avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... N-ar trebui să facem sesizări către I.S.U. dacă ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

N-ar trebui să facem sesizări către I.S.U. dacă în Asociațiile de Proprietari nu avem deloc stingătoare contra incendiilor ?

Pregătiți-vă să faceți sesizări mai ales către Primărie, dar și către I.S.U., deoarece în Asociațiile de Proprietari în care existăm, nu avem stingătoare contra incendiilor în scările noastre, știind ce incendiu uriaș s-a întâmplat în București acum câteva zile, cu blocurile acelea ilegal construite.
IERI AM FOST LA INSPECTORII I.S.U. BRĂILA, SĂ VĂD DACĂ ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI SUNT OBLIGATE PRIN LEGE SĂ AIBĂ STINGĂTOARE.
Am vorbit chiar cu 2 inspectori (unul era șeful lor) care mi-au spus că nu pot obliga Asociațiile de Proprietari să aibă stingătoare și că nici legile din domeniu nu pot obliga șefii de Asociații să dețină stingătoare. Le-am zis că e imposibil să nu existe măcar o mică atenționare din partea I.S.U., știind că în Asociații pot fi și 1000 de persoane !
EXACT CUM BĂNUIAM, DUPĂ CE AM CITIT PE GOOGLE, ȘI CHIAR PE PAGINA I.S.U., ACEI INSPECTORI M-AU MINȚIT, DEOARECE ACOLO SCRIE CĂ „ASOCIAȚIILE SUNT OBLIGATE SĂ AIBĂ STINGĂTOARE LA FIECARE ETAJ AL FIECĂREI SCĂRI, CHIAR ȘI ÎN BUCĂTĂRII” !!!
Citez chiar de pe pagina I.G.S.U., urmând să cer chiar și Instanțelor, să verifice unde sunt stingătoarele cumpărate de șefii Asociației noastre din banii noștri, ai proprietarilor, în 2016, după tragedia de la Colectiv (au avut chiar și o hotărâre a Adunării Generale din 2016 care spunea că s-au cumpărat 29 de stingătoare ... dar ele n-au fost văzute niciodată):
<<< ÎNTREBARE: Care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuinţe ?
RĂSPUNS: Potrivit prevederilor anexei nr. 6 la Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobat prin O.M.A.I. nr.163/2007, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Anexei nr. 5 la Normele de prevenire şi stingere a incendiilor specifice activităţilor din domeniul lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei, indicativ NP-073-2002, aprobate cu Ordinul Ministrului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei nr.1992/2002, pentru fiecare nivel/apartament al clădirilor de locuit trebuie să fie prevăzut un stingător de incendiu cu performanţa de stingere echivalentă cu focarele 21A şi 113B, conform standardului de referinţă SR EN 3-7. Totodată, conform prevederilor art.119 din Normele Generale de Apărare Împotriva Incendiilor, pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător sau a unei pături anti-foc. >>>
DETALII, AICI: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:58, 13 Septembrie 2018
Aveti frusatrari majore impotriva asociatiei,a locatarilor ,a tot ceea ce insemna trai in comun
Nu este de mirare ca va confruntati cu situatia pe care o aratati in atatea topicuri care vi se datoreaza in exclusivitate pentru ca nu stiti ce sa mai puneti in carca celor alesi sa administreze imobilul de locuit in comun
In rest mergeti inainte cu acuzele ,pentru ca unicul dv interes este distructiv
Ce va faceti insa daca ISU nu ii amendeaza pe reprezentantii asociatiei dv,-ii veti actiona si pe aceia in instanta ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
ynocentta, utilizator
V-am spus sa cititi atent ceea ce sustineti, tot ce ati citat dvs. de pe pagina IGSU are caracter doar de recomandare, nu e obligatoriu. Scrie clar in anexa corespunzatoare a OMAI 163/2007.
latka a scris:

V-am spus sa cititi atent ceea ce sustineti, tot ce ati citat dvs. de pe pagina IGSU are caracter doar de recomandare, nu e obligatoriu. Scrie clar in anexa corespunzatoare a OMAI 163/2007.

Hai să zicem că așa ar fi, dar ce ne facem dacă vom avea un incendiu așa cum a fost acum câteva zile, la un bloc ilegal construit ?
Cine va răspunde, dacă nu există niciun material de stingere a incendiilor, așa cum sunt stingătoarele ?
Voi ați citit ce aberații ați putut spune - că nu trebuie să fie cel puțin stingătoare de incendii în Asociații imense, așa cum este Asociația de care aparțin, cu 9 blocuri și 28 de scări ?
VĂ REPET, POATE ÎMI RĂSPUNDEȚI LA CEEA CE AM SCRIS MAI SUS:
Vedeți dovada că acele stingătoare au fost cumpărate, prin hotărârea nr. 8 din Adunarea Generală a Asociației din 12.03.2016 - [ link extern ]
Aici trebuie să menționez și ceea ce au scris șefii noștri ilegal aleși în Decizia Comitetului Executiv nr.48 din 25.03.2016, la punctul 9, care s-a votat atunci: „Adunarea Generală a hotărât achiziționarea de stingătoare pentru fiecare din cele 28 de scări ale celor 9 blocuri din cadrul Asociației noastre, în conformitate cu prevederile legale.”
Cum e posibil să arăți că ai cumpărat „conform legilor” 29 de stingătoare de incendii extrem de utile (au afișat în informările trimestriale acest lucru), dar ele să nu fie văzute niciodată (n-au cum să încapă 29 de stingătoare în magazia lor de 4 mp) ?
Și I.S.U. ar trebui să le dea amenzi drastice, dacă tot s-au jucat cu ... „focul”, să motiveze de ce nu sunt montate cele 29 de stingătoare, sau dacă au fost cu adevărat cumpărate (dar banii noștri au fost cheltuiți) !

Odată ce președinta noastră ne-proprietară a scris în Decizia Comitetului Executiv că a cumpărat acele stingătoare conform legilor în vigoare, este evident că a citit legislația scrisă pe pagina IGSU !
Sunt curios ce răspunsuri veți da, concret la situația din Asociația noastră, care a plătit acele așa-zise stingătoare pentru fiecare scară, dar ... ele nu există nicăieri.
În cazul ăsta, să lăsăm discuțiile pe tema obligației de a avea stingătoare în Asociații, și să discutăm problema penală - eu zic că aici vorbim de o faptă penală de Delapidare și alta de Înșelăciune, deoarece în contabilitate apar ca și cumpărate acele stingătoare, dar acestea (ca marfă plătită) nu există nicăieri.
Le repet celor doi care au postat pe acest Topic ce scria în Decizia Comitetului Executiv nr.48 din 25.03.2016, la punctul 9, care s-a votat atunci: „Adunarea Generală a hotărât achiziționarea de stingătoare pentru fiecare din cele 28 de scări ale celor 9 blocuri din cadrul Asociației noastre, în conformitate cu prevederile legale.”
Este logic și clar că șefii Asociației noastre au cumpărat acele stingătoare în baza unor articole de legi în vigoare, că altfel n-ar mai fi specificat acolo faptul ăsta evident ... dar problema gravă este că acele stingătoare plătite de noi s-au evaporat definitiv !

Ynocentta, chiar și după aceste dovezi apărați acești impostori care ne conduc abuziv și ilegal Asociația (președinta și membrii Comitetului Executiv nu sunt membri proprietari în Asociația noastră și n-au nicio calitate de a o conduce) ?
Am zeci de abuzuri și de ilegalități dovedite, dar Ynocentta mă tot calomniază că am ceva cu acești infractori dovediți (fosta conducere a fost depistată de procurori și de Experții Contabili cu o Delapidare de 55.000 de lei), dar nu văd să-i acuze, legal vorbind !
Pentru Ynocentta, chiar să nu existe legi, când vorbim despre sume delapidate ?
Interventie moderator.
Ynocentta si flory_mr este momentul sa va potoliti si sa va abtineti a va adresa cuvinte nepotrivite. Nu acesta este scopul discutiilor pe forum.Comentati in limita decentei daca aveti puncte de vedere, de preferat in concordanta cu actele normative in vigoare.
Inspectorii primariei nu au competenta sa verifice dotarea asociatiilor de proprietari cu stingatoare de incendiu si in general nu au competente legale, legate de bugetul de venituri si cheltuieli al acestora.
Nici inspectorii ISU-psi nu au atributii legale, legate de cheltuielile facute de asociatiile de locatari.
Daca in asociatie s-au facut niste cheltuieli si ceea ce s-a cumparat nu se regaseste in asociatie, competenta revine instantei pentru a se stabili daca este sau nu caz de furt/ instrainare, etc. In acest sens, instanta poate dispuneefectuarea de expertize tehnice judiciare.
Daca discutia va continua in acelasi stil ma vad obligat sa o inchid.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Ar trebui sa va hotariti prima data ce doriti cu acest post pe care l-ati deschis. Ati cerut in el sa ne dam cu parerea despre legalitate privind dotarea cu stingatoare a unor blocuri de locuinte, conformIGSU, acum o intoarceti si spuneti ca va intereseaza de ce in asociatia dvs. s-au facut astfel de achizitii, dar nu le vedeti dvs. E al nu stiu citelea episod de genul asta, credeti ca ne intereseaza pe noi ? Luati-va un avocat si dati asociatia in judecata, dar nu ne interogati pe noi pe nu stiu cite pagini si formuri despre razboiul dvs. Nu suntem vinovati cu nimic si cred ca nu vreti sa aflati ce credem noi cu adevarat ca v-ar trebui.

Alte discuții în legătură

Echipament psi condominii! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Asociatiile de proprietari, condominiile, ar trebui sa aiba in dotare, in lista de inventar: stingatoare de incendii sau alte echipamente, ... (vezi toată discuția)
Stingatoare de incendiu mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult invatati-ma cum se procedeaza intr o asociatie de proprietari in legatura cu stingatoarele de incendiu. La 6 scari, cu 4 etaje fiecare, cate ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)