Buna ziua,
Solicit o opinie in urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat recent. In ultimii noua ani a zacut paralizat, in urma unui accident vascular cerebral. In aceasta perioada a fost ingrijit de a doua sa sotie(mama mea vitrega), care a beneficiat de pensia mare a lui, si de indemnizatia de intretinere persoana cu handicap-gradul I. Ambii locuiau in apartamentul proprietate comuna, achizitionat in timpul casatoriei. Mai am un frate vitreg, copilul sotiei din alta casatorie, pe care tatal meu nu l-a infiat de drept.
Problema consta in faptul ca la notar, la dezbaterea succesiunii, am aflat ca masa succesorala dupa decesul tatalui, nu cuprinde cota sa din imobil. Acesta se datoreaza unui act de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager, redactat si autentificat notarial acum doi ani, prin care fratele meu vitreg a cumparat integral imobilul, de la ambii proprietari(tatal meu si mama sa). Suma declarata in contract corespunde valorii imobilului, si provine dintr-o donatie... :).
Intrebarea este: ce sanse mai am sa obtin ceva din suma primita de tatal meu in urma vanzarii?
(in contextul in care fiind paralizat nu putea cheltui un ban, mai ales o suma foarte mare, iar cheltuielile de intretinere si de boala erau acoperite, mai mult decat suficient, de pensia sa).
Multumesc.
buna seara!
daca veti cere constatarea nulitatii relatve a contractului incheiat de catre tatal dvs termenul de prescriptie a actiunii este de 3 ani de la semnarea acestuia.