avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat casa împreună cu soțul meu, cu care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat casa împreună cu soțul meu, cu care sunt în divorț în momentul acesta, înainte de căsătorie cu cote 50-50. Poate să-și vândă partea lui fără acordul meu?

Am cumpărat casa eu cu soțul meu cu care sunt în divorț în momentul acesta,
inainte de căsătorie cu cote 50-50 ,Poate să vândă partea lui de casă fără acordul meu?Precizez că el a părăsit domiciliul conjugal lăsându-mă cu copilul mic de 3 luni în casă.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:32, 3 Septembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Adrian Sulea a scris:

Buna ziua "Blue angel".

1. Pana la pronuntarea definitiva a divortului, teoretic, NU.
"Magarii" se pot face. S-au mai vazut/intalnit.

2. Consultati un avocat.

3. In cazul in care va considerati agresata/abuzata/etc ... , solicitati, prin inermediul Politiei, un ordin de restrictie.
Este foarte posibil sa va fie acordata custodia minorului.

Mult succes !!!

Tocmai ca poliția ține cu el că sora lui stă aici in sat de 4 ani iar eu de nici un an și nu le place că mi am dat bărbatul pe mâna poliției că aici și dacă se bat se trece cu vederea,iar femeile acceptă să se bată parte-n parte cu bărbatul,asta este mentalitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Blue angel".

1. Referitor la :
"Am cumpărat casa împreună cu soțul meu, cu care sunt în divorț în momentul acesta, înainte de căsătorie cu cote 50-50. Poate să-și vândă partea lui fără acordul meu? " .

Ati primit un raspuns concret/obiectiv/pertinent in ceea ce priveste "o doza de liniste temporara" :

@ gi-jane2
"... poate vinde cota sa. Ca sa nu o vanda, ar trebui sa o inscrieti ca locuinta a familiei daca vreti ca in cartea funciara sa figureze aceasta sarcina. Oricum e chestie provizorie , dupa divort, o radiata cu hotararea de divort si poate vinde " .

Dupa pronuntarea unei hotarari definitive si iesirea din starea de indiviziune, este posibil sa vanda sau sa inchirieze.

2. Referitor la :
"Tocmai ca poliția ține cu el că sora lui stă aici in sat de 4 ani iar eu de nici un an și nu le place că mi am dat bărbatul pe mâna poliției ... " .

In situatia in care aveti probe concludente referitoare la o eventuala agresiune (de orice natura), in situatia in care nu gasiti o solutionare, urmare a solicitarii lucratorilor din cadrul postului de politie din proximitate, sesizati Inspectoratul de Politie Judetean.
Sper sa nu fie cazul.

Mult Succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament Andreea3mih Andreea3mih Buna ziua! Sotul meu detine un apartament impreuna cu fratele lui, 50% fiecare, luat inainte de casatorie. In cazul in care se decid sa il vanda, eu in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as dori sa va rog sa ma ajutati cu o parere avizata. ... Maria MM. Maria MM. Buna seara! As dori sa va rog sa ma ajutati cu o parere avizata. Acum cateva luni sotia mea a parasit domiciliul conjugal luand-o si pe fiica noastra cu ea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa ionela14 ionela14 buna seara ! sunt casatorita cu sotul meu de 28 de ani , casa in care locuim este dobandita de el inainte de casatorie de la bunica lui printr-un act de ... (vezi toată discuția)