avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de 20 de minute și din câte am înțeles o să mi se dea clasare. Să îmi iau avocat ca să meargă cazul mai rapid, sau să las lucrurile să meargă de la sine?

Cum am mai explicat am fost prins acum 5 luni cu numere rosii expirate de 20 de minute si din cate am inteles o sa mi se dea clasare cel mai probabil pentru ca fapta nu e atat de grava si nu am antecedente penale. Imi puteti da un sfat sa imi iau un avocat sa mearga mai rapid cazul dar posibil daca pun presiune sa mi se dea un verdict nefavorabil mie sau sa las lucrurie sa mearga de la sine find un caz asa minor ? Voi ce spuneti am sanse sa iau clasare ? DAca ati trecut prin asa ceva va rog sa imi raspundeti
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vlad23456 , utilizator 12:12, 21 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chapeau bas dl avocat, atat pentru profesionalism cat si pt rabdare.
Lasa lucrurile asa.Cel mai probabil t-i se va da NUP(neinceperea urmaririi penale) si poate,cu acordul tau ceva ore de munca in folosul comunitatii.Bafta!
Mie politistul anchetator mi-a spus ca va fi incetarea urmaririi penala si atat si l-am intrebat de 10 ori daca imi da amenda si a zis sa stau linistit ca a fost o fapta din culpa si nu voi primii nimic decat 3 luni permisul suspendat ,atat doar ca m-au speriat anumite persoane ca vai doamne nu el decide ci procurorul . In primele saptamani de la intamplarea aceasta nefericita am apelat la un avocat care nici macar nu a vrut sa imi ia bani pt chestia asta si mi-a spus ca politisul cercetator sau nus cum se mai numea el da un verdict pe care procurorul il respecta in proportie de 99% iar eu de faza acestei a anchetei nu voi trece. Cum am mai spus eram linistit cand am auzit ca doar incetarea u.p imi va da fara amenda dar anumiti cunoscuti mi-au facut mai rau decat bine pt ca m-au speriat mai rau decat eram . Cred ca ramana sa astept sa imi vina ordonanta in max 1 luna deoarece cu politistul am mai vb si a zis ca a depus-o deja .
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Vlad23456, utilizator
Cand vrei sa candidezi pe un loc din structurile MAI la dosar trebuie sa depui cazierul sau sa iti dai acordul sa-ti verifice ei cazierul. Evident vei alege varianta 1, chiar daca vei pierde un pic de timp pe la sectia de politie. Mai ai declaratia pe proprie raspundere, dar cred ca nici acolo nu ai probleme, e un formular tip. Intra pe mai.gov.ro la sectiunea cariere-anunturi. Oricum ei fac extra-verificari, vorbesc cu angajatorii, cu vecinii... probabil verifica si bazele de date...
Eu din declaratia aceea respect toate cerintele sa stii nu sunt condamnat definitiv , urmarit sau in curs de urmarire . O sa respect si aceasta cerinta daca imi vine ordonanta cu renuntarea la u.p. Si oricum un dosar penal se face din orice daca faci accident cu victime sau pur si simplu o reclamatie , conteaza ce ti se da la final . Am vb cu cei de la resurse umane pot da linistit dar sa vad daca imi va da fix ce mi-a spus politistul , daca da o sa fie o poveste urata cu final fericit !
|"i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;"
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Vlad23456, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal clasat cu nup cat dureaza pana primesc rezolutia? David2011111 David2011111 Buna ziua,din nefericire mam ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenta alcolului,insa in baza analizelor de la iml politistul care ancheteaza ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Confirmare la urmărirea penala Marianph28 Marianph28 În data de 18.08.2017 am primit comunicare de la judecătorie cu dispunere și în care scria că trebuie să achit cheltuielile de judecata, le-am achitat ... (vezi toată discuția)