avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins acum 5 luni cu numere roșii expirate de 20 de minute și din câte am înțeles o să mi se dea clasare. Să îmi iau avocat ca să meargă cazul mai rapid, sau să las lucrurile să meargă de la sine?

Cum am mai explicat am fost prins acum 5 luni cu numere rosii expirate de 20 de minute si din cate am inteles o sa mi se dea clasare cel mai probabil pentru ca fapta nu e atat de grava si nu am antecedente penale. Imi puteti da un sfat sa imi iau un avocat sa mearga mai rapid cazul dar posibil daca pun presiune sa mi se dea un verdict nefavorabil mie sau sa las lucrurie sa mearga de la sine find un caz asa minor ? Voi ce spuneti am sanse sa iau clasare ? DAca ati trecut prin asa ceva va rog sa imi raspundeti
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vlad23456 , utilizator 12:12, 21 Decembrie 2018
Linstea mea mi-o asigur singur.
Pe de alta parte orice regim antidemocratic are nevoie de scule pt a bate populatia.
Una in + sau in - nu va schimba statisticile Romaniei.
Ceea ce ar trebui sa va ingrijoreze pe dvs este faptul ca sunteti student la drept si nu intelegeti sensul legilor.
Sunteti student la drept si nu intelegeti gravitatea propriilor fapte dar dati lectii de morala celor care v-au sfatuit corect si in sensul legii!!!
Inteleg gravitatea faptei dar te rog citeste bine ca nu am stiut nici macar nu era masina mea a fost pur si simplu ghinion si plus ma depaseste mentalitatea dumneavoastra caracterizand jandarmeria/politie ca scule pt a bate populatia . Plus ca fac "morala" celor care m-au sfatuit credeti-ma i-am multumit domnului razvan si tuturor care m-au ajutat cu un sfat doar ca aud in fiecare zi din ce in ce mai multe variante . Astept sa imi vina ordonanta acasa vad ce scrie pe ea si sper sa scrie fix ce a spus politistul apoi mi s-a spus ca trebuie sa ma duc la biroul de la rutiera sa predau dovada pentru ca am avut dreptul la prelungirea dovezii apoi voi sta 3 luni fara permis asa mi s-a spus de catre politistul care m-a cercetat . In plus pe langa acestea stiu ca va trebuii sa platesc niste taxe de judecata si cam atat ar fi procedura . In legatura ca sunt student la drept si altele mie unul chiar nu imi place dreptul penal sincer va spun si tin sa precizez ca am ajuns in anul 3 fara restante .
Acolo unde fac referinta la Academia de Politie utilizez termeni precisi si emit o speranta datorita faptului ca printr-un prieten constitutionalist care preda la Baneasa stiu ca eforturi mari de formare democratica a cadrelor sunt facute (datorita vizibilitatii importante ale acestei institutii si a presiunii CE) .
Acolo unde dvs precizati ca vreti sa intrati in jandarmerie am folosit termenii de "o scula intr-un sistem antidemocratic", datorita faptului ca realitatea Romaniei, din pacate , justifica aceasta afirmatie.
Pentru a putea intelege diversele subtilitati ale acestor termeni incepeti printr-un studiu semantic al termenilor de scula, unealta, instrument, iar la sfarsit, intelegeti termenul de structura militara intr-un stat constitutional.
Deasemenea, fff important pentru viitorul dvs in calitate de jandarm este studiul constitutiei Romaniei, numai dupa aceea studiati statutul structurii militare numita jandarmerie.
Nu ar fi rau sa studiati si istoria jandarmeriei romane, acest studiu va v-a permite sa intelegeti cand o structura militara devine scula si cand o structura militara castiga galoane/grade si prestigiu national.
Sunteti tanar, viitorul va apartine, dar, va trebui sa-l construiti intelegand si cunoscand legea (chiar penala) si invatand s-o respectati.
Nu uitati, intr-un stat democratic exemplaritatea este o obligatie a celor care sunt, a priori, cei care sunt insarcinati cu asigurarea, mentinerea si restabilirea ordinii si linistii publice.
Precizez ca polemicile sterile nu ma intereseaza.
Si ca am facut ceva din greseala inseamana cumva ca sunt infractor ? Ca la varsta de 20 de ani nu am avut niciodata un conflict nici macar o amenda in viata mea inseamna ca nu am respectat legea a fost o greseala ca m-am urcat intr-o masina care nu imi apartinea asta inseamana ca sunt un infractor si nu am respectat legea ? Se numeste culpa , din greseala si politistul a stiu ca eu am fost prins la mijloc de accea a decis ca sa imi dea renuntarea la u.p . Ca am facut o greseala ca asta inseamna ca nu sunt un exemplu de urmat ? Vreau sa va intreb pe dumneavoastra cum puteti caracteriza o persoana pe care nici macar nu o cunoasteti ? Si stiu la ce va referiti cand le spuneti scule pentru a bate populatia va referiti la intamplarea de la Bucuresti , crede-ti ca au aplicat violenta pentru ca vai doamne protestatarii au fost linistiti ? V-am spus nu mai caracterizati oamenii fara sa ii cunoasteti ;)
Mi-a venit ordonanta cu disupunere de renuntare ! Am scapat mai am doar pe 5.12 sa ma duc sa mi se confirme definitiv . Dupa 7 luni de zile mi s-a terminat un dosar banal !

Alte discuții în legătură

Dosar penal clasat cu nup cat dureaza pana primesc rezolutia? David2011111 David2011111 Buna ziua,din nefericire mam ales cu un dosar penal pentru conducere sub influenta alcolului,insa in baza analizelor de la iml politistul care ancheteaza ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Confirmare la urmărirea penala Marianph28 Marianph28 În data de 18.08.2017 am primit comunicare de la judecătorie cu dispunere și în care scria că trebuie să achit cheltuielile de judecata, le-am achitat ... (vezi toată discuția)