avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat casa împreună cu soțul meu, cu care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat casa împreună cu soțul meu, cu care sunt în divorț în momentul acesta, înainte de căsătorie cu cote 50-50. Poate să-și vândă partea lui fără acordul meu?

Am cumpărat casa eu cu soțul meu cu care sunt în divorț în momentul acesta,
inainte de căsătorie cu cote 50-50 ,Poate să vândă partea lui de casă fără acordul meu?Precizez că el a părăsit domiciliul conjugal lăsându-mă cu copilul mic de 3 luni în casă.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:32, 3 Septembrie 2018
Pt ca sunteti coproprietar pe cote parti, poate vinde cota sa. Ca sa nu o vanda, ar trebui sa o inscrieti ca locuinta a familiei daca vreti ca in cartea funciara sa figureze aceasta sarcina. Oricum e chestie provizorie , dupa divort, o radiata cu hotararea de divort si poate vinde.
Strangeti bani din vreme ca sa ii dati banii pt cota sa.

Dacă e nesimțit, poate aduce alta femeie in casa. Si Dvs puteți aduce alt bărbat...chiar mai mulți sa L faceti praf...
Blue angel a scris:

Dar poate veni cu o alta femeie în casă

Avand in vedere ca am un copil de 5 luni jumate nu ma cobor la astfel de mizeri,ma respect atât pe mine cat si pe puiuțul meu daca el va face acest lucru sa aducă o femeie in casa va suporta consecințele legale.Avand in vedere ca suntem in divorț și eu am rămas cu micuțul în casă și am ingrijit casa deși sunt operată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
Blue angel, utilizator

Stimata doamna, a fost o tentativa de gluma , nu mi o luați in nume de rau... mi am dorit sa va înveselesc putin... in alta ordine de idei, putin probabil ca soțul Dvs de care sunteti in divorț sa aducă alta femeie in casa. Dacă o face având in vedere ca este in aceeași măsura cu Dvs proprietar, nu aveți ce sa i faceti... puteți, asa cum V a sfătuit moderatorul acestui topic g-Jane, sa strângeți bani si sa i cumparati partea lui. Dacă nu aveți aceasta posibilitate, atunci pentru a evita situațiile neplăcute, de comun acord vindeti apartamentul si mergeți fiecare pe drumul lui.
Blue angel a scris:

Avand in vedere ca am un copil de 5 luni jumate nu ma cobor la astfel de mizeri,ma respect atât pe mine cat si pe puiuțul meu daca el va face acest lucru sa aducă o femeie in casa va suporta consecințele legale.Avand in vedere ca suntem in divorț și eu am rămas cu micuțul în casă și am ingrijit casa deși sunt operată.

Buna ziua "Blue angel".

1. Pana la pronuntarea definitiva a divortului, teoretic, NU.
"Magarii" se pot face. S-au mai vazut/intalnit.

2. Consultati un avocat.

3. In cazul in care va considerati agresata/abuzata/etc ... , solicitati, prin inermediul Politiei, un ordin de restrictie.
Este foarte posibil sa va fie acordata custodia minorului.

Mult succes !!!

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament Andreea3mih Andreea3mih Buna ziua! Sotul meu detine un apartament impreuna cu fratele lui, 50% fiecare, luat inainte de casatorie. In cazul in care se decid sa il vanda, eu in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as dori sa va rog sa ma ajutati cu o parere avizata. ... Maria MM. Maria MM. Buna seara! As dori sa va rog sa ma ajutati cu o parere avizata. Acum cateva luni sotia mea a parasit domiciliul conjugal luand-o si pe fiica noastra cu ea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa ionela14 ionela14 buna seara ! sunt casatorita cu sotul meu de 28 de ani , casa in care locuim este dobandita de el inainte de casatorie de la bunica lui printr-un act de ... (vezi toată discuția)