti?
In ce oras sunteti?
Azi am avut din nou infatisare la proces cu presedintele de asociatie. De data asta a spus ca nu mai e de acord sa plateasca pt ca "l-am facut de ras in presa". Pai asta ai cautat, asta ai gasit, domnule.... Pe mine ma distreaza motivele lui: "nu mai platesc pt ca..." Pai cata vreme exista expertiza judiciara platesti, ori ca vrei, ori ca nu vrei...

Suntem din Cisnadie, si avem o asociatie in care bate vantul din punct de vedere al legislatiei. Ultima incercare am facut-o cu o petitie la Primarie, unde am semnalat mai multe nereguli, dar biroul lor de consiliere vis a vis de Asoc. de Prop. e la inceput, nu au experienta.

Deocamdata instanta a obligat Asociatia sa faca calculele pe cote parte indivize si a cerut expertului sa treaca in raportul de expertiza si asta.
Scrisoarea adresata Primarului Cisnadiei:
[ link extern ]
Minunea minunilor....... traim intr-o tara unde incompetenta este la putere.

Exemplu: ma duc la Primarie sa las o cerere prin care cer sanctionarea conducerii Asociatiei de Prop. pt neindeplinirea atributiilor, conform legii. Aflu pe acolo ca exista un program guvernamental pt anveloparea blocurilor, si ca asociatia asta ar avea personalitate juridica. Cer dovada, mi se da o hotarare judecatoreasca. Ma duc la Judecatorie, cer dosarul pt studiu... Inlemnesc. Sunt prea multe copii de facut ca vi l-as pune online sa va cruciti. In anul 2009 Primaria Cisnadie inainteaza catre Judecatorie cerea prin care Asociatia cu pricina solicita acordarea personalitatii juridice. Si i se acorda... Fostul presedinte al asociatiei, ales prin AG si indepartat cu pumnul de actualul presedinte, imi arata o nota primita de el din partea primariei Cisnadiei, in care i se spune ca in 2001 asociatia avea deja personalitate juridica. Pai cum, poti obtine de 2 ori personalitate juridica? La ce-ti trebuie? Ce judecatori avem in tara asta, fratilor? Ma mai uit eu prin dosar, vad un proces verbal dupa o asa zisa adunare generala, in care s-a consimtit transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari. Culmea culmilor: acest proces verbal este parafat cu stampila asociatiei de PROPRIETARI. Ma uit ce contine: cica 17 proprietari, dintre care 4 sunt de pe scara presedintelui (una e sotia lui) hotarasc ei , ca "REPREZENTANTI" in numele a cca 400 si ceva de apartamente. Sunt enumerate acolo blocurile pe care cica le-ar reprezenta. Culmea: cei prezenti la cacialmaua aia de AG, nu fac parte din unele blocuri "reprezentate". Mai mult, nu exista vreo imputernire notariala pentru reprezentarea celor care "au lipsit" de la AG. Mai mult: nimeni nu a stiut de vreo AG - m-am interesat eu intre vecini. Si mai nasol: s-a facut DUPA ACEEA un acord de asociere in care au fost "prostiti" sa semneze cca 400 si ceva de proprietari sub pretext ca "sunt niste formalitati pt primarie, ca sa ne izoleze blocurile". Si mai rau: am comparat semnaturile acelorasi proprietari de pe acte diferite si... nu seamana.
Si... pe tabele de semnaturi, in dreptul meu, este spatiu gol.... porcotania de presedinte stia ca daca vine la mine sa semnez, ma informez sa vad despre ce este vorba, inainte de a semna. Si de-asta m-a evitat.. Pe ceilalti 400 si ceva i-a prostit.

Ce ziceti? Mizeriile astea s-au petrecut in mai, anul asta. Eu am aflat numai acuma de ele. Se mai poate interveni in instanta pt anularea actelor si desfiintarea asociatiei? M-am interesat la primaria Sibiu si conform legii 230 asociatia se face pe condominiu, adica CLADIRE, nu pe CLADIRI, pt ca CLADIRILE nu au intre ele parti comune. Un bloc insa are parti comune.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
cristi_adv, utilizator
Sigur ca puteti cere anularea celei de-a 2-a hotarari din 2009 pe baza dovezilor ca asociatia de proprietari exista deja.
Ce nu inteleg, pentru ca ati scris dintr-o suflare si e greu sa urmaresc firul povestii, e ceea ce ati scris in primele randuri. Adica de ce ati fost mirat ca asociatia de care stiati ca e de proprietari (prima varianta) are personalitate juridica?
Orice asociatie de proprietari cand se infiinteaza capata personalitate juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala odishor odishor Buna ziua Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru un presedinte incepator de asociatie ciucuadrian ciucuadrian Buna seara! Va rog frumos sa-mi indrumati si mie [b]inceputul[/b] carierei de presedinte. De unde sa incep, pentru ca nu prea stiu! Orice sfat care este bun ... (vezi toată discuția)
Penalizare curatenie bloc DANIELAmull DANIELAmull Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data ... (vezi toată discuția)