Nu se finalizeaza in 30 de zile.
Se poate dar rar de tot.In general in cauze cu arestati se urgenteaza trimiterea in judecata.
In cazuri de genul celor expuse de dvs merge mai incet.
Dar, cu avocat angajat se merge mai repede.
Mai depinde si de cate probe trebuie adunate, expertize, etc.
In cazul dvs a durat chiar foarte mult.
Stimate domnule av. Lascoschi,
cu parere de rau trebuie sa recunosc ca inca de la inceput am angajat un avocat. ..si chiar si asa s-a mers in ritmul amintit mai sus.
Ba mai mult, in momentul in care intamplarea a facut sa mai intru in contact cu un al doilea avocat, spre stupoarea mea sa aflu cum anume se pierd procesele in Romania: nu mi-au crezut urechile cand mi s-a spus in fata ca in Romania avocatii isi vand clientii si ca uneori probabil pentru sa-si mai condimenta activitatea profesionala recurg la trageri la sort cine sa castige…
Acum eu nu vreau sa spun ca toti politistii/procurorii/avocatii sunt ca cei intalniti de mine, ci doar ca atunci cand va confruntati cu probleme ce va vor aduce in compania acestora, sa nu luati de bun tot ce va spun (doar pentru ca sunt platiti de dvs.) pana nu verificati si cu alte surse. E sfatul meu catre toti ajunsi in situatia mea sa fie/devina circumspecti la absolut tot ce li se comunica…ba mai mult sa faca in asa fel incat totul sa fie in scris….
Mai conteaza si cu cat l-ati platit.
Conteaza si obiectul procesului.Ce obiect are procesul dvs?Este bine de stiut.Adica furt, talharie,etc.
Conteaza ce face partea adversa sau avocatul acesteia.
Cu tragerea la sorti chiar nu am auzit asa ceva si nici nu este posibil.
Adica in cazuri de omor sa se traga la sorti daca ucigasul sa fie sau nu condamnat.
Toata treaba tine de probe si judecatorul nu poate tine cont de trageri la sorti.
Cred ca ati fost total dezinformata de persoana care a facut o asemenea afirmatie.
avocat Claudiu Lascoschi
Domnule avocat,
intr-un fel va inteleg indignarea pentru ca este vorba de colegi de-ai dvs., insa sa nu uitam ca traim in Romania –tara tuturor posibilitatilor.
Ca sa lamuresc lucrurile din start, pe avocat l-am platit cu cat mi-a cerut, integral, fara negociere, si chiar inainte de a ajunge la proces....Pentru ca ma vad nevoita sa ma repet (probabil ca data trecuta am scris prea mult si undeva ati pierdut din amanunte), nici macar nu am ajuns la proces, inca ma aflu in faza de Parchet. Asadar...ar fi vorba de un proces penal pentru vatamare corporala, urmarirea penala incepandu-se sub art. de lege nr. 181, insa daca acest avocat si-ar fi facut meseria si m-ar fi consiliat cum trebuia, s-ar fi inceput urmarirea sub art. 182, la care s-ar fi adaugat si invinuirea de prunc-ucidere.
Ei bine, poate nu cunosteati aceasta metoda, a tragerii la sorti, insa nu pareti strain de cunostinta altor practici. Aplicarea aceastei metode mi-a fost confirmata de alti 3 colegi de-ai dvs.....deci nu se pune problema de dezinformare.
PS-Imi cer scuze fata de d-na/d-ra ce a initiat acest subiect pentru ca nu a fost intentia mea sa monopolizez ”discutia” cu problema mea.
Eu stiu foarte multe lucruri si daca era adevarat as fi stiut vis-a-vis de tragerea la sorti.
Daca e vorba de expertiza IML care trebuie facuta deja dosarul se intinde in timp indiferent de avocat.Nu dureaza 2 zile.
Daca aveti probleme angajati un avocat care sa stie cum sa faca sa urgenteze cazul.Insa e foarte probabil sa va coste de cateva ori mai mult decat ati platit.Si apoi dosarul va prinde viteza.
Onorariul platit avocatului conteaza enorm in cazul expus de dvs intrucat el si-a facut treaba, dar parchetul se misca incet dintr-un motiv pe care nu il cunoastem.
Avocatul nu este obligat sa ia masuri ferme si sa se puna rau cu toate parchetele.Puteti plati un avocat care sa se ocupe special de ,,viteza dosarului".E simplu ce aveti de facut.Avocatul vechi, platit, ramane tot el sa va acorde asistenta juridica, dupa aceea in continuare in dosar si isi va face treaba.
Dar nu trebuie sa acuzati avocatul ca sistemul se misca greu.Avocatul nu este organ de urmarire penala.
Daca stati asa, asa veti ramane inca mult timp.Cam asta imi pare mie.
avocat Claudiu Lascoschi