avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar insistent cu solicitări de primire acte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar insistent cu solicitări de primire acte asociație. Orice proprietar este îndreptățit să facă oricâte solicitări dorește?

Buna ziua,

Unul din proprietarii complexului pe care-l reprezint, transmite solicitari de a i se pune la dispozitie diverse acte si documente ale asociatiei.

Nu le face pentru a verifica asociatia, cin din rautate, rea-vointa si sa enerveze.
Orice proprietar este indreptatit sa faca oricate solicitari catre asociatie?

Mail-ul poate fi considerat mijloc de a transmite o solicitare sau trebuie doar pe foaie si pusa in cutia postala a administratiei?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 13:24, 14 Septembrie 2018
Ce acte, documente mi s-au cerut, le-am transmis.
Problema este ca repsectiva persoana cauta, raca, doreste sa faca rau.

Nu este vorba ca cei din administratie, cenzorat si CEx nu-si fac treaba, ci pur si simplu vrea sa agite lucrurile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt si oameni de acest fel...
Dvs. ii raspundeti si asta este...
Discutiile sunt discutii...
acest răspuns util
Ce vreti sa spuneti prin "cauta raca, vrea sa faca rau"?
Atata timp cat actele sunt in regula nu are cum sa faca rau.
"Rau" poate face orice document nelegal, un document corect nu ste cum sa produca in rau.
acest răspuns util
Cand ai la dispozitie internetul si documente pe computer ii puteti trimite orice doreste cu cateva clicuri. E ca si cum ai spune ca un contabil poate sa dea angajatilor sau directorului doar un numar fix de documente.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru evitarea unor astfel de situatii neplacute atat pentru presedintele asociatiei cat si pentru proprietari/locatari recomand angajarea unei firme de administrare care sa detina o platforma informatica ce permite accesarea acesteia pe baza unui username si a unei parole de fiecare proprietar. Administratorul incarca pe platforma toate informatiile necesare cu privire la conturi, facturi furnizori, restante, etc, informatii care pot fi accesate de catre orice proprietar in orice moment fara sa mai deranjeze pe cineva. Nu uitati ca suntem in secolul informatizarii si acest sistem perfect legal este pe cale sa-l schimbe pe cel clasic (birocratic).

Alte discuții în legătură

Copii acte asociatie Dana Marin Dana Marin Am solicitat presedintelui asociatiei de proprietari sa-mi puna la dispozitie actele asociatiei, mai putin cele contabile. Imi permite legea sa fac copii dupa ... (vezi toată discuția)
Legistatie de obligare administratorilor pentru publicarea facturilor Shareban Shareban Mai multi locatari dorim sa preluam copii de pe facturile folosite pentru calculul intretinerii si sa le ducem la o firma autorizata pentru un control. Suntem ... (vezi toată discuția)
Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces ... Vali P. Vali P. Daca presedintele unei asociatii este singurul care are acces la adresa de mail facuta special pentru acea asociatie, iar administratorul si cenzorul nu au ... (vezi toată discuția)