Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de 20 de minute și din câte am înțeles o să mi se dea clasare. Să îmi iau avocat ca să meargă cazul mai rapid, sau să las lucrurile să meargă de la sine?
Cum am mai explicat am fost prins acum 5 luni cu numere rosii expirate de 20 de minute si din cate am inteles o sa mi se dea clasare cel mai probabil pentru ca fapta nu e atat de grava si nu am antecedente penale. Imi puteti da un sfat sa imi iau un avocat sa mearga mai rapid cazul dar posibil daca pun presiune sa mi se dea un verdict nefavorabil mie sau sa las lucrurie sa mearga de la sine find un caz asa minor ? Voi ce spuneti am sanse sa iau clasare ? DAca ati trecut prin asa ceva va rog sa imi raspundeti
Mai concret daca mi se da renuntarea/incetarea urmaririi penale este imposibil sa imi dea amenda penala pentru ca ,cazul meu nu a ajuns in instanta de judecata ? Am fost si am vorbit cu politistul care m-a chemat la audieri saptamana asta ,a depus dosarul meu cu rezolvarea : incetarea urmaririi penale . Procurorul deobicei respecta decizia luata de organele de cercetare pentru ca daca sunt sanse sa decida renuntare la urmarirea penala urmata de o amenda penala eu as vrea sa fac o cerere sa intru in audienta cu procurorul de caz sa ii explic situatia mea , ca vreau sa dau la politie si nu pot lua o amenda penala ....?
Nu m-am informat la cei de la IPJ resurse umane si nu am absolut nicio problema pentru o situatie ca asta , la anumite fapte penale se pune problema de buna conduita fapta aceasta la care sunt incadrat fiind din culpa scap . Dar domanule Patrascu Razvan posibil sa fiu agitat si sa nu fi inteles bine pentru ca sunt foarte panicat si numai inteleg nimic acum , procurorul daca nu ma trimite in instanta si decide renuntarea la urmarire poate sa imi dea si amenda penala pe langa renuntare ? Pentru ca politistul care mi-a luat declaratia mi-a spus ca el propune renuntarea fara amenda penala pentru ca i-am explicat situatia ca vreau sa dau in candrul M.A.I . CE ma sfatuiti sa fac sa ma duc la parchet sa incerc sa intru in audienta cu procurorul sa ii explic situatia poate am parte de putina intelege sau sa las lucrurile sa decurga de la sine eu asteptand doar ordonanta . Sincer nu pot dormii de 4 zile ma macina gandul ca imi poate da amenda ..
Deci este corect ce am inteles : mi se poate da amenda doar daca procurorul ma trimite in instanta si amenda o da doar judecatorul iar mie daca mi s a propus doar incetarea la u.p eu nu ajung in instanta si sansele de a lua amenda sunt nule ? Am inteles eu bine ??